«Mesternes mester»:

Her går det galt: - Frustrerende

Magnus Midtbø måtte forlate «Mesternes mester» bare kort tid før finalen.

RYKER: Her ryker Magnus Midtbø i «Mesternes Mester». Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ARENDAL/OSLO (Se og Hør): Det så lenge ut til at den tidligere klatreproffen Magnus Midtbø (32) var uslåelig og hadde en finaleplass i sin hule hånd, i sesongens siste «Mesternes mester»-episode.

Men slik ble det ikke, da både Aksel Lund Svindal (38) og Håvard Tvedten (42) klarte å innhente forspranget og heller parkere 32-åringen.

FINALISTER: Programleder Dag Erik Pedersen med Håvard Tvedten, Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK
FINALISTER: Programleder Dag Erik Pedersen med Håvard Tvedten, Magnus Midtbø og Aksel Lund Svindal. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK Vis mer

- Skikkelig surt

Da Se og Hør møtte ham like etter tapet, var han i utgangspunktet fornøyd med å ha kommet såpass langt i konkurransen.

- Jeg tenkte at alt kan skje her, jeg var bare mest redd for å ryke ut først. Det mente jeg var en helt reell mulighet, forteller han, og fortsetter:

UTE: Magnus Midtbø ledet før siste øvelse, men måtte se seg slått av Håvard og Aksel. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK
UTE: Magnus Midtbø ledet før siste øvelse, men måtte se seg slått av Håvard og Aksel. Foto: Sunniva Luca Veliz Pedersen, Rubicon TV/NRK Vis mer

- Jeg er glad for at jeg fikk være der gjennom hele programmet, og er veldig fornøyd med innsatsen min, så jeg kan ikke angre på noe egentlig.

Men å bli slått på oppløpet, innrømmer han at faktisk var skikkelig surt.

- Jeg følte jeg hadde full kontroll hele veien og var overraskende bra på hengeøvelsen og 90-graderen. Jeg løp også rundene raskt og fikk et skikkelig forsprang, forteller han.

Midtbø hadde håpet å lede noen sekunder inn på kasteøvelsen, noe han faktisk gjorde.

KNUSER REKORD: Aksel Lund Svindal knuser rekord i «Mesternes Mester». Video: NRK Vis mer

- Jeg hadde ikke sett for meg at kastingen skulle bli så vanskelig, men jeg tok rett og slett feil. Det er annerledes å kaste med en avslappet kropp og en kropp som er full av melkesyre. Ballen gikk alle mulige veier. Det var ganske frustrerende, sier 32-åringen.

Selv om Midtbø i mange år har levd av idretten, er det ikke alle som har mulighet til å gjøre det. Nå håper han at hans egen deltakelse i NRK-programmet vil være med til økt rekruttering i klatremiljøet.

- Klatring har vært en av de sportene som har vokst raskest de siste ti-femten årene, så det er veldig mye som skjer. Det skulle egentlig vært en OL-gren i år, og ting som dette («Mesternes mester» journ.anm) hjelper naturligvis veldig på. Klatring er ikke bare en aktivitet, men kan drives som en idrett. Jeg tror klatring vil få en skikkelig boost, forteller han.

Han kan også røpe at tilbakemeldingene ikke har latt vente på seg, og at mange mener han er en god ambassadør for idretten.

VILLA: For første gang spilles «Mesternes Mester» inn i Norge, og dette er huset deltakerne bor i. Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Åpen om spiseforstyrrelse

Tidligere i år var Midtbø også brutalt ærlig om at han har slitt med spiseforstyrrelser. I et intervju med NRK fortalte 32-åringen at han begynte å faste seg ned i vekt sommeren 2005, helt til han merket at det hadde gått for langt.

Overfor Se og Hør kan han nå fortelle at tilbakemeldingene har vært overveldende.

POSITIVE REAKSJONER: Magnus Midtbø forteller at responsen på deltakelsen har vært svært positive. Det har de også vært etter at han fortalte at han har slitt med spiseforstyrrelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
POSITIVE REAKSJONER: Magnus Midtbø forteller at responsen på deltakelsen har vært svært positive. Det har de også vært etter at han fortalte at han har slitt med spiseforstyrrelse. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger, hovedsakelig fra jenter som har slitt også, og som synes det er bra at jeg sto frem, sier han, og fortsetter:

- Jeg setter pris på positive tilbakemeldinger. Det var vanskelig å dele noe som jeg aldri har snakket med andre om, men jeg er glad jeg gjorde det, og angrer ikke i det hele tatt. Hvis det kan hjelpe andre, så skal jeg legge stoltheten min til siden litt.

EXIT: Det var Genette Våge som måtte forlate «Mesternes Mester» som første deltaker. Video: NRK / Lars Eivind Bones, Dagbladet Vis mer

Etter han la de profesjonelle klatreskoene på hyllen, har han blant annet startet med YouTube, hvor han har over 840 000 abonnenter. Han har også startet et klatresenter i Oslo - noe som naturligvis gjør at han ofte er å finne i veggen.

- Jeg klatrer omtrent like mye som før. Det var egentlig ikke så trist å legge opp, men heller helt greit for min del. Jeg har jo holdt det gående, forteller han.

- Frisk og rask

Med en tredjeplass i «Mesternes mester» i lommen, gleder Midtbø seg til å se hvem som stikker av med seieren. Blir det håndballstjernen Håvard Tvedten, eller den tidligere alpinstjernen Aksel Lund Svindal? Midtbø holder en knapp på førstnevnte.

- Det er utrolig vanskelig, og jeg tror den aller siste øvelsen kommer til å avgjøre, sier han, og legger til:

- Men jeg tror kanskje Håvard tar det, altså. Han føler seg frisk og rask i kroppen, han har nesten bare blitt sprekere og sprekere utover i konkurransen.

Hvem som faktisk stikker av med seieren, får vi svar på senere i kveld.

LES OGSÅ: Kjøpte leilighet: - Vann over hodet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer