Martine Ek Hagen:

Her går det galt for «Farmen»-Martine

Snytt for finaleplass i siste sekund.

SEIG KAMP: Pål Anders Ullevålseter (49) og Martine Ek Hagen (26) satte ny «Farmen»-rekord i kveldens melkespannkonkurranse. Til slutt var det sistnevnte som måtte slippe spannene. Foto: Alex Iversen / TV 2
SEIG KAMP: Pål Anders Ullevålseter (49) og Martine Ek Hagen (26) satte ny «Farmen»-rekord i kveldens melkespannkonkurranse. Til slutt var det sistnevnte som måtte slippe spannene. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer
Publisert

(Se og Hør):- Jeg så finalen i det fjerne. Det var ekstremt kjipt, erkjenner Martine Ek Hagen (26) overfor Se og Hør.

Langrennsjenta møtte endurofører Pål Anders Ullevålseter (49) til tidenes idrettsduell i årets siste episode av «Farmen kjendis», der melkespannholding skulle ta én av dem videre til finalen.

Ek Hagen og Ullevålseter knuste alle tidligere rekorder i den statiske konkurransegrenen, inkludert tida til «Jegertvilling»-Johanne og Aylar Lie, og lot det gå hele ni minutter og seks sekunder før styrkeprøven var over.

TUNGT: Armene til Martine Ek Hagen begynte å svikte på det niende minuttet. Foto: Alex Iversen / TV 2
TUNGT: Armene til Martine Ek Hagen begynte å svikte på det niende minuttet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Irriterende

Imponerende tid til tross, Martine Ek Hagen måtte innse at konkurrenten var i stand til å holde melkespannene oppe i enda noen sekunder - eller minutter.

- Hodet ville mer, men armen begynte å krølle seg. Jeg kunne ikke gjort det noe bedre. Det er bare å ta av seg hatten for Pål Anders, forteller 26-åringen.

GOD KLEM: Martine Ek Hagen får trøst av konkurrenten etter melkespann-tapet. Foto: Alex Iversen / TV 2
GOD KLEM: Martine Ek Hagen får trøst av konkurrenten etter melkespann-tapet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Selv om smilet var på plass også etter konkurransenederlaget, der Ek Hagen klemmer Ullevålseter og ønsker ham lykke til, innrømmer idrettsutøveren at det var surt å ende opp som finaletilskuer i siste sekund.

- Det var skikkelig bittert, og jeg kjenner på det ennå når vi snakker om det. Jeg var først veldig glad for å komme hjem, men etter hvert, når ting begynte å synke, irriterte det meg at jeg ikke klarte å vinne melkespannkonkurransen, forteller «Farmen»-kjendisen, og legger til:

- Samtidig var det ingen andre jeg ville tape mot enn Pål Anders. Han ble som en far for meg der inne, og jeg unnet ham virkelig den finaleplassen.

Sendte kjæresten til hotellet

Det første Ek Hagen gjorde da hun kom ut av innspillingsgården ved Halden, var å ringe kjæresten, skikollega Alekander Ek (24), og «beordre» ham til festningsbyen.

Tuppen og Lillemor👫 #vecation #almunecar #lader (#jegertuppen)

Et innlegg delt av Martine (@martineekhagen)

Siden finaleinnspillingen var allerede dagen etterpå, der 26-åringen måtte være til stede, ble langrennsløperen værende på deltakerhotellet i Halden etter tv-exiten.

- Det var en merkelig følelse å komme ut etter seks uker, men veldig fint å se igjen Alexander. Jeg merket at jeg var sliten, og hadde mistet litt muskler, men ellers var kroppen i fin form. Jeg er vant til å kjøre kroppen i kjelleren på samlinger, og merket ikke noen kjempestor forskjell, forteller hun.

Da Se og Hør snakket med Ek Hagen under «Farmen»-innspillingen i fjor sommer, forklarte 26-åringen at hun takket ja til gårdsoppholdet for å finne inspirasjon til å fortsette som idrettsutøver. Den tidligere juniorverdensmesteren hadde slitt med skader og sykdom foregående år, og var usikker på om hun orket å fortsette med langrenn.

- Negativ boble

Realitydeltakelsen, som for øvrig kom overraskende på de andre skijentene, ble på alle måter et vendepunkt.

- Jeg var i en negativ boble da jeg kom inn, og «Farmen» ble en stor, positiv opplevelse. Jeg trengte et mentalt avbrekk, og det å få ting på avstand gjorde at jeg klarte å finne tilbake motivasjonen. Også takket være Frank (Frank Løke, journ.anm), som ble en slags treningsmotivator der inne, forteller hun.

Mindre mat og mye hardt arbeid til tross, Ek Hagen og Løke løp femten kilometer hver eneste dag gjennom tv-innspillingen.

LØPEKAMERATER: Martine Ek Hagen og Frank Løke lå ikke på latsida under tv-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2
LØPEKAMERATER: Martine Ek Hagen og Frank Løke lå ikke på latsida under tv-oppholdet. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

26-åringen kvalifiserte seg ikke til OL i Pyongyang, men fortsetter å kjempe mot toppen.

- Så lenge jeg har muligheten til å satse på ski, så gjør jeg det. Det er det jeg elsker å gjøre, nå må jeg bare gå fortere, forklarer hun.

Null intrigemakeri

Selve «Farmen»-oppholdet forløp for øvrig uten noe som helst innblanding i diverse intriger og tv-feider.

- Jeg tror det handler om at jeg kom godt overens med alle. Jeg hadde noen diskusjoner der inne, altså, men de var kanskje for kjedelige til at produksjonen valgte å inkludere det i programmet? He-he, jeg vet ikke. Jeg har bare prøvd å være meg selv og hoppe i det, og er fornøyd med hvordan jeg er framstilt på tv, sier Ek Hagen, og legger til:

- Det var nok av folk som skilte seg ut der inne, og jeg holdt nok en ganske lav profil.

Men selv om Ek Hagen ikke var blant dem som stakk hodet lengst fram i tv-ruta, har hun merket et større trykk fra offentligheten.

ALLTID BLID: Martine Ek Hagen kom seg gjennom «Farmen»-oppholdet uten problemer. Her etter kveldens smi-konkurranse, som mildt sagt ble en møkkete affære. Foto: Alex Iversen / TV 2
ALLTID BLID: Martine Ek Hagen kom seg gjennom «Farmen»-oppholdet uten problemer. Her etter kveldens smi-konkurranse, som mildt sagt ble en møkkete affære. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Ja, definitivt. Det har kommet en del forespørsler og henvendelser, mest sportslige ting, men jeg må takke nei på grunn av karrieren. Tilbakemeldingene fra tv-seerne har bare vært hyggelige, forteller hun.

Med Ek Hagen ute av tv-gården er det altså Pål Anders Ullevålseter eller «Jakten»-profil Inga Berit Lein (36) som vinner årets «Farmen kjendis». Lein sikret den første finalebilletten etter smi-konkurransen tidligere i kveldens program.

Seinere i kveld møtes de to finalistene til årets siste kjendistvekamp, i en kunnskapsduell.

LES OGSÅ: Slik er den hemmelige «Farmen kjendis»-kontrakten

«FARMEN»-NACH: Hva er de største snakkisene fra «Farmen Kjendis» denne uka? Hva synes Lene Elise Bergum (46) om å ryke ut rett før finaleuka, og hvorfor gjemte hun unna masse mat? Få de første reaksjonene fra den utslåtte deltakeren i Dagbladets «Farmen»-sending. I studio er også «Farmen»-blodfan Trym Mogen (24). Programleder: Miriam Bakkejord / Video: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer