Her går det i surr for Sonja

Takket for besøket – i feil fylke. Se video.

Publisert
Sist oppdatert
Se videoen med Sonjas blunder øverst i saken!

SEOGHØR.NO: Dronning Sonja gjestet denne uken de arkeologiske utgravningene på Re i Vestfold, og det var en svært interessert dronning som møtte arkeologene.

Dronningen fikk først en guidet tur på området av prosjektleder og arkeolog Kjersti Jacobsen, før Sonja prøvde lykken med metalldetektor.

Lederen av Norsk metallsøkerforbund, Per Kristian Bjor, ga Sonja en god innføring i hvordan man søkte, og forklarte hvordan detektoren fungerte. Dronningen fikk så et eget område, som hun gikk over på leit etter pilspisser.

Dessverre fant Dronningen bare spiker, men Res ordfører fant en sølvmynt fra 1890, som ble forært Sonja - som du kan se bilder av i Se og Hør Weekend.

Kongeparet var på fylkestur i Vestfold tidligere i år, og kongeparet har også landstedet Mågerø utenfor Tønsberg.

– Tusen takk, det var hyggelig å være tilbake i Østfold, avsluttet Sonja spørsmålsrunden med, trolig uvitende om at hun i forbifarten hadde forvekslet de to fylkene.

Sonja er ikke den første kongelige som har sagt feil. Svenskekongen har også forvekslet landsdeler i Sverige på offisielt oppdrag – og da kong Harald åpnet Stortinget i 2003 kom han i skade for å si «Gud velsigne Stortingets hjerner. Det skulle være «Gud signe Stortingets gjerning».
 
Under stortingsmiddagen samme år tok han selv opp den artige taleglippen i sin tale under middagen, til stor latter fra både gjester og vertskap.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer