Her knuser Camilla vekten etter å ha veiet seg

Sørumsand-kvinnen går drastisk til kamp mot vektproblemene etter møtet med TV3-coachen Erik Bertrand Larssen.

SEOGHØR.NO: Erik Bertrand Larssen har coachet stjerner som Suzann «Tutta» Pettersen (33), Petter Northug (29) og Martin Johnsrud Sundby (30), men i «Bertrands metode» på TV3 er det vanlige folk han hjelper.

Denne uken får han bryne seg på livet til Camilla Holand fra Sørumsand. Hun er ikke fornøyd med vekten og kroppen sin, men Erik Bertrand vil at hun skal forstå at en livsendring ikke handler om hva hun veier.

- 116, svarer Camilla mens hun står på badevektenvekten og Erik Bertrand spør hva den viser.

- Det her handler jo ikke om vekta di. Det her handler om en livsstil og en tankegang. Den badevekta har jeg lyst til at du kvitter deg med, oppfordrer han.

Det fører til at Camilla tar ham på ordet med tusen knas.

Saken fortsetter under bildet.

SYMBOLSK HANDLING: Mentaltrener Erik Bertrand Larssen sier til Camilla Holand at hun bør kvitte seg med badevekten sin, for å bli mindre opphengt i hva hun veier. Foto: TV3
SYMBOLSK HANDLING: Mentaltrener Erik Bertrand Larssen sier til Camilla Holand at hun bør kvitte seg med badevekten sin, for å bli mindre opphengt i hva hun veier. Foto: TV3 Vis mer

Camilla tar utfordringen på strak arm, og sammen med Erik Bertrand tar hun med badevekten i glass ut på terrassen sin.

Se Camilla og Erik Bertrand ta det symbolske oppgjøret med vekten i videoen øverst i saken!

- Så det handler om livet, ikke om den. Skal du pælme den i bakken? spør coachen - før Camilla kyler vekten i steinflisene så det smeller høyt og glassbitene fyker.

- Å, shit! Det ble bra lyd! utbryter Camilla, mens hun tar seg til øret og smiler fornøyd.

Ikke lenger fortapt

I dag forteller Camilla til Seoghør.no at lettelsen over å kvitte seg med badevekten, virkelig kom etter at kameraene var skrudd av.

- Da kom gleden over det å snu på problemstillingen: I stedet for å gå ned i vekt for å få det bedre, skulle jeg få det bedre først, for så å gå ned i vekt. Dette handler om å komme ovenpå igjen i hverdagen, og å ta vare på meg selv, forklarer hun.

Saken fortsetter under bildet.

I TUSEN KNAS: Erik Bertrans Larssens symbolske øvelse sammen med Camilla gikk aller mest utover badevekten hennes. Foto: TV3
I TUSEN KNAS: Erik Bertrans Larssens symbolske øvelse sammen med Camilla gikk aller mest utover badevekten hennes. Foto: TV3 Vis mer

I tillegg til å være misfornøyd med kroppen og sin fysiske form, sier Camilla i episoden at hun sliter med å kjenne begeistring over hverdagslivet.

Småbarnsmoren, som jobber som butikkslakter i Fetsund, har satt jobb og familie foran seg selv i flere år.

Nå har hun endret syn på sitt eget liv.

- Jeg har funnet tilbake til meg sjøl. Jeg var litt fortapt i frustrasjon, utilstrekkelighet, manglende mestring, dårlig selvtillit. Og han har på en måte løfta meg opp ifra det, han har hjulpet meg med å se verden på en ny måte, sier Camilla til Seoghør.no.

Hun ble fulgt opp av den profilerte mentaltreneren i omlag fire måneder.

TUNG TILVÆRELSE: Butikkslakter Camilla Holand, som får hjelp i annen episode av «Bertrands metode», slet med å finne gode øyeblikk i en hektisk arbeids- og familiehverdag.  Foto: TV3
TUNG TILVÆRELSE: Butikkslakter Camilla Holand, som får hjelp i annen episode av «Bertrands metode», slet med å finne gode øyeblikk i en hektisk arbeids- og familiehverdag. Foto: TV3 Vis mer

Erik Bertrand har innrømmet overfor Seoghør.no at det å jobbe med «mannen i gata», har vært mer krevende enn å coache toppledere og -idrettsutøvere.

- Vi vanlige mennesker har gjerne mer komplekse, sammensatte utfordringer. Så det har tatt lenger tid å komme dit man har ønsket å komme. Og det har vært mer motstand, det har vært tøffere, det har vært hardere, sier Erik Bertrand Larssen til Seoghør.no.

Se mer av Camilla i «Bertrands metode» på TV3 torsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: - Midjen min har forsvunnet