«Huskestue»:

Her går det galt for Dag Otto under 70-tallsquiz: - Ææææ!

Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen med nye, sprø påfunn. 

SJOKK: Når 70-tallskunnskapene til Dag Otto Lauritzen viser seg å ikke være helt på plass, bestemmer Kristian Ødegård seg i «Huskestue» for å gi ham en lærepenge. Det blir av den elektriske sorten. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Det er mange som har lagt sin elsk på duoen bestående av Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård. Da «På tur med Dag Otto» gikk over skjermen i fjor, fikk vi et innblikk i guttas sprø reiser og interessante påfunn.

Alt fra å spise testikler til å innrømme seksuell frustrasjon ble vist på skjermen, så det var ingen grunn til at «Huskestue» på TV 2 skulle tones noe ned.

Søndag går episode åtte av det humoristiske quizprogrammet, og denne gangen får gjengen besøk av komiker Nils Ingar «Nilsi» Aadne og langrennsløper Øystein «Pølsa» Pettersen.

Elektrisk

Denne gangen skal Lauritzen og gjestene blant annet testes i sine kunnskaper om 1970-tallet. Det kunne selvfølgelig ikke gjøres uten innlevelse, og alle ble derfor beordret til å danse til musikk fra hippiebevegelsens tiår - i tidsriktige klær.

Haken er at man får støt om man svarer feil på spørsmålet quizmaster Ødegård stiller, eller om det andre laget kommer med riktig svar. En elektrisk aften er altså uunngåelig i humorprogrammet.

«Huskestue» har som formål å utfordre deltakernes allmennkunnskap, og Lauritzens informasjonsgrunnlag om 1970-tallet viser seg å være heller mangelfullt. Da han får spørsmål om hvem som står bak låta «Night Fever» fra kultfilmen «Saturday Night Live» (1978), bruker han for lang tid på å tenke seg om.

- Det var jo han der... Jeg vet jo det, men jeg husker det ikke, sier han like før han går tom for betenkningstid.

VONDT: Dag Otto Lauritzen og «Nilsi» får støt når den tidligere proffsyklisten ikke svarer på spørsmålet i tide. Foto: TV 2
VONDT: Dag Otto Lauritzen og «Nilsi» får støt når den tidligere proffsyklisten ikke svarer på spørsmålet i tide. Foto: TV 2 Vis mer

Det får han bøte med smerte for, og lekens første støt går til han og lagkollega Aadne. Reaksjonen var et smerteskrik som nok få kunne sett for seg, etterfulgt av latter og frustrasjon.

- Det er jo det verste... Men det var jo Bee Gees? Jeg rakk jo ikke si det! Det her var vondt, sier han i programmet.

Se resten av sekvensen i klippet øverst i artikkelen. Hele programmet går i sin helhet klokka 20:00 på TV 2 søndag kveld.

Mange drøye øyeblikk

Opp gjennom årene har radarparet blitt veldig gode venner, og det er heller ikke til å komme unna at sykkelentusiastene ser ut til å være tidenes beste kompiser også på skjermen.

Tross aldersforskjellen mellom de to, strekker vennskapet seg langt tilbake i tid. Tv-profilene kan nemlig skryte av å ha kjent hverandre i sju år, og etter Lauritzens hukommelse oppstod vennskapet da TV-profilene møttes under lanseringen av «Skal vi danse» i 2007.

Sykkelentusiastene og bestevennene, som ikke er redde for å vise sin ekte personlighet på tv, har reist verden rundt sammen. Men når de ble bedt av Dagbladets utsendte om å trekke frem det drøyeste de har gjort, blir det stille.

- Det drøyeste må jo være da du hang i den sexhuska på et bordell i Japan. Neida!, sier Ødegård før de begge bryter ut i latter.

Å bare komme på ett øyeblikk, viser seg utfordrende for duoen. Likevel er begge soleklart enige når de omsider kommer fram til svaret.

- Det må jo være da vi bodde blant indianerne langt inni jungelen i Sør-Amerika, forteller Lauritzen.

LES OGSÅ: Revystjernen gikk glipp av ektemannens siste minutter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer