Her får hun terror-dramaet rett i fjeset

Lisbeth Berg-Hansen måtte avbryte intervju da terroren rammet Oslo.

PREGET: - Det som er skjedd er grusomt. Jeg har ikke ord hvor trist det som er skjedd på Utøya. Jeg har ikke sovet i natt, sier fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, som her ser Oslo-dramaet direkte på TV. Foto: Espen Solli/Se og Hør
PREGET: - Det som er skjedd er grusomt. Jeg har ikke ord hvor trist det som er skjedd på Utøya. Jeg har ikke sovet i natt, sier fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen, som her ser Oslo-dramaet direkte på TV. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fiskeriminister Lisbeth Berg Hansen (48) hadde satt av fredagen til en hyggelig familiereportasje med Se og Hør hjemme i Bindal i Nordland.

Se og Hørs reporter og fotograf deltok på familiemiddag og akkurat i det maten hadde blitt servert, kom telefonen. – En bombe har gått av i regjeringskvartalet.

Vi så raskt på fiskeriministeren at noe var alvorlig galt. Hun ble blekere i ansiktet, mørkere i øynene og spakere i stemmen.

– Hva er det sant!? Tuller du nå? Sa fiskeriministeren panisk i telefonen før hun la på røret og informerte familien.

– Det er gått av en bombe i regjeringskvartalet. Det går på TV, sa Lisbeth raskt til familien før hun styrtet bort til TV`en for å få med seg dramaet.

Dramatisk. Lisbeth satt seg i sofaen, med et godt grep rundt mobiltelefonen og fulgte nervøst med på livedekningen, mens hun ventet på oppdateringer på telefon.

Nervøs, redd og sjokkert, fulgte hun dramaet som utspilte seg i regjeringskvartalet.

Da hun så på TV at den første var funnet omkommet etter angrepet, tok fiskeriministeren til tårene.

Se og Hør fikk tillatelse til å ta et bilde av fiskeriministeren mens hun fulgte dramaet på TV.

Hastet til Oslo. Se og Hør forlot fiskeriministeren etter at bildet ble tatt klokken 16.50. Da hadde hun ennå ikke fått beskjed om hvem den omkomne var, og hun visste heller ikke om kollegers liv hadde gått tapt.

Nyheten om dramaet på Utøya hadde ikke nådd mediene på det daværende tidspunkt.

Morgenen etter, traff Se og Hør igjen på fiskeriministeren på Værnes lufthavn i Trondheim. Da var hun på vei til regjeringens krisemøte i Oslo og hadde kjørt over 40 mil for å nå første fly.

– Det som er skjedd er grusomt. Jeg har ikke ord hvor trist det som er skjedd på Utøya. Jeg har ikke sovet i natt. Jeg måtte nå første fly til Oslo og stoppet på hytta vår på vei hit, sa en tydelig oppskaket fiskeriminister til Se og Hør lørdag morgen.

Tenker på ofrene. Se og Hørs reporter avtalte å ringe fiskeriministeren mandag. Da befant hun seg på pårørende senteret på Sundvollen hotell i Hole i Buskerud.

– Nå er vi alle medmennesker. Det handler om å stå sammen i sogen og fortvilelsen.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Kronprinsen kom uten Mette-Marit  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer