Sesong to av «Maskorama»:

Her kunne du avslørt «frosken»

Arve Juritzen var den første kjendisen til å ryke ut av «Maskorama».

Det var Arve Juritzen som måtte forlate Maskorama, og han forteller hvordan det har vært å være med på showet. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges kanskje villeste gjettelek, «Maskorama», var i gang igjen på lørdag. Suksessen fra i fjor ser ikke ut til å stoppe, og over 1,1 millioner seere fikk med seg lørdagens sending.

Den første kjendisen som måtte avsløre sin identitet, og dermed forlate «Maskorama», var forlegger og journalist Arve Juritzen (61) - utkledd som «Frosken».

Da Juritzens identitet ble avslørt, fortalte programleder Silje Nordnes (36) at bare 16 personer hadde klart å gjette at han skjulte seg bak masken. Derfor kan det være nyttig å få en oversikt over hvilke hint som kunne avslørt ham - og det skal vi gi deg her.

AVSLØRT: Frosken var den første som måtte forlate «Maskorama». Her kaster han maska. Video: NRK Vis mer

Kostyme med flere hint

For å begynne veldig grunnleggende, så ga «Froskens» kostyme fra seg en del hint.

Det er en button på kostymet med regnbuefargene, som ofte brukes som et symbol på støtte til homofile. Juritzen sto åpent frem som homofil for flere år siden, og fikk sin datter ved bruk av surrogati. For øvrig var datteren den eneste som visste om Juritzens deltakelse i «Maskorama», forteller han til Dagbladet.

Av andre buttons er det «I Can't sing», «see me on TV» og «Oslolove». Førstnevnte hinter til at han ikke er artist, og som han selv sier:

MASKORAMA: Den svenske sangeren Pernilla Wahlgren deler tips om hvordan man skal gjette deltakerne i «Maskorama». Video: Jenny Emilie Aas. Reporter: Jenny Emilie Aas / Vegard Krüger Vis mer

«Jeg har aldri sunget før».

«See me on TV» trenger ikke en spesielt grundig forklaring, ettersom Juritzen har vært programleder for en rekke TV-programmer - som «Vil du bli millionær?» og «Big Brother». «Oslolove» er et så enkelt hint som at han bor i Oslo.

Yrkeshint

Flere av hintene har kongelige referanser i seg, blant annet buttons med påskriften «Queen» og «Royal».

Dette kan hinte til flere av hans samarbeid med kongefamilien - blant annet har han gitt ut «Kongefamiliens årbok». I tillegg har Juritzen vært forlegger både for Ari Behns bok «Inferno», og datteren Maud Angelicas (18) bok, «Tråder av tårer» som kom ut tidligere i høst.

- EXCITED! Detektiv Jan Thomas er i fyr og flamme over den nye sesongen av Maskorama på NRK. Reporter: Celina Morken. Video: Steffen Pettersen Vis mer

I hintvideoen kommer det frem at han forteller historien til andre. Dette hinter til hans yrkesliv som både journalist, fotograf, programleder og forlegger. Bredden i hans yrkeskarriere hintes det også til, og i videoen sier han at han har brukt flere hatter opp gjennom årene, men at denne er ny for ham.

- Lett å la seg lure

Juritzen forteller at enkelte deler av kostymet og videoen ikke ga fra seg noen hint til seerne. Blant annet at han snakket engelsk, var utkledd som frosk og hadde på seg kilt.

- 80 prosent er bare lureri, sier Juritzen i «Maskorama»-podkasten til NRK.

GODT SKJULT: Fjorårets sesong av «Maskorama» ble en gedigen suksess. Men ikke alle hintene var like enkle å få øye på. Foto: NRK Vis mer

Juritzen har også noen tips han vil dele med Maskoramas seere.

- Vær skeptisk, og ekstra klok. Mange av hintene krever kreativ forståelse, og det er lett å la seg lure. Og det er det som er så gøy, sier Juritzen til Dagbladet.

LES OGSÅ: Dette synes kjæresten om kyssescenene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer