Her kjører han mens han sender tekstmelding

- Jeg hadde ikke kontroll, sier rallyfører Mads Østberg.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tirsdag lanserte Trygg Trafikk i samarbeid med Gjensidige sin nye holdningskampanje, «Hold Fokus» (ekstern lenke, red. anm.), der målet er å folk til å kutte ut mobilbruken mens man er ute i trafikken.

I den anledning samlet en rekke idrettskjendiser seg til go kart-race i Oslo, der de skulle sende tekstmeldinger samtidig som de kjørte.Det bød også på problemer for de som er eksperter bak rattet.- Det var veldig utfordrende. Det som sjokkerte meg mest, var at når man kjører og har det gøy, kan man kjøre veldig fort og bra. Men når man får en SMS og skal svare på den, må man kjøre veldig sakte. At en liten SMS kan stjele så mye fokus når man kjører var en stor overraskelse for meg, sier rallyfører Mads Østberg til Seoghør.no.Saken fortsetter under bildet.Det verste ifølge Østberg var da de andre førerne sendte tekstmelding. Da kunne det fort ha gått galt.- Jeg hadde egentlig ikke kontroll. Det som var skummelt, var da de andre trafikantene skulle svare på SMS. De skjente over på den andre siden av veien. Det var to ganger jeg var glad for at jeg ikke holdt på med SMS selv. Da hadde det smelt.Selv bruker ikke den profilerte rallysjåføren mobilen når han sitter bak rattet.- Jeg har det samme forholdet til mobilbruk bak rattet som forhåpentligvis alle andre. Det er noe som stjeler veldig mye fokus. Det er veldig viktig å ha fokus på trafikken, noe som er et viktig budskap som vi vil få fram i dag. Jeg håper vi lærer av det, sier han til Seoghør.no.Saken fortsetter under bildet.Østberg, som denne rallysesongen har gjort suksess med to andreplasser, forteller at selv om han er profesjonell, har han opplevd flere farlige situasjoner i trafikken.- Ja, det har jeg. Jeg har vært verden rundt og kjørt i vanlig trafikk. I Norge er vi forholdsvis flinke til å kjøre. Det er mange gode trafikanter i Norge, men man kommer opp i farlige situasjoner her til lands og.Se video av Østberg bak rattet øverst i saken. Kampanjen «Hold Fokus» finner du her!LES OGSÅ: - Jeg hadde tatt med ringen fra Norge

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.