SVIDD: Utfordringen i "Silent Library" førte til andregradsforbrenning i rumpa for den norske deltageren Håvard. - Den som er med på leken får tåle steken, spøker han.
SVIDD: Utfordringen i "Silent Library" førte til andregradsforbrenning i rumpa for den norske deltageren Håvard. - Den som er med på leken får tåle steken, spøker han.Vis mer

Her går det skikkelig galt

Silent Library-deltager måtte sendes på legevakta etter innspillingen.

SEHER.NO: Øvelsene i TVNorge-programmet "Silent Library" er smertefulle for både kropp og sjel.

Og i kveldens episode går det riktig galt for nordmannen Håvard Hansen (20). Håvard endte på legevakta med andregradsforbrenning i rumpa.

- Det gjorde j**** vondt, og det var ikke spesielt gøy å ligge på legevakta og la tre leger kikke i rumpa mi, forteller Håvard til Seher.no.

Håvard og kompisene Sindre og Thomas utgjør det norske laget i kveldens episode. Her skal de konkurrere mot to andre nordiske lag i konkurransen hvor det gjelder å være så stille så mulig mens de utsetter hverandre for smertefulle og ufyselige utfordringer.

Eksempler på hva deltagerne må gjennomgå er nesehårsnapping, tåsuging og tabascogurgling.

Håvard blir altså utsatt for en utfordring hvor motstanderlaget får lov til å sette en bomullsveke mellom rumpeballene hans og deretter tenne på. Kameratene hans sørger i tillegg for at veken blir stappet litt for langt inn, og flammen fører til at Håvard blir så forbrent at han må kjøres til legevakta i Stockholm etter innspillingen.

- Det var nedtur å gå rundt i Stockholm med bleie på rumpa, men den som er med på leken får tåle steken, konkluderer Håvard som slet med smerter i en ukes tid og måtte være hjemme fra jobben som montør i noen dager.

Produksjonleder Astri Lundberg bekrefter at utfordringene ikke er helt uten risiko, men at produksjonsselskapet Nordisk Film har hatt fokus på sikkerhet.

- Alle deltagerne blir breefet om de fysiske utfordringene før innspillingen starter, og alle står fritt til å si "Nei - dette vil jeg ikke gjøre". Vår oppgave er å sørge for at det ikke er fare for liv og helse. Det er produksjonsselskapet som til syvende og sist sitter igjen med ansvaret, sier Lundberg til Seher.no.

Hun poengterer også at de advarer seerne mot å prøve øvelsene hjemme.

- Dette er ting som bør foregå under kontrollerte former, og forbrenningen i kveld er også den eneste skaden vi har hatt.

Hvorvidt Håvards innsats innbragte seier kan du se på TVNorge kl 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: Her gikk det galt i Wipeout