«På tur med Dag Otto»:

Her går det nesten galt for Dag Otto

- Jeg følte at jeg var døden nær, sier 62-åringen til Se og Hør.

NÆRE PÅ: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er klare for ny sesong av TV 2-programmet «På tur med Dag Otto». I første episode får Dag Otto et nært møte med en vill elefant på Sri Lanka. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vi... Vis mer

I kveld har tidligere proffsyklist Dag Otto Lauritzen (62) og Kristian Ødegård (44) premiere på ny sesong av «På tur med Dag Otto» på TV 2, der de reiser verden rundt og inviterer celebre gjester til sprø prøvelser og aktiviteter.

I sesongens første episode er duoen på Sri Lanka sammen med syklist Thor Hushovd (40) og TV-profil Sigurd Sollien (52), der de kjører tuk-tuk-løp gjennom det asiatiske landet.

Dag Otto og Thor er på lag mot Kristian og Sigurd, og konkurranseinstinktet er for alvor på plass. Lagene tar konkurransen så seriøst at det nesten går galt for de to syklistene.

Se video øverst i saken!

I kveldens episode får Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd nemlig et svært nært møte med en vill elefant.

- Jeg følte at jeg var døden nær, sier 62-åringen til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

VÅGAL GJENG: Kristian Ødegård (t.v) og Sigurd Sollien var på lag under tuk-tuk-løpet, og konkurrerte mot Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd (t.h). Foto: TV 2
VÅGAL GJENG: Kristian Ødegård (t.v) og Sigurd Sollien var på lag under tuk-tuk-løpet, og konkurrerte mot Dag Otto Lauritzen og Thor Hushovd (t.h). Foto: TV 2 Vis mer

- Handlet ikke om å tøffe seg

Dag Otto og Thor ønsket å sanke inn ekstrapoeng under løpet, noe de ville få dersom de fikk knipset et bilde av det ville, enorme dyret.

Elefanter er det største og tyngste av nålevende landbaserte pattedyr, og det kan derfor ende fatalt dersom man kommer for nært.

Dette tok ikke duoen helt på alvor.

I episoden ser man at Dag Otto og Thor kjører tett opp mot den enorme elefanten som står plassert midt i en sti, og stopper tuk-tuken rett foran den for å få et blinkskudd.

- Det var konkurranseinstinktet som kicket inn. Vi skulle konkurrere over flere dager, og fikk en rekke oppgaver. Vi fikk bonuspoeng dersom vi fikk et bilde av den ville elefanten. Det handlet aldri om å tøffe seg, men heller om å vinne, forklarer Dag Otto til Se og Hør.

Saken fortsetter nedenfor.

BLINKSKUDD: Selv om Dag Otto fikk kjeft fra kamerateamet, klarte han å lure til seg et bilde sammen med den enorme elefanten. Foto: TV 2
BLINKSKUDD: Selv om Dag Otto fikk kjeft fra kamerateamet, klarte han å lure til seg et bilde sammen med den enorme elefanten. Foto: TV 2 Vis mer

- Noe av det mest dramatiske

Kamerateamet, som følger etter i en tuk-tuk like bak, kjører nærmere den fryktløse duoen, og roper høylytt at de må komme seg vekk fra det potensielt farlige villdyret.

- Da jeg fikk kjeft av kamerateamet, ble jeg mer irritert for at de ødela bildet mitt enn jeg ble nervøs, sier Dag Otto lattermildt.

Likevel klarte 62-åringen å få blinkskuddet sitt. I dag innrømmer han likevel at han har reflektert over hendelsen, og forstår at det ikke var det smarteste han har gjort.

- En elefant kan jo løfte en tuk-tuk med snabelen sin som om det skulle ha vært en dukke, så jeg har skjønt i ettertid at det ikke var så lurt, forklarer han, og legger til:

- Det er kanskje noe av det mest dramatiske jeg har opplevd gjennom alle sesongene. Men jeg elsker å pushe meg selv, og ikke minst å pushe andre.

TARMSKYLLING: I Thailand var Dag Otto på tarmskylling. Det ble det ikke plass til i programmet «På tur med Dag Otto». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Fikk elektrisk støt

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er kjent for sine interessante påfunn, og vi har tidligere fått et innblikk i guttas sprø reiser sammen.

Alt fra å spise testikler til å innrømme seksuell frustrasjon ble vist på tv-skjermen, og det var ingen grunn til at TV 2 programmet «Huskestue» skulle tones ned.

I en av episodene fra i fjor skulle Dag Otto, komiker Nils Ingar Aadne og langrennsløper Øystein Pettersen blant annet testes i sine kunnskaper om 1970-tallet. Det kunne selvfølgelig ikke gjøres uten innlevelse, og alle ble derfor beordret til å danse til musikk fra hippiebevegelsens tiår - i tidsriktige klær.

Haken var at man fikk støt om man svarte feil på spørsmålet quizmaster Kristian stilte, eller om det andre laget kom med riktig svar. En elektrisk aften var altså uunngåelig i humorprogrammet.

Dag Otto sitt informasjonsgrunnlag om 1970-tallet viste seg å være heller mangelfullt. Da han fikk spørsmål om hvem som står bak låten «Night Fever» fra kultfilmen «Saturday Night Live» (1978), brukte han for lang tid på å tenke seg om.

- Det var jo han der... Jeg vet jo det, men jeg husker det ikke, sa han like før han gikk tom for betenkningstid.

VONDT: Dag Otto Lauritzen og «Nilsi» fikk støt når den tidligere proffsyklisten ikke svarte på spørsmålet i tide. Foto: TV 2
VONDT: Dag Otto Lauritzen og «Nilsi» fikk støt når den tidligere proffsyklisten ikke svarte på spørsmålet i tide. Foto: TV 2 Vis mer

Det fikk han bøte med smerte for, og lekens første støt gikk til han og lagkollega Nils Ingar. Reaksjonen ble et smerteskrik som nok få kunne sett for seg, etterfulgt av latter og frustrasjon.

- Det er jo det verste... Men det var jo Bee Gees? Jeg rakk jo ikke si det! Det her var vondt, sa han i programmet.

DEBUTERER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård, kjent fra serien ‹‹På Tur Med Dag Otto›› debuterte med musikkvideo til sin ferske låt. Video: TV 2 Vis mer Vis mer

Gode venner

Opp gjennom årene har radarparet Kristian og Dag Otto blitt veldig gode venner, og det er heller ikke til å komme unna at sykkelentusiastene ser ut til å være tidenes beste kompiser også på skjermen.

Duoen, som ikke er redde for å vise sin ekte personlighet på tv, har reist verden rundt sammen. Men da de ble bedt om å trekke frem det drøyeste de har gjort i et tidligere intervju med Dagbladet, ble det stille.

- Det drøyeste må jo være da du hang i den sexhusken på et bordell i Japan. Neida!, sa Kristian, før de begge brøt ut i latter.

GODE VENNER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fremstår som erteris på skjermen. Vennskapet oppsto for hele syv år siden. Foto: Sveinung Uddu Ystad
GODE VENNER: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård fremstår som erteris på skjermen. Vennskapet oppsto for hele syv år siden. Foto: Sveinung Uddu Ystad Vis mer

Å bare komme på ett øyeblikk, viste seg å være utfordrende for duoen. Likevel var begge soleklart enige da de omsider kom fram til svaret.

- Det må jo være da vi bodde blant indianerne langt inni jungelen i Sør-Amerika, fortalte Dag Otto. Og Kristian sa seg enig.

- Det var en situasjon og et sted vi aldri vil komme til igjen. Det er vanskelig å formidle «drøyheten» i forhold til enkle ting som for eksempel å hoppe i fallskjerm.

- Samtidig føltes det mye drøyere å være i jungelen så lenge som vi var. Spesielt når det er en reell sjanse for at det kan komme jaguarer, og indianere som skyter en pil i nakken på deg, sa Kristian.

LES OGSÅ: Slik ser ikke P3-profilene ut lenger