PARADISØY: St. Lucia er frodig og vakker, og kan skilte med fantastiske hoteller som Jade Mountain. Foto: Jade Mountain
PARADISØY: St. Lucia er frodig og vakker, og kan skilte med fantastiske hoteller som Jade Mountain. Foto: Jade MountainVis mer

Her finner du et av Karibiens beste karneval

Med langstrakte strender, grønnkledde åser, bananplantasjer og sjarmerende landsbyer fremstår St. Lucia som en av Karibiens vakreste øyer.

SEOGHØR.NO: - Om du ikke har vært i Soufriere, har du ikke sett St. Lucia, sier vår taxisjåfør Gus Augustin (45) og skuer utover den vakre byen sør på St. Lucia. Dette er en av øyas vakreste landsbyer, bortgjemt i en bukt i skyggen av de ikoniske Piton-fjellene.

Øya rundt

De to kjegleformede landemerkene ruver 700 meter over havet og har plass på UNESCOs verdensarvliste. Soufriere har også den beste snorklingen, de fineste fotturene, de magiske svovelkildene og noen av de beste resortene.

FRED OG RO: St. Lucia er en av de mest populære øyene i Karibien, ikke minst på grunn av fine strender, grønne omgivelser og god snorkling. Foto: Ronny Frimann
FRED OG RO: St. Lucia er en av de mest populære øyene i Karibien, ikke minst på grunn av fine strender, grønne omgivelser og god snorkling. Foto: Ronny Frimann Vis mer

Men de beste strendene finner man i nord, så det er med base i strandparadiset Gros Islet vi har lagt ut på en dagstur øya rundt. Man har ikke sett St. Lucia om man bare har vært på stranden. Her er det så mye mer!

Kunst og karneval

Om man reiser i juli byr hovedstaden Castries på et av Karibiens livligste karneval, og det er bare å kaste seg med på festen. Kjøp gjerne noe fargerikt på byens marked, der selgere tilbyr et mylder av t-skjorter, kjoler, strandkurver og suvenirer. På baksiden av det store innendørsmarkedet.

Et av Karibiens aller beste steder å nyte ferskgrillet fisk, er Anse la Raye sør på øya som arrangerer «Fiskefredag» – en blanding av marked og fest, der det fra flere titalls boder selges ferske og tilberedte varer, nær sagt naturligvis akkompagnert av en lokal Carib-øl.

Late dager

KARIBISK LUKSUS: Hotellet Bay Gardens Beach Resort and Spa fyller de fleste behov. Foto: Ving
KARIBISK LUKSUS: Hotellet Bay Gardens Beach Resort and Spa fyller de fleste behov. Foto: Ving Vis mer

Vel tilbake i Gros Islet, er det tid for å nyte strandlivet. Hotellet ligger perfekt til rett på stranden, der det er masse aktiviteter for både store og små: Bananbåt og vannski for de actionhungrige, solparasoll og madrasser for de mer bedagelige.

Jo mer du klarer å falle inn i den sløve rytmen, desto mer får du ut av ferien. St. Lucia er ikke et sted for å stresse. Det er et sted for å nyte.

St. Lucia

Slik kommer du hit: Ving har nylig lansert St. Lucia som nyhet, og setter sammen pakker med rutefly og hotell. Selskapet har i alt ni hoteller på øya, blant dem Bay Gardens Beach Resort & Spa i Gros Inlet, øyas beste bargain. Masse aktiviteter for barnefamilier og perfekt beliggenhet rett på stranda.

EKTE SNADDER: Ferske råvarer og marinering med kjærlighet slik mamma gjorde det er hemmeligheten, mener kokker Orlando Sachell. Foto: Torild Moland
EKTE SNADDER: Ferske råvarer og marinering med kjærlighet slik mamma gjorde det er hemmeligheten, mener kokker Orlando Sachell. Foto: Torild Moland Vis mer

Her spiser du: Orlando's i Soufriere har verken strandstoler eller utsikt, men er likevel i ferd med å bli St. Lucias mest populære restaurant. Karibisk mat basert på lokale råvarer, tilberedt av en kokk med sjeldne ambisjoner. Flavours of the Grill i Gros Islet en et bitte lite, fargerikt hus med enkel, lokal mat til utrolig gode priser. En sånn liten karibisk perle du bare må stikke innom en kveld dere går lei av all hotellmaten.

Pass på: Selgerne på St. Lucia kan bli plagsomt pågående, og har en innebygget hang til å prøve å få noen ekstra kroner ut av turister. Avtal derfor alltid taxipris på forhånd, prut på varer, og presiser om de gir priser i Eastern Caribbean dollar eller US dollar – sistnevnte er verdt omtrent dobbelt så mye...

LES OGSÅ: Verdens 25 beste hoteller