Vant «Paradise Hotel» 2018:

Her gjør «Paradise»-vinneren det uventede

Leo Faa og Julie Grindbakken vant «Paradise Hotel».

ÉN TOK PENGENE: Det var Julie Grindbakken og Leo Faa som stakk av med seieren i årets sesong av «Paradise Hotel». Slik gikk det under troskapstesten. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Godt over to måneder etter at TV3 åpnet dørene for sin tiende sesong av «Paradise Hotel», fikk seerne i kveld svaret på det de har lurt på hele veien: Leo Faa (22) og Julie Grindbakken (21) sto igjen som sesongens vinnerpar.

Duoen danket ut Erik Anders Sæter (21) og Ingrid Fosså Aguiluz (21) i finalen med dobbelt så mange stemmer fra juryen, og kunne dermed slippe jubelen løs.

Men spenningen stoppet altså ikke der. Som vanlig måtte vinnerparet også gjennom en troskapstest, der alt handler om tillit.

Valget er enten å dele 500 000 kroner mellom seg, eller å ta deler av premiepotten selv og la partneren stå igjen uten en krone.

Programleder Triana Iglesias la sakte, men sikkert på gullbarer, mens Julie og Leo sto med hver sin glasskule i hånda.

Også smalt det.

OG VINNERNE ER: Leo Faa og Julie Grindbakken fikk flest stemmer bak seg i finalen av årets sesong av «Paradise Hotel». Det var «legenden» Kristian René Johansen som avgjorde det hele. Video: TV 3 / Thomas Rasmus Skaug / Ingrid Cogorno Vis mer

Leos kule ble knust hardt i bakken, mens Julie sto igjen med sin glasskule godt plassert i armene. Hun måtte dermed reise hjem til Norge med tom lommebok.

- Jeg hadde jo sett for meg at jeg skulle kaste kulen hele tiden. Så havnet jeg der med Julie, og Julie er en gæren dame, så jeg var sikker på at hun kom til å tenke det samme som meg. Så da tenkte jeg, okei, hvis Julie tenker det samme som meg så kommer hun til å kaste kulen på 300 000 kroner. Så da tenkte jeg shitt, da må jeg kaste den på 200 000 kroner, sier Leo til Se og Hør.

Se video øverst i saken!

DIREKTE: I tiende og siste utgave av «Pærra-preik» sender vi live fra finalefesten til «Paradise Hotel» . Reporter Kine Falch snakker med deltakerne om intrigene, dramaet, kjærligheten, og forventningene til kvelden. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

Øvd på å kaste

Allerede i første episode av årets sesong hintet Leo om at han muligens ville slippe kula dersom han kom så langt som til finalen.

22-åringen har lidelsen tourettes (plutselige, ufrivillige bevegelser, ifølge NHI.no), og han spøkte med at dette kunne bli årsaken til at han knuste kula.

HER KNUSER HAN KULA: Leo Faa (t.h) slapp kula i troskapstesten, og stakk dermed hjem med 200 000 kroner. Foto: TV 3
HER KNUSER HAN KULA: Leo Faa (t.h) slapp kula i troskapstesten, og stakk dermed hjem med 200 000 kroner. Foto: TV 3 Vis mer

Overfor Se og Hør forklarer han at det ikke var det som skjedde i troskapstesten.

- Jeg hadde øvd i dusjen på forhånd, også har jeg spilt mye baskettball så jeg hadde teknikken inne. Det er akkurat samme grep som man holder en baskettball, forklarer han.

Saken fortsetter nedenfor.

TOURETTES: Leo Faa åpner opp om hvilke tilbakemeldinger han har fått etter tv-opptredenen. «Paradise»-deltakeren har tourettes syndrom, og er svært overrasket over alle de positive tilbakemeldingene han har fått på det. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine FalchVis mer Vis mer

- Jeg vant mer enn penger

Julie har tidligere i sesongen bevist at hun har vært en sterk spiller inne på hotellet, og stått for en del vanskelige valg.

Likevel tok hun Leos valg med slående ro.

Overfor Se og Hør forklarer hun at hun føler seg som en vinner selv om hun ikke stakk av med en pengepremier.

- Jeg tenker det at jeg vant «Paradise Hotel» 2018, jeg vant med Leo, den beste spilleren jeg kunne vunnet med. Da jeg var på utsiden i uke syv husker jeg at jeg sa til de andre at hvis det er èn person som fortjener å vinne. så er det Leo fordi han har vært ærlig, han spilte, han hadde makt og han gjorde ting der inne. Det var veldig viktig for meg i dette spillet, forteller Julie og legger til:

TOK DET MED ET SMIL: Julie Grindbakken ble snytt for premiepengene i finalen, men var ikke bitter av den grunn. Foto: TV3
TOK DET MED ET SMIL: Julie Grindbakken ble snytt for premiepengene i finalen, men var ikke bitter av den grunn. Foto: TV3 Vis mer

- Leo, fin front figur, han fortjente pengene, bra spilt - fantastisk. Jeg vant «Paradise Hotel» 2018 med den beste fyren, jeg vant kjæerligheten, jeg vant gode venner, jeg vant så mye mer enn penger.

Fjerde gang

Dette er fjerde gang i «Paradise»-historien at kula har blitt sluppet under troskapstesten i finalen. I 2012 fikk tv-seerne seg en stor overraskelse da Vida Lill Gausemel Berge slapp kula rett foran øynene på partneren Miguel Kristiansen.

Saken fortsetter nedenfor.

ET PAR: «Paradise Hotel»-deltagerne Julie Grindbakken og Oskar Johansson avslører at de er mer enn bare venner. Vis mer

Gaudemel Berge fikk 200 000 kroner, mens de resterende 100 000 kronene ga hun til realitykollega Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Kun to år senere skjedde nærmest det utenkelige da Aurora Gude og Nicolai Bennis begge slapp kula helt samtidig mens de sto med ryggen til hverandre.

Saken fortsetter nedenfor.

Paradise-vinner Aurora Gude intervjues av Se & Hør om hvordan det var å vinne Paradise Hotel og hvordan det var å leve inne på hotellet. Vis mer

Resultatet måtte avgjøres i sakte film, noe som viste at Auroras kule traff bakken først. Hun fikk 100 000 kroner, og ga de resterende 200 000 kronene fra potten til venninna Ann Marielle Lipinska. De delte pengene likt mellom seg.

Videre skulle det gå hele tre år før kula ble sluppet igjen. Det var i fjorårets finale at Martine Lunde slapp kula da hun vant sammen med Kevin René Gustavsson.

Hun reiste hjem med 50 000 kroner, mens venninna Isabelle Eriksen fikk de resterende 250 000 kronene. Summen ble fordelt likt mellom Lunde, Eriksen og Aleksander Sæterstøl.

VINNEREN: Martine Lunde gikk av med seieren i Paradise Hotell 2017, etter å ha sluppet glasskula foran øynene på Kevin. Video: Dagbladet / TV 3 Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg angrer på måten jeg gjorde det på

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer