Her får Tine panikk bak rattet

Fredrikstad-kvinnens angstfylte forhold til bilkjøring etter flere ulykker, får henne til å søke hjelp i «Bertrands metode».

Publisert

SEOGHØR.NO: Siden januar har den profilerte mentaltreneren Erik Bertrand Larssen hjulpet vanlige folk med problemene sine i «Bertrands metode» på TV3.

Denne uken har turen kommet til Tine Lundh Martinsen (33) fra Fredrikstad. Hun har utviklet et anstrengt forhold til bilkjøring, etter å ha vært involvert i flere alvorlige bilulykker.

Tine vil gjerne klare å skaffe seg førerkort, siden det er tungvint å ikke kunne kjøre bil i lærerjobben hun har. I starten av episoden, møter vi Tine når hun er ute og øvelseskjører sammen med forloveden sin, Kai.

Se hvordan Tine fryser bak rattet uten kjøretimen i klippet øverst i saken!

Allerede når hun spenner på seg bilbeltet, er det tydelig at hun ikke gleder seg til å legge ut på veien. 

- Når jeg skal kjøre selv, så kjenner jeg at det knyter seg veldig. Jeg blir overfokusert på de bilene som ligger bak. Hvis situasjonen blir for pressende, at bilene kommer veldig tett på, så fryser jeg rett og slett, forteller Tine i episoden.

MOTLØS OG FORTVILET: Tine sliter kraftig med å kjøre bil, men ønsker likevel å ta lappen. I ukens «Bertrands metode» håper hun å få hjelp fra mentaltrener Erik Bertrand Larssen. Foto: TV3
MOTLØS OG FORTVILET: Tine sliter kraftig med å kjøre bil, men ønsker likevel å ta lappen. I ukens «Bertrands metode» håper hun å få hjelp fra mentaltrener Erik Bertrand Larssen. Foto: TV3 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Midt under øvelseskjøringen, får Tine panikk og må stoppe bilen og komme seg ut i friluft. Der tar hun fortvilet til tårene, mens Kai trøster så godt det lar seg gjøre.

- Jeg vet ikke om jeg klarer mer jeg, sier hun fortvilet i klippet fra episoden.

Ble alvorlig skadet

Særlig Fredrikstad-broen har hun store problemer med å krysse, etter å ha vært i to bilulykker akkurat der. Til Seoghør.no forteller Tine om den første ulykken på broen, som inntraff det siste året hun gikk danselinjen på videregående.

- Jeg ble påkjørt bakfra som passasjer, og ble skadet i nakken og ryggen. Ulykken gjorde at jeg ikke fikk fullført videregående, siden jeg ikke kunne ta avsluttende, praktisk danseeksamen.

Se hele episoder av «Bertrands metode» på Se.no!

For åtte år siden fikk 33-åringen, som har to barn på henholdsvis ett og fire år, en skremmende reprise av ulykken. Nok en gang ble bilen hun satt på i, påkjørt bakfra på broen.

- Heldigvis ble jeg ikke like skadet da, men ulykken satte støkken enda hardere i meg. Jeg dro på jobb etterpå, men de måtte sende meg hjem, jeg gikk bare rundt og skalv, forteller Tine i dag.

FANGET: Tine får ikke utviklet seg i jobben sin, som lærer for barn fra barnevernsinstitusjoner i hjemfylket, når hun ikke har lappen. - Vi reiser mye ut med dem, de trenger skreddersydd undervisning, og jeg kan ikke være en ressurs som ekstra sjåfør, sier hun til Seoghør.no. Foto: TV3
FANGET: Tine får ikke utviklet seg i jobben sin, som lærer for barn fra barnevernsinstitusjoner i hjemfylket, når hun ikke har lappen. - Vi reiser mye ut med dem, de trenger skreddersydd undervisning, og jeg kan ikke være en ressurs som ekstra sjåfør, sier hun til Seoghør.no. Foto: TV3 Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

De to skremmende ulykkene gjorde henne opphengt i å se i sladrespeilet, noe som gjør det vanskelig å kjøre ordentlig. Den sympatiske læreren minnes hvordan hun opplevde kjøresituasjonen som vises i «Bertrands metode»-klippet.

- Jeg får ikke luft, og ser mange situasjoner som skremmende. Jeg ser på bilene bak meg, som virker veldig nærme når man ser dem i speilet. Jeg blir redd for at smerten skal komme tilbake, at jeg skal bli påkjørt bakfra igjen, sier hun åpenhjertig til Seoghør.no.

I tillegg ble Tine hardt skadd da hun påkjørt av en lastebil som 14-åring, og hun har dessuten vært passasjer i en bil som skled ut av veien og havnet på taket.

- Det er ikke så lett å tenke at «det er trygt hvis jeg selv sitter bak rattet», siden det er andre sjåfører enn de jeg har sittet på med, som har skapt ulykkessituasjonene, forklarer hun videre.

Se hvordan det går når Erik Bertrand Larssen skal hjelpe Tine med å overvinne angsten i «Bertrands metode» på TV3 klokken 20.30!

UVANLIGE METODER: - Jeg var veldig skeptisk i starten, men metodene hans er faktisk enkle og effektive, sier Tine til Seoghør.no om Erik Bertrand Larssens (t.h) metoder. I ukens episode får mentaltreneren Tine til å spille bilspill, blant andre ting.  Foto: TV3
UVANLIGE METODER: - Jeg var veldig skeptisk i starten, men metodene hans er faktisk enkle og effektive, sier Tine til Seoghør.no om Erik Bertrand Larssens (t.h) metoder. I ukens episode får mentaltreneren Tine til å spille bilspill, blant andre ting. Foto: TV3 Vis mer

LES OGSÅ: Bruce Jenners ukjente sønn var hjemløs

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer