Her gir «Luksusfellen»-ekspertene Frank gjeldssjokk

- Vi tenkte at dette ikke kommer til å gå an, innrømmer økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim om Franks håpløse situasjon.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I «Luksusfellen» for et par uker siden, fikk ekspertene bakoversveis av den enorme gjelden til Tom Roger Veslum fra Hamar.

Når økonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Cecilie Lynum besøker Frank Schlottmann (44) fra Stjørdal i ukens episode, venter nok et gjeldssjokk.

Etter at økonomieksperten har gått igjennom Franks papirer, blir det klart at trebarnsfaren fra Nord-Trøndelag skylder over 300.000 kroner mer enn han har anslått.

- Gjelden er mye høyere enn du fryktet. Jeg er redd den er på 920.000, forteller Kvadsheim alvorstynget.

Se «Luksusfellen»-eksperten gi Frank gjeldssjokk i klippet øverst i saken!

- Det var uventet mye. Absolutt. Når jeg hadde et anslag på 600.000 i mitt hode, så... At det var mye hadde jeg ikke anelse om, svarer Frank lamslått.

Saken fortsetter under bildet.

ALVORSPRAT: Frank (t.v) får seg en stor overraskelse, når «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum legger frem det som nesten er en milliongjeld for ham.  Foto: TV3
ALVORSPRAT: Frank (t.v) får seg en stor overraskelse, når «Luksusfellen»-ekspertene Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum legger frem det som nesten er en milliongjeld for ham. Foto: TV3 Vis mer

Sjokkerte ekspertene

44-åringen fra Nord-Trøndelag har opparbeidet seg stor gjeld etter å ha renovert både bolig og biler ved hjelp av dyre forbrukslån. Men i episoden innrømmer Frank altså at han ikke har hatt full oversikt over hva han skylder.

Se hele episoder av «Luksusfellen» på Se.no!

Etter å ha vært igjennom et tøft samlivsbrudd etter over seks år som samboer, og etter en periode med svært mye jobbing, har Frank gått på veggen. Når Hallgeir Kvadsheim og Cecilie Lynum besøker ham, er han sykemeldt og mangler fast jobb.

Overfor Seoghør.no innrømmer Kvadsheim, som flere ganger er blitt sjokkert i «Luksusfellen», at situasjonen til Frank gjorde både ham og «Luksusfellen»-makkeren Cecilie Lynum motløse.

- Det var et sjokk, både for oss og Frank. Det som var spesielt alvorlig, var at så mye av gjelden var restskatt og momskrav. Dette er gjeld som det ofte er vanskelig å gjøre noe med, og kemneren vil som regel ha pengene tilbake svært raskt.

Saken fortsetter under bildet.

SLÅTT I BAKKEN: Frank kunne nesten ikke tro det han hørte i møtet med «Luksusfellen»-ekspertene. Etter svært mye jobb og et tøft samlivsbrudd i forkant av ekspertenes besøk, er 44-åringen dessuten sykemeldt.  Foto: TV3
SLÅTT I BAKKEN: Frank kunne nesten ikke tro det han hørte i møtet med «Luksusfellen»-ekspertene. Etter svært mye jobb og et tøft samlivsbrudd i forkant av ekspertenes besøk, er 44-åringen dessuten sykemeldt. Foto: TV3 Vis mer

Franks usikre arbeids- og inntektssituasjon, samt høye boutgifter og andre faste utgifter, var en stor utfordring for «Luksusfellen»-ekspertene.

At gjelden viste seg å være på nesten én million, gjorde det hele enda verre.

- Da må jeg innrømme at vi tenkte at dette ikke kommer til å gå an. Det var rett og slett for mange usikre variabler. Heldigvis er Frank en svært optimistisk fyr, med stor stå-på-vilje, for det trenger man når økonomien er så skakkjørt, forteller Hallgeir Kvadsheim via e-post til Seoghør.no.

Hvordan det går med Frank etter gjeldssjokket, kan du se i «Luksusfellen» på TV3 klokken 20.30!

LES OGSÅ: «Luksusfellen»-deltaker kjøpte 83 biler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer