«Top Gun: Maverick»

Her innser stjernen kjempetabben

Talkshowverten James Corden hadde ingen anelse om hva han sa ja til da action-ringreven Tom Cruise foreslo flytur.

TØFF LUFTETUR: I forbindelse med kinolanseringen av «Top Gun: Maverick», takket TV-verten og komikeren James Corden ja til å bli med Tom Cruise på tur. Så innser han hva som skal skje. Foto: YouTube/The Late Show
TØFF LUFTETUR: I forbindelse med kinolanseringen av «Top Gun: Maverick», takket TV-verten og komikeren James Corden ja til å bli med Tom Cruise på tur. Så innser han hva som skal skje. Foto: YouTube/The Late Show Vis mer
Publisert

I forbindelse med en gjesteopptreden på mandagens «The Late Show», inviterte kinoaktuelle Tom Cruise (59) den britiske programverten James Corden (43) med på akrobatisk flytur.

Og det var Cruise selv som skulle sitte bak spakene.

- Når Tom Cruise ringer, så må du nesten svare «ja», sier Corden til Today mens han venter grytidlig om morgenen på en flybase i Burbank i California.

En TikTok-bruker imiterte Tom Cruise ved hjelp av deepfake. Non Stop TV med Sondre og Christian. Vi lager Norges beste viralprogram som daglig gir deg de morsomste viralklippene du ikke vil gå glipp av! Se Non Stop TV med Sondre og Christian på Dagbladet! Vis mer

Filmstjernen selv satte stor pris på at Corden skulle bli med ham opp i lufta.

- Var han den første programlederen jeg spurte? Nei, for pokker. Han var bare den første - og den eneste - som takket ja, sier han til Today.

Ikonisk actionrolle

Denne uka er Tom Cruise tilbake på kinolerretet i en av sine mest ikoniske roller: Den fryktløse jagerflypiloten Pete «Maverick» Mitchell. Premieren kommer 36 år etter at kultklassikeren «Top Gun» gjorde ham til en av tidenes største superstjerner.

STORFILM: Tom Cruise er kjent for å utføre egne stunts på filmlerretet. «Top Gun: Maverick» er intet unntak for stjerna som tok flysertifikatet i 1994. Foto: Paramount Pictures
STORFILM: Tom Cruise er kjent for å utføre egne stunts på filmlerretet. «Top Gun: Maverick» er intet unntak for stjerna som tok flysertifikatet i 1994. Foto: Paramount Pictures Vis mer

I «Top Gun: Maverick» møter vi Mitchell som kan se tilbake på flere tiår år som toppilot i den amerikanske marinen. Så får han i oppgave å trene en ny gruppe unge piloter i forkant av et spesialoppdrag.

Samtidig stilles han overfor spøkelser fra egen fortid.

SKJELLER UT CREWET: Tom Cruise skjelte ut filmcrewet under innspillingen av «Mission: Impossible 7» etter at to i crewet hadde stått for nærme hverandre. Reporter: Christian Roth Christensen Foto/video: Paramount Picures/NTB/Dagbladet Vis mer

- «Top Gun: Maverick» funker på alle de riktige måtene, sier Dagbladets filmanmelder som gir den terningkast 6.

Oppfølgeren ble spilt inn i 2018 og skulle i utgangspunktet ha kinopremiere sommeren 2019. Siden den gang har den blitt utsatt flere ganger som følge av restriksjoner grunnet COVID-19-pandemien.

Erfaren flyger

Actionsekvensene i «Top Gun: Maverick» ble iscenesatt helt uten digitaleffekter, mens skuespilleren er spent fast jagerflycockpiten som utfører det ene stuntet mer halsbrekkende enn det andre.

Cruise er kjent for å gjøre sine egne stunts, og han ville altså markere premieren på sin nye storfilm med å ta med seg James Corden på to flyturer for å vise hvilke pilotferdigheter han hadde lært seg.

«HJELP MEG»: Det er ikke vanskelig å se hva Corden tenker om luftakrobatikken til Cruise. Foto: YouTube/The Late Show
«HJELP MEG»: Det er ikke vanskelig å se hva Corden tenker om luftakrobatikken til Cruise. Foto: YouTube/The Late Show Vis mer

Det faktum at Cruise tok flysertifikatet så langt tilbake som i 1994, gjorde ikke Corden nevneverdig beroliget.

- Selv om du har spilt advokat i et par filmer, så vil jeg uansett ikke at du skal representere meg i retten, svarer han raskt når han innser hva som skal skje.

Nå skal det sies at Corden ikke er helt ukjent med å utføre stunts sammen med Cruise. I 2018 dro paret på fallskjermhopping i forbindelse med promoteringen av «Mission Impossible: Fallout».

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Luftkamp i veteranfly

Første punkt på guttas flyturliste, var med et 75 år gammelt veteranfly fra andre verdenskrig.

Cruise utførte som seg hør og bør noen neglebitende manøvrer, og turen inkluderte blant annet en «luftkamp» med et annet fly fra samme tidsperiode.

- Herregud, Tom, det er altfor nærme, roper en tydelig redd Corden idet Cruise presser veteranflyet mellom to fjelltopper.

Her kan du se den halsbrekkende lufteturen med radarparet Tom Cruise og James Corden:

Dagen etter var alt klart for flytur i et topp moderne jagerfly. Innledningsvis nynnes det på sanger fra det gamle «Top Gun»-soundtracket.

Så får pipa en annen lyd når Cruise bestemmer seg for å fly tett på trærne.

- Dette er galskap! Dette er det dummeste jeg noensinne har blitt med på, kommer det nervøst fra baksetet.

Til slutt rundes det av med noen siste akrobatiske øvelser.

- Din jævel, kommer det fra Corden som til syvende og sist ser ut til å ha hatt tidenes flytur.

LES OGSÅ: Hemmelige detaljer rundt Tom Cruise i scientologikirken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer