«Farmen» 2016:

Her går alt galt for «Farmen»-Ali: - Visste at jeg hadde et problem

Mistet finaleplassen. 

UTE: Kroppen sviktet da det gjaldt som mest for «Farmen»-deltakeren Ali Ahmad (29), som måtte takke for seg rett før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2
UTE: Kroppen sviktet da det gjaldt som mest for «Farmen»-deltakeren Ali Ahmad (29), som måtte takke for seg rett før finalen. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Det var den verste øvelsen jeg kunne få, forteller «Farmen»-deltakeren Ali Ahmad (29) til Dagbladet.

Han var så nære en finaleplass på «Farmen», men endte opp som tilskuer i siste sekund.

Kroppen sviktet da det gjaldt som mest i melkespannkonkurransen som skulle ta ham videre til finalen. Mostanderen, Laila Lochert (40), var uslåelig.

- Dårlig taper

- Laila rørte seg ikke. Hun er beinhard. Jeg hadde ikke sjangs, forteller Ahmad.

KNUSTE KONKURRENTEN: Laila Lochert (40) var uslåelig i melkespannkonkurransen, som sendte Ali Ahmad (29) på dør. Foto: Alex Iversen / TV 2
KNUSTE KONKURRENTEN: Laila Lochert (40) var uslåelig i melkespannkonkurransen, som sendte Ali Ahmad (29) på dør. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

29-åringen holdt melkespannene oppe i fire og et halvt minutt før smerten tok overhånd. Til tross for at Ahmad er godt trent, fryktet han det verste.

- Jeg er sterk, men ikke sene-sterk. Jeg visste at jeg hadde et problem, men ga alt. Dessverre var Laila bedre.

Den utslåtte «Farmen»-deltakeren synes naturlig nok det var surt å måtte reise hjem timer før finalen.

- Ja, det var selvfølgelig utrolig bittert - jeg er en dårlig taper.

SKVÆRER OPP: Deltakerne i «Farmen 2016» er samlet i Oslo for å følge årets finale og feire vinneren. - I kveld skal vi kose oss, sier Laila Lockert og Lasse Bergseter, som havnet i alvorlig klinsj i årets versjon av TV2s populære realityshow. Video: Linn-Christin Marthinussen / Sveinung Ystad Vis mer

Men, sier Ahmad, man må være best på det tidspunktet det gjelder.

- Sånn er det. Jeg har gjort mitt beste hver eneste uke, og er stolt over å ha kommet så langt som jeg gjorde. «Farmen» har vært en utrolig kul opplevelse - selvfølgelig tøft i blant - men totalt sett er jeg veldig fornøyd.

- Burde laget mer faenskap

Gjennom elleve uker på tv-gården har Ahmad vært gjennom to tvekamper, hisset på seg bråkmakeren Lasse Bergseter, sett bestekompisen trekke seg, og trøstet en tårevåt Laila Lochert. Blant annet.

- Jeg har vært gjennom mye. Men jeg er nok også den som har lært mest, jeg hadde jo null peiling på gård da jeg kom inn, sier han.

- Angrer du på noe?

- Når jeg ser tilbake på hvordan ting har vært, angrer jeg på at jeg ikke gjorde enda litt mer kødd og faenskap der inne.

Oppmerksomheten fra tv-seerne har vært stor, på godt og vondt. Etter at Ahmad sørget for folkefavoritten Oddvar Jenssens tv-exit, midtveis i oppholdet, svarte mange tv-seere med å pepre 29-åringen med grove og rasistiske kommentarer i sosiale medier.

Sjokkbølger

Bedre ble det ikke etter Stine Hartmanns mye omtalte førstekjempevalg, som sendte sjokkbølger inn på tv-gården.

Valget fikk flere av deltakerne, deriblant Ahmad, til å tenne på alle plugger. Krangelen fikk stor oppmerksomhet i media, og både tv-seere, så vel som utslåtte «Farmen»-deltakere, kastet seg inn i debatten.

- Det har begynt å roe seg litt nå. Heldigvis har det aldri gått inn på meg, sier han.

Med Ali Ahmad ute av «Farmen», står to deltakere igjen: Laila Lochert (40) og Sophie Therese Lindberg (25).

Det er første gang i «Farmen»s historie at to kvinner står i finalen.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.