PÅ DIREKTEN: Matthew McConaughey var ikke klar over kollegaen, Sam Shepard, sin bortgang da han traff presse på den røde løperen under en filmpremiere mandag. Her får han det uventede dødsbudskapet. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

Sam Shepard død:

Her får Matthew McConaughey dødsbudskapet på direkten

- Åh faen.

Mandag kom nyheten om at skuespiller, regissør og dramatiker Sam Shepard (73) har gått bort. Shepard led av den dødelige nervesykdommen amyotrofisk lateral sklerose (ALS), og døde av komplikasjoner.

73-åringen var en velkjent skikkelse i Hollywood, og stiftet bekjentskap med mang en verdensstjerne gjennom sin karriere.

Blant dem Matthew McConaughey (47), som befant seg på en filmpremiere da dødsbudskapet ble kjent.

Paff

McConaughey var ikke klar over kollegaens bortgang da han traff oppmøtt presse på den røde løperen mandag ettermiddag. Dermed fikk den utsendte journalisten fra nyhetsbyrået Associated Press den intetanende jobben med å bringe dødsfallet på banen.

På spørsmål om hvordan 47-åringen reagerte på den triste nyheten, hadde ikke McConaughey rukket å reagere i det hele tatt.

- Har Sam Shepard gått bort? Åh, faen. Hvordan?

Tydelig paff av hva han akkurat fikk vite, tar 47-åringen hånda mot pannen og stirrer tomt ut i lufta. Når journalisten følger opp med å spørre hvordan McConaughey kommer til å huske Sam Shepard, er det tydelig at skuespilleren trenger å fordøye nyheten:

- Jeg mener ikke å virke utenfor, men jeg fikk akkurat vite dette (...) Vi har mistet en av de beste.

Se video av hele intervjuet øverst i saken.

Ordknapp filmstjerne

Sam Shepard og Matthew McConaughey spilte sammen i dramafilmen «Mud» fra 2012.

Ifølge ukebladet People skal få ha visst om Shepards ALS-sykdom, som han skal ha kjempet mot de siste åra. 73-åringen blir av flere utenlandske medier omtalt som en svært privat mann - en som sjelden stilte opp på intervjuer.

Ifølge NTB var Shepard heller kjent som en ordknapp filmstjerne, selv om han spilte i flere titall filmer.

Shepard medvirket blant annet i filmen «Paris, Texas», som han også skrev manuset til. En av hans siste roller var i tv-serien «Bloodline» på Netflix.

Skuespillerens familie ber nå om å være i fred i en vanskelig tid. Begravelsen kommer til å foregå privat, opplyser de etterlatte i en uttalelse.

LES OGSÅ: «That '70s Show»-stjernen venter barn.