DRØMMEN OM MALLORCA: Det er lett å la humla suse når du kommer til den deilige ferieøya. Foto: NTBScanpix
DRØMMEN OM MALLORCA: Det er lett å la humla suse når du kommer til den deilige ferieøya. Foto: NTBScanpixVis mer

Her finner du roen på Mallorca

Les vår beste reisetips fra den populære ferieøya.

SEOGHØR.NO: Er det rart vi elsker Mallorca der vi spaserer gjennom folketomme brosteinsbelagte gater, og der husveggene og inngangspartiene er dekorert med vakre fliser og bugnende blomster i alle regnbuens farger.

Vi er i den pittoreske fjellandsbyen Valldemossa og verden våkner sakte til liv.

Lave stemmer summer inne fra den lille matbutikken ved siden av, og duften av nybakt brød strømmer ut fra bakeriet rundt hjørnet.

Livet smiler, med andre ord, og når vi sitter med en kaffekopp og det lokale bakverket ensaimada for en stille frokost, er forventningene til resten av oppholdet høye. Og Mallorca skuffer aldri.

KOSELIG: Idyllen er til å ta og føle på i Valldemossa, særlig før den lille fjellandsbyen våkner til liv om morgenen. Foto: Erik Valebrokk
KOSELIG: Idyllen er til å ta og føle på i Valldemossa, særlig før den lille fjellandsbyen våkner til liv om morgenen. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Nydelige strender

I løpet av noen få dager er vi bokstavelig talt høyt og lavt. Vi går behagelige turer i nydelig fjellandskap, vi kjører langt, langt opp i høyden, og ser store rovfugler ligge på vinden over bilen vår.

Vi besøker tilsynelatende endeløse strender i Alcudia og mindre, men kanskje enda finere strender i nærliggende Port de Pollenca, og vi er på den jålete og deilig dekadente strandklubben Puro Beach i øyhovedstaden Palma.

Blant mye annet.

KOSELIG STOPP: Kafeen Cuba Colonial ligger i utkanten av den spennende bydelen Santa Catalina. Foto: Erik Valebrokk
KOSELIG STOPP: Kafeen Cuba Colonial ligger i utkanten av den spennende bydelen Santa Catalina. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Avhengig av ønsker og behov finner du nemlig alt du trenger på Mallorca.

Gastronomiske muligheter

Familieferien er eksempelvis lett å gjøre vellykket om dere reiser til Mallorca.

«Badeparadiset» finner dere i Alcudia, der det er kilometer på kilometer med strand og langgrunt slik at barna kan springe rundt.

Her ligger hotellene tett – i alle prisklasser.

GLADE UNGER: Barnefamilienes paradis er de endeløse strendene i Alcudia. Foto: Star Tour
GLADE UNGER: Barnefamilienes paradis er de endeløse strendene i Alcudia. Foto: Star Tour Vis mer

Er det kjærestetur det handler om, eller kanskje en mer kulturelt eller gastronomisk orientert ferie?

Da er Palma det naturlige førstevalget. Her er et stort antall strålende restauranter, fine markeder med fristende varer og kulturopplevelser i fleng. Du finner også utmerkede strender i utkanten av byen.

Oliventrær og pinjeskog

Nevnte Valldemossa er et av mange gode utgangspunkt for fotturer. Herfra kjører vi et lite stykke og blir sluppet av ved en sti som tar oss inn i et frodig landskap med oliventrær og pinjeskog, vakre glenner som egner seg til rasteplasser, og selvsagt har vi piknikkurv med lokale pølser og oster og vin.

Utsikten mot Port de Sollér er vidunderlig, og når vi går den siste biten ned dit – mette og fornøyde – er dagen fullkommen.

FRED OG RO: Lykken er en piknik i åssidene over Puerto de Soller. Foto: Erik Valebrokk
FRED OG RO: Lykken er en piknik i åssidene over Puerto de Soller. Foto: Erik Valebrokk Vis mer

Sprekere enn dette har vi ikke planer om å være. Vi passerer syklister i fleng litt senere på vei ut mot Cap Formentor, fyret som ligger helt nordøst på Mallorca, og blir ærlig talt slitne bare av synet. De tøffe bakkene og de krappe svingene med svimlende stup nytes denne gangen best fra bilsetet.

På terrassen før middag på hotellet Barcelo Formentor utbringer vi en enkel skål for Mallorca – øya vi aldri blir ferdige med.

LATE DAGER: Santa Ponsa er et lite sted på sørvestkysten av Mallorca, perfekt om du vil komme litt vekk fra mas og kjas. Foto: Star Tour
LATE DAGER: Santa Ponsa er et lite sted på sørvestkysten av Mallorca, perfekt om du vil komme litt vekk fra mas og kjas. Foto: Star Tour Vis mer

Mallorca

Slik kommer du hit: Star Tour, Apollo og Ving har alle et stort utvalg av reiser til Mallorca. Norwegian flyr til Palma Mallorca fra Oslo, Bergen, Stavanger og Torp i sommersesongen. SAS flyr direkte fra Oslo. Ryanair flyr direkte fra Haugesund, Rygge og Torp.

Her bor du: Mallorca har alt fra billige, eldre hotel­ler til fantastiske boutiquehoteller. Et som virkelig skiller seg ut, er slottsho­tellet Castell Son Claret i landlige omgivelser utenfor Es Capdellà, med Michelin-restaurant og spa. Fra i over­kant av kr 3000 for en natt. Barcelo Formentor er et annet lekkert og avsidesliggende hotell, og ligger nydelig til i en bukt i nærheten av Cap Formentor nordøst på øya. Fra ca. 3000 kr per natt. Hotel Tres er lek­kert designhotell i gamlebyen i Palma med et lite basseng på taket. Rom fra ca. 1500 kr per natt. Puro Hotel – like lekkert som Hotel Tres og hakket mer trendy med kul lounge i resepsjonen. Beliggenhe­ten er praktisk talt den samme, men Puro får ekstra poeng for sin lekre beach club med gratis busstransport for hotellets gjester. Rom fra ca. 1700 kr per natt.

For øvrig henviser vi til charterselskapenes hjemmesider der du finner hoteller for de fleste rundt på hele øya.

Mer info: www.illesbalears.es, www.spain.info

LES OGSÅ: Hit reiser 180 000 nordmenn hvert år

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.