«Farmen» 2020:

Her går det galt

- Jeg er så skuffa over meg selv, sier Karianne Kopperstad etter å ha havnet på tredjeplass i «Farmen».

UTE: Rett før finalen måtte Karianne Kopperstad forlate konkurransen. Det er ekstremt bittert, synes hun. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Rett før finalen måtte Karianne Kopperstad forlate konkurransen. Det er ekstremt bittert, synes hun. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det ble hit, men ikke lenger. 28 år gamle Karianne Kopperstad måtte bite i det sure eple og se seg slått før finalen av «Farmen». Etter å ha kapret den siste semifinaleplassen tidligere denne uka lå alt til rette for at hun skulle gi gutta en skikkelig kamp, og det gjorde hun til en viss grad, men i melkespannkonkurransen gikk det altså galt.

Det blir derfor en ren guttefinale mellom trønderen Daniel Viem Årdal (31) og sørlendingen Per Gunvald Haugen (45). Det er ikke Kopperstad særlig fornøyd med - selv om hun synes de to finalistene er verdige.

- Da jeg sto der i melkespannkonkurransen så så jeg for meg alle jeg trener crossfit med hjemme, at de sto rundt meg og heiet på meg. Da jeg begynte å kjenne hvor tungt det var så tenkte jeg også på premien, og hvor nære den faktisk var, forteller hun.

Skuffa

Kopperstad forklarer videre at etter en intens kamp, hvor hun ga jernet hele veien, stivna den ene hånda i feil posisjon slik at hun ikke klarte å strekke den ut.

GA ALT: Den ene armen til Kopperstad låste seg helt. Da glapp seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2
GA ALT: Den ene armen til Kopperstad låste seg helt. Da glapp seieren. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var det som gjorde at jeg tapte. Jeg er skuffa over meg selv siden jeg var så nær, men jeg kunne ikke gi mer - jeg ga alt jeg hadde. Jeg hadde rett og slett ikke sjans, forteller hun.

Den ellers så sprudlende 28-åringen innrømmer at det selvfølgelig er skikkelig kjipt å ryke så tett opp mot den avgjørende finalen.

- Men man kan ikke vinne hver gang, og denne gangen var det ikke min tur.

- Har du klart å legge tapet bak deg?

- Både ja og nei. Jeg tenker mye på kjøkkenkonkurransen hvor Daniel fikk den første finalebilletten. Jeg og Per Gunvald ventet bare på at kokken skulle si mitt navn, vi var sikre på at jeg skulle vinne, forklarer hun.

- Burde sett alt

Sånn ble det altså ikke, og hun ble raskt usikker på om hun ville klare å gå hele veien da hun måtte kjempe i melkespann.

- Da visste jeg at det var over og ut. Jeg hadde håpet at kokken skulle se på hele konkurransen og kanskje dømme utifra både resultat og hygiene. Han dømte kun etter mat som allerede var kald og hadde stått i regnet. Det er litt som å ta en finger i været og velge en vinner, mener hun, og legger til at dommeren burde sett helheten og vurdert hele konkurransen.

«FARMEN»: Det nærmer seg finalen av «Farmen», men Inger Cecilie Grønnerød blir ikke å se. Dette er grunnen. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Men alt i alt er jeg selvfølgelig dritfornøyd med å ha kommet så langt. Det er helt rått. Jeg er den eneste i «Farmen» som har vært gjennom absolutt alle konkurranser bortsett fra finalen, forteller hun.

Hun setter også stor pris på all støtte tv-seerne har gitt henne gjennom sesongen.

REAGERER: Karianne Kopperstad mener kokken burde vært til stede under hele matkonkurransen. Det er ikke TV 2 helt enige i. Foto: Alex Iversen / TV 2
REAGERER: Karianne Kopperstad mener kokken burde vært til stede under hele matkonkurransen. Det er ikke TV 2 helt enige i. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Når man ser på det store og hele bildet tenker jeg at jeg har vært så heldig. Det har vært en gave i seg selv å få være med.

Presseansvarlig for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, forklarer hvorfor kokken ikke var til stede under hele kokkekonkurransen slik Kopperstad etterlyste.

- Grunnen til at kokken ikke var tilstede, var for at det skulle bli så upartisk som mulig. Han visste ikke hvem som hadde laget maten han smakte på, og dømte utelukkende på bakgrunn av maten han hadde foran seg og smakte på, sier Iversen.

LEGGER'N DØD: «Farmen»-seerne fikk denne høsten se at Wiktoria Rønning og Kjetil Kirk fant tonen inne på gården, men nå kan de fastslå at de ikke blir et nytt «Farmen»-par. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

LES OGSÅ: Dette skjer med «Farmen»-hunden nå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer