Sondre Justad:

Her går det galt under konserten

- Blåmerker er det nok av.

FALT: Under en opptreden på Giske i helga, falt artist Sondre Justad ned fra en stige han pleier å ha med på konsertene sine. Det ble en vond affære. Video: Kine Vik Vis mer
Publisert

I disse dager arrangeres det flerfoldige festivaler rundt om i det ganske land, og i helgen var det duket for blant annet Palmesus og Sommerfesten på Giske.

På sistnevnte festival spilte ingen ringere enn Sondre Justad (27), som for tiden er aktuell med sitt andre album. «Norsk pops wonderboy», som han tidligere er blitt beskrevet som, gjør ofte mye ut av seg på konsertene sine, og er ikke ukjent med å bruke rekvisitter.

Det er derimot ikke alltid at det går etter planen. Da Justad, midt blant publikum, forsøkte å klatre opp en stige lørdag kveld, gikk ting galt. Han falt ned med hodet først, og det er bare et under at ting gikk så bra som det gjorde.

- Trilla rundt

Sunnmørsposten var først med å omtale saken i Norge, men Justad har også delt bilder fra hendelsen på Instagram. Bildeserien er en rekke skjermdump fra en video, der man bilde for bilde kan se artistens fall mot bakken.

  • Se videoen øverst i saken!

Bildeserien avsluttes av at en forskremt fan titter inn i kameraet, åpenbart skremt av hva som har foregått. Til Se og Hør forteller artisten at det gikk litt fort i svingene da han skulle gjennomføre stigetrikset.

OBS

Et innlegg delt av Sondre Justad (@sondrejustad)

- Jeg ser på bildene at jeg liksom ikke slapp mikrofonen da det skjedde. Den holdt jeg godt fast i, flirer han, og fortsetter:

- Jeg var veldig gira, og så fort de hadde fått den stigen opp, løp jeg opp på den. Det gikk nok litt fort, så jeg trynet fremover og rullet rundt i lufta. Nå har jeg vondt på helt forskjellige steder i kroppen. Blåmerker er det nok av, sier han, og understreker at han ikke ble alvorlig skadet under hendelsen.

POPULÆR: Sondre Justad under gratiskonserten VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i sommer.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POPULÆR: Sondre Justad under gratiskonserten VG-lista på Rådhusplassen i Oslo i sommer. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Videre forklarer Justad at han hadde mye adrenalin i kroppen på tidspunktet, og at han derfor ikke merket stort til smertene. Han er også veldig glad for at ingen andre ble skadd under hendelsen.

Etter å ha falt med hodet først ned i publikum, spilte han og bandet konserten ferdig - i en hel time etter fallet.

Justad understreker at sikkerhetstiltakene rundt disse stuntene er gode, og at han som oftest har kontroll. Likevel går ikke alltid ting helt etter planen.

- Vi har vel rundt ti festivaler igjen i sommer, og har spilt med den stigen på 20 allerede. Alle gangene har det gått bra, så jeg tror ikke det blir noe problem fremover. Jeg fikk overtenning denne gangen, forklarer han.

Justad skal på flere festivaler i sommer. Albumet «Ingenting i paradis» har fått gode anmeldelser av norsk presse, og fikk blant annet en firer på terningen av Dagbladets anmelder da det ble utgitt i mars.

«Den elastiske og klangfulle stemmen hans gir låtene en letthet og en følelse av virkelighetsflukt, selv om de gjerne har en sår undertone», skrev anmelderen.

Åpen om kjærligheten

I slutten av mars satt Justad på «Lindmo» og snakket om kjærlighet og ærlighet:

«Jeg har kjent på at jeg rommer mer, at kjærligheten er større. Jeg tror ikke det trenger å være damer eller menn for min del. Jeg tror det kan hende det går bra med begge deler, at det bor noe mer der», sa han i programmet.

STOD PÅ SCENEN: - Jeg skal gjøre noe nytt som aldri har blitt gjort på VG-lista tidligere, avslørte Sondre på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum.
STOD PÅ SCENEN: - Jeg skal gjøre noe nytt som aldri har blitt gjort på VG-lista tidligere, avslørte Sondre på den røde løperen. Foto: Andreas Fadum. Vis mer

Uttalelsen fikk enorm respons, og flere aviser - deriblant Dagbladet - omtalte den åpne samtalen. Da Se og Hør møtte Justad i vår, fortalte han at responsen har vært bra.

- Helt overveldende. Det er sykt at det skal skape så stort engasjement, men det betyr kanskje at det er mange som kjenner på de samme tingene, men som er redde for å bli satt i bås.

- Er ikke du redd for å bli satt i bås?

- Først og fremst synes jeg det er bra å bidra til mer åpenhet. Livet og kjærligheten er mer kompleks enn vi er vant til å innrømme. Derfor var det også litt synd å se hvor forenklet det ble framstilt i mediene dagen etter; «Kom ut av skapet», «Står frem som bifil».

- Jeg definerte meg ikke som bifil, men jeg tror de klikkvennlige overskriftene henger sammen med en redsel for å ikke være fengende nok. I beste fall er det en inngangsport til en sak som er mer nyansert, i verste fall leser folk bare overskriftene og roper «hei, er du homo» til meg ute på byen. Men det gjør vel ikke noe, fortalte han åpent.

LES OGSÅ: - Jeg skammet meg så jævlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer