Ari Behn:

Her hviler Ari

Ari Behn fikk sitt siste hvilested på dagen han skulle ha fylt 48 år.

URNENEDSETTELSE: Ari Behn fikk onsdag sitt siste hvilested. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
URNENEDSETTELSE: Ari Behn fikk onsdag sitt siste hvilested. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det norske folk reagerte med sjokk og vantro da nyhetsmeldingen om at Ari Behn var død - bare 47 år gammel - ble offentliggjort på kvelden 1. juledag i fjor.

I april, fire måneder etter kunstnerens bortgang, skrev Se og Hør at Ari Behn enda ikke hadde fått sitt siste hvilested.

Se og Hør fikk den gang bekreftet av Gravferdsetaten i Oslo kommune at Ari Behn skulle gravlegges på felt 020 på Vår Frelsers gravlund.

TALTE: Ari Behns eldste datter, Maud Angelica, brøt ut i gråt da hun framførte sine minneord om Ari Behn. Bilder fra NRK. Vis mer

Kunstneren og forfatteren ville dermed få sitt endelige hvilested bare noen få meter unna norske storheter som Bjørnstjerne Bjørnson, Henrik Ibsen og Edvard Munch.

Onsdag, dagen hvor den avdøde kunstneren skulle ha fylt 48 år, er gravsteinen på plass.

PRIVAT NEDSETTELSE: Familiens talsperson bekrefter overfor Se og Hør at Ari Behns urne ble satt ned på bursdagen hans. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet
PRIVAT NEDSETTELSE: Familiens talsperson bekrefter overfor Se og Hør at Ari Behns urne ble satt ned på bursdagen hans. Foto: Øystein Andersen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan bekrefte at det har vært en urnenedsettelse for Ari i dag. Det er ikke tilfeldig at datoen i dag er valgt. Det var en privat urnenedsettelse med de aller nærmeste til stede, forteller Geir Håkonsund, Behn-familiens talsperson, til Se og Hør.

Fortjent

Da det ble kjent hvor Behn, som var gift med prinsesse Märtha Louise fra 2002 til 2017, skulle ligge, uttalte Oslos tidligere ordfører, Fabian Stang, at han synes det er flott at kunstnerens grav skal ligge nettopp her.

- På Vår Frelsers gravlund ligger både «høy og lav». Det passer godt for Ari, som evnet å se alle han møtte, sa Fabian til Se og Hør i april.

GIKK BORT: Onsdag 25. desember kom nyheten om at Ari Behn (47) er død. Slik var hans liv. Video: Dagbladet TV Vis mer

Skuespiller og regissør Bjarte Hjelmeland mente Behn har fortjent å få hvile på Vår Frelsers gravlund.

- Vår Frelsers gravlund har i flere mannsaldre vært et minnested for mennesker som har hatt stor påvirkning på Norge. Det har Ari i stor grad også hatt. Ari har påvirket og endret mannsrollen og utfordret vår småborgerlighet og vårt forhold til annerledeshet. Jeg synes derfor han har gjort seg fortjent til den æren det er å hvile på Vår Frelsers gravlund, sa Hjelmeland til Se og Hør.

LES OGSÅ: Kongelig bilde vekker reaksjoner

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer