VARMT OG GODT: Og skikkelig stemningsfult. Det er det å sitte slik på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Innovasjon Norge
VARMT OG GODT: Og skikkelig stemningsfult. Det er det å sitte slik på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Innovasjon NorgeVis mer

Her kan du fri!

SEOGHØR.NO: Valentin-dagen er ikke den eneste dagen i året hvor det er lov til å være ekstra romantisk. Det er duket for enda mer romantikk hvis du faktisk har tenkt å fri til den du elsker.

Her er noen av de fineste stedene i Norge - hvorfor ikke gjøre det der? Og hvis du allerede har fridd, kan du bare planlegge en romantisk tur hit. Gi din kjære et løfte i dag om at snart skal dere sitte på et av disse stedene. Så skal du se det tennes stjerner i øynene som ser mot deg...

Verdens ende, Tjøme: På svabergene ytterst på sørspissen av øya Tjøme har mangt et forelsket par sittet og skuet ut i havgapet. Tar vi ikke helt feil har det også funnet sted et og annet frieri her.

Under Lykkens portal, Trondheim: Gamle Bybro i Trondheim går over Nidelva, fra byen over til Bakklandet. Selve portalen er behørig omtalt i Oskar Hoddøs vals ”Nidelven stille og vakker du er”. Kyss din kjære under portalen og fri!

Ved polarsirkelen om bord på Hurtigruten: Er dere på Hurtigruten, mellom Ørnes og Nesna, passerer dere polarsirkelen. Med litt flaks ser dere en regnbue i bakgrunnen, men uansett er det en opplevelse å stå ute på dekk og passere sirkelen.

I en lavvo på Finnmarksvidda: Ta med deg kjæresten til en lavvo på vidda, få fyr på bålet, lag god mat, ha en god vin i glassene og la resten gå av seg selv. Du kan ikke feile.

Full fart i Korketrekkeren: Ja, det kan være romantisk med en halsbrekkende aketur, særlig når dere ligger oppå hverandre i grøftekanten med snø både her og der. Korketrekkeren i Nordmarka i Oslo er midt i blinken.

På toppen av Norge: Norge er fullt av flotte fjelltopper der du kommer opp med ski på beina. Finn nærmeste topp, spenn på dere skiene, og legg i vei. Sporty og romantisk på samme tid.

Vinterromantikk på Røros: I den gamle bergstaden Røros kan dere dra på kanefart med hest og vogn, eller leie en liten slede med reinsdyr som trekker dere av gårde i sakte tempo. Romantisk så det holder i nydelige vinteromgivelser.

Maihaugen eller Norsk Folkemuseum: Maihaugen på Lillehammer eller Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo gir begge en fantastisk ramme for et frieri. Omgitt av gamle stabbur og gårdshus i landlige omgivelser, forhåpentlig med litt sol og fuglekvitter – uslåelig!

Høyt over Ålesund: Byfjellet Aksla hviler over Ålesund med nydelig utsikt til byen, skjærgården og de majestetiske Sunnmørsalpene. Dere kan kjøre bilveien opp, eller gå de 418 trinnene fra Byparken. Utsikten er uslåelig, og er dere sultne er det mat å få på Fjellstua.

Les også: Finn romantikken i Venezia