Piers Morgan og hertuginne Meghan:

Her gikk det galt

Ifølge tv-profilen startet forholdet til hertuginne Meghan som et godt vennskap før det tok en helomvending.

STORMER UT: Her stormer Piers Morgan ut under «Good Morning Britain»-sendingen. Video: ITV. Vis mer
Publisert

«Hat» er et meget sterkt ord, men de siste dagene har det faktisk sett ut til at hertuginne Meghan (39) har stått øverst på hatlisten til journalist og tv-profil Piers Morgan (55). Sistnevnte har allerede i en årrekke gått beinhardt ut mot Meghan.

Det kom derfor ikke særlig overraskende da han også gjorde det i forbindelse med Oprah-intervjuet hun gjorde sammen med ektemannen, prins Harry (36), nylig.

Denne gangen så det imidlertid ut til at Morgan fikk smake sin egen medisin, etter at det resulterte i at han faktisk sluttet i «Good Morning Britain»-jobben.

SPEKULASJONER: Kjolen Meghan brukte under intervjuet med Oprah skaper spekulasjoner. Video: CBS Vis mer

Beskrev henne som en god venn

Tv-profilens krasse meninger om hertuginnen har som nevnt vært mange, og det er nok flere som stiller spørsmål ved hva som ligger bak det som kan se ut som en slags besettelse av Meghan.

Spesielt på Twitter er det flere som har poengtert at tv-profilen har delt mer enn 60 Twitter-innlegg om hertuginnen bare den siste måneden, ifølge Grazia Daily.

Det skal imidlertid ikke alltid ha vært en dårlig tone mellom dem, og ifølge Morgan skal de to ha hatt et godt vennskap i begynnelsen.

I 2017 beskrev Morgan hertuginne Meghan som en god venn.

- Min oppfatning av henne er at hun er veldig vakker, veldig intelligent, hun er 35 år, og hun er skilt, faren hennes er hvit, moren er mørkhudet, og hun hadde noen problemer i oppveksten. Jeg var veldig imponert. Jeg syntes hun er en veldig hyggelig kvinne, veldig egnet for Harry, fortalte han under «Good Morning Britain», ifølge australske News.

RASER: Journalist og programleder Piers Morgan raser over nattens intervju med Meghan og Harry. Video: CBS/ITV Vis mer

Da Harry og Meghan kunngjorde forlovelsen i november 2017, skrev Morgan blant annet dette, ifølge Daily Mail:

«Gratulerer så mye, Harry. Du valgte en virkelig keeper (selv om romantikken din ødela mitt vakre vennskap med den fantastiske Meghan Markle).»

Hevder han ble «ghostet»

Året etter tok alt en helomvending, og Morgan gikk knallhardt ut mot hertuginne Meghan på «Good Morning Britain». Der anklaget han Meghan for å utnytte andre personer for å oppnå høyere sosial status.

Tv-profilen hevdet også at Meghan skal ha kuttet all kontakt med ham idet hun møtte prins Harry.

- Jeg hørte aldri fra henne igjen, og plutselig hadde hun klatret den sosiale stigen ut av min omgangskrets.

FRA ROS TIL KRITIKK: I starten snakket Piers Morgan varmt om hertuginne Meghan. Plutselig endret det seg. Foto: Ken McKay / ITV / Shutterstock / NTB
FRA ROS TIL KRITIKK: I starten snakket Piers Morgan varmt om hertuginne Meghan. Plutselig endret det seg. Foto: Ken McKay / ITV / Shutterstock / NTB Vis mer

- Jeg må være ærlig, min erfaring med henne var ikke bra. Og alt jeg har sett siden, minner meg om en skuespiller - en Hollywood-skuespiller - som utnytter muligheten til å spille seg til toppen, sa han i programmet.

Morgan supplerte utspillet med en kronikk som ble publisert i Daily Mail og en rekke Twitter-meldinger. Der kom det frem at Morgan ble kjent med Meghan gjennom Twitter høsten 2015.

Forholdt seg taus

I tiden som fulgte skal de ha holdt kontakten, og i juni året etter skal de ha delt en øl under et av Meghans opphold i London.

Der skal de ha blitt enige om at Meghan skulle gjeste tv-programmet hans neste gang hun kom på besøk, og hun skal også ha skrevet på Twitter hvor hyggelig det var å møte vennen sin - Piers Morgan - i London.

- Neste kveld møtte hun prins Harry, dagen etter dro de på stevnemøte, og siden har jeg ikke hørt fra henne. Ikke et ord, hevdet Morgan.

Han omtalte videre Meghans oppførsel som veldig frekk, og listet opp andre eksempler på mennesker han mente Meghan hadde utnyttet:

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

- Hennes første ektemann? Dumpet så fort skuespillerkarrieren tok av. Familien? Utestengt fra bryllupet. Hennes stakkars gamle far? Oversett og kritisert for å ha problemer med å takle medieoppmerksomheten rundt dattera.

Det skal imidlertid nevnes at hertuginne Meghan aldri har delt sin side av historien om forholdet til tv-profilen.

Tente på alle plugger

Siden Morgans påstand om at Meghan ga ham en kald skulder, har det som nevnt ikke vært få krasse uttalelser fra tv-profilen i retning hertuginnen.

Spesielt da hertugparet annonserte at de skulle trekke seg tilbake i fjor, skapte Morgan overskrifter da han kalte hertugparet for «skamløse, bortskjemte drittunger».

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Han var også rask til å tenne på alle plugger om hertugparets kamp mot den britiske pressen i 2019, og la ikke skjul på at han var kraftig lei av det han omtalte som «sutring» fra Meghans side, ifølge US Weekly.

- Jeg synes Meghan må slutte å sutre. Ferdig snakket, uttalte han under British Academy Britannia Awards, før han fortsatte:

- Jeg synes hun er en skuespiller som sutrer for mye. Jeg sier det med stor respekt. Men de mest suksessfulle medlemmene av den britiske kongefamilien - dronningen, dronningens mor, de mest elskede - de forsto. Du forklarer aldri, du klager aldri, du gjør din plikt, alle elsker deg.

Tirade

I begynnelsen av mars i år tok han et nytt dypdykk i ordboka, og fant flere ord han mente var passende for hertugparet.

«Narsissisme», «hykleri» og «dobbeltmoral» var bare noen av beskrivelsene han fyrte løs med mot hertugparet.

Det var som en del av hans faste spalte «Piers Morgan for MailOnline» at Morgan tente på alle pluggene. Det kom i kjølvannet av prins Harry og hertuginne Meghans lange strid om å få være i fred.

SNAKKER UT: Thomas Markle snakker ut etter intervjuet med Harry og Meghan. Video: ITV Vis mer

Helt siden hertugparet tok beslutningen om å trekke seg tilbake fra det britiske kongehuset i fjor, har de nemlig bedt om å få ro i California. Gjentatte ganger har de også gått hardt ut mot britisk presse, som prinsen blant annet mener har «ødelagt hans mentale helse».

Tv-profilen mente derimot at det er tydelig at fred er det siste Meghan og Harry ønsker. Han hevdet nemlig at bortsett fra det lille oppholdet paret hadde i Canada, har de vært på et «endeløst mediekjør som håner deres ønske om å være private».

Morgan trakk blant annet frem lukrative Spotify- og Netflix-avtaler, Zoom-intervjuer, kronikker skrevet av Meghan om spontanabort og en babykunngjøring med private bilder som noe av det som gjør at han ikke tar parets ønske om å være i fred seriøst.

OVERRASKER: I den første episoden av prins Harry og hertuginne Meghan sin podcast får vi høre noe helt uventet på slutten. Video: AP/ NTB SCANPIX Vis mer

«Jeg har sett på alt dette med økende forakt, og gjentatte ganger latterliggjort deres åpenbare dobbeltmoral og ekstraordinære arrogante ønske om å ha sin private kake og spise den mens de utnytter sin kongelige status for enorm økonomisk gevinst», fortsatte han.

Om vi noen gang får høre hertuginne Meghans side av historien, gjenstår å se. Det skal imidlertid nevnes at det onsdag ettermiddag ble kjent at hertuginne Meghan har sendt inn en klage til TV-kanalen ITV, etter at Morgan angrep henne for kritikken mot kongefamilien i Oprah-intervjuet.

Det meldte blant andre CNN.

Klagen handler om hvordan tv-profilens uttalelser kan virke på andre som sliter med pyskiske problemer.

LES OGSÅ: Eksperter i sjokk:- Krise i kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer