DRAMA TIL HEST: Ingrid Bolsø Berdal i rollen som amazonen «Atalanta», i den dramatiske scenen som også ble svært dramatisk for Ingrid. Aksel «Tydeus» Hennie styrer hesten. Foto: Paramount / MGM
DRAMA TIL HEST: Ingrid Bolsø Berdal i rollen som amazonen «Atalanta», i den dramatiske scenen som også ble svært dramatisk for Ingrid. Aksel «Tydeus» Hennie styrer hesten. Foto: Paramount / MGMVis mer

Her går det nesten galt for «Hercules»-stjernen

- Jeg mistet balansen i høy fart, røper Ingrid Bolsø Berdal om sitt drama på filmsettet.

SEOGHØR.NO: Ingrid Bolsø Berdal (34) har den kanskje største rollen av de tre norske skuespillerne i Hollywood-filmen «Hercules». De to andre med store roller, er Aksel Hennie (38) og Tobias Santelmann (33).

Filmen hadde førpremiere i Oslo onsdag kveld, og de tre skuespillerne strålte på rød løper utenfor Klingenberg kino kort tid før kinostart.

Krevende å slåss på film

Ingrid forteller til Seoghør.no at flere av kampscenene bød på store utfordringer:

- I en nærkamp-scene, for eksempel, skulle jeg inn i bildet etter nøyaktig 17 sekunder, spenne buen og skyte en fiende, for så å sparke og slå ned to andre. Så skulle jeg rulle rundt, og ut av bildet. For så å komme inn igjen etter et antall sekunder, og slåss videre. Det var teknisk sett krevende, forteller hun.

PREMIERE: Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie, Reece Ritchie og Tobias Santelmann under premieren på Hercules i Oslo onsdag denne uken.  Foto: Tore Skaar
PREMIERE: Ingrid Bolsø Berdal, Aksel Hennie, Reece Ritchie og Tobias Santelmann under premieren på Hercules i Oslo onsdag denne uken. Foto: Tore Skaar Vis mer

Bak hest i rasende fart

Men den aller tøffeste scenen utspant seg i en vogn trukket av en hest, forteller hun videre:

- Dette skjer i filmens andre store slagscene. Min karakter, Atalanta, står i vognen og beskyter fienden med pil og bue, mens Aksel Hennies karakter Tydeus styrer hesten. Det hele foregår i høy hastighet. Ingen filmtriks der, kan jeg forsikre.

For Ingrid, som står i vogna bak hesten, føles farten enda heftigere enn i filmen.
- Og det er da, et sekund eller to, at jeg mister balansen og føler at jeg vil falle ut av vogna.

Begge var stroppet fast

Et fall kunne ført til alvorlige skader for Ingrid. Men stunt-teamet hadde gjort jobben sin:

- Det vises ikke på filmen, men Aksel og jeg var bundet fast mens vi spilte inn scenen. I sånne filmer som «Hercules» må du bare stole på at proffene gjør jobben sin. Og det hadde de, forteller Ingrid.

- Jeg slingret frem og tilbake i et par dramatiske sekunder. Men måten jeg var stroppet fast på, gjorde at jeg klarte å få gjenopprette balansen. Heldigvis, sier jenta fra Inderøy i Nord-Trøndelag, som i USA nå sammenlignes med Hollywood-stjernene Nicole Kidman og Charlize Theron.

- Ikke de verste å bli koblet til, smiler den jordnære 34-åringen.

LES OGSÅ: Aksel Hennie åpnet opp om Miley Cyrus-møtet