John Travolta og Olivia Newton-John:

Her gjenforenes «Grease»-paret etter 40 år

- Vi har alltid fulgt hverandre.

1978 OG 2018: Olivia Newton-John (69) og John Travolta (64) regnet som et verdens mest ikoniske par på lerretet. Torsdag møttes de igjen, 40 år etter at filmen ble spilt inn. Foto: NTB Scanpix
1978 OG 2018: Olivia Newton-John (69) og John Travolta (64) regnet som et verdens mest ikoniske par på lerretet. Torsdag møttes de igjen, 40 år etter at filmen ble spilt inn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da «Grease» hadde kinopremiere i 1978, var det få som trodde at den skulle ende opp som kultfilm og tidenes mest innbringende filmmusikal.

40 år senere er fortsatt hovedrolleinnhaverne John Travolta (64) og Olivia Newton-John (69) å regne som internasjonale stjerner, som for alltid vil forbindes med det verdenskjente, fiktive tenåringsparet Danny Zuko og Sandy Olsson.

De siste tiårene har skuespillerduoen møttes i offentlige sammenhenger ved diverse anledninger, senest under lanseringen av et felles julealbum i 2012.

- Tette bånd

Seks år senere er det ikoniske filmparet igjen foreviget sammen - og alle «Grease»-hjerter gleder seg.

En rekke «Grease»-profiler hadde funnet veien til filmklassikerens gjenforeningsfest i Los Angeles onsdag. Travolta og Newton-John poserte naturlig nok sammen på den røde løperen, der de også børstet støv av et par dansetrinn for anledningen.

«WE GO TOGETHER»: Olivia Newton-John (69) og John Travolta (64) kom sammen til gjenforeningsfesten. Foto: Reuters / NTB Scanpix
«WE GO TOGETHER»: Olivia Newton-John (69) og John Travolta (64) kom sammen til gjenforeningsfesten. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
GAMLE KUNSTER: «Grease»-paret viste frem flere dansetrinn på den røde løperen. Foto: Reuters / NTB Scanpix
GAMLE KUNSTER: «Grease»-paret viste frem flere dansetrinn på den røde løperen. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
ELDRE: John Travolta og Olivia Newton-John sammen med skuespiller Barry Pearl (68), kjent for rollen som Doody, og Didi Conn (67) - som spilte karakteren Frenchie. Foto: Reuters / NTB Scanpix
ELDRE: John Travolta og Olivia Newton-John sammen med skuespiller Barry Pearl (68), kjent for rollen som Doody, og Didi Conn (67) - som spilte karakteren Frenchie. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Overfor magasinet People, som like greit har markert jubileet med en egen, glanset «Grease»-spesial, forteller Travolta om det spesielle vennskapet han har med Newton-John.

- Når du deler en sånn suksess sammen, og ingenting har vært større siden, knytter du tette bånd. Jeg har sett henne bli mor, gå gjennom skilsmisse og miste søsteren sin. Selv har hun sett meg bli gift og få barn. Vi har alltid fulgt hverandre og deler mange minner sammen, forteller han til magasinet.

Kreft og dødsfall

Mens historien om «Grease»-duoens rollefigurer får en lykkelig slutt, har virkeligheten, som Travolta selv er inne på, vært langt tøffere for begge parter.

For Olivia Newton-John, som har satset på en sangkarriere etter «Grease», startet marerittet i 1992, da hun ble diagnostistert med brystkreft (for øvrig samme helg som faren døde). Deretter kom tragediene på løpende bånd.

Først gikk hun og ektemannen Matt Lattanzi (57) hvert til sitt etter elleve år sammen, like etter at hun ble friskmeldt i 1995. Deretter, tolv år senere, forsvant hennes daværende kjæreste, kameramannen Patrick McDermott, på mystisk vis under en fisketur.

Etterpå kom det riktignok fram at at McDermott, bisart nok, hadde konstruert sin egen «død», flyttet til Mexico og forelsket seg i en ti år yngre kvinne.

To år etter McDermotts forsvinning, ble Newton-Johns datter, Chloe, rammet av spiseforstyrrelsen anoreksi, og i 2013, samme år som skuespillerens søster Rona døde av kreft, sto Chloe også frem og fortalte om sitt dopmisbruk.

Mistet sønnen

Og som om ikke alt det ovennevnte var nok - i fjor kom kreften tilbake. Heldigvis skal den australske 69-åringen være på bedringens vei.

- Det har vært noen tunge stunder, men John er aldri langt unna. Han forstår hva jeg har gått gjennom, forteller Newton-John til People.

Travolta vet selv, i likhet med Newton-John, hvordan det er å miste en av sine nærmeste.

I 2009 opplevde han og kona Kelly Preston (55) alle foreldres mareritt da sønnen Jett (16) gikk bort på tragisk vis. Sønnen hadde autisime og slo hodet i badekaret under et ferieopphold i juleferien, men livet sto ikke til å redde.

Travolta og Preston gikk naturlig nok gjennom en ekstremt tungt tid etter sønnens død, noe som ble ytterligere forsterket da flere involverte prøvde å presse de sønderknuste foreldrene for penger.

Tilbake i Los Angeles onsdag kveld var alt som heter vonde tanker glemt, og både Travolta og Newton-John - i tillegg de resten av de inviterte - så ut til å storkose seg på gjenforeningsfest.

- At filmen vår blir hedret på denne måten, og dets betydning for filmhistorien, er fantastisk å tenke på. Dette er et prestisjefylt øyeblikk, forteller han til nyhetsbyrået Reuters.

Vi gleder oss til ny «Grease»-gjenforening i 2028.

LES OGSÅ: Slik gikk det med skuespillerne i «Dirty Dancing»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer