Her får hun sammenbrudd i 600 meters høyde

- Det var en grusom opplevelse, jeg klarte nesten ikke å puste, sier Grete Dahle Thorsen. Se video!

Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I mandagens episode av «71 grader nord» får Grete Dahle Thorsen (25) fullstendig sammenbrudd under en dramatisk klatreetappe. 600 meter over havet og i en omkring 170 meter høy loddrett fjellvegg får 25-åringen panikk.

- Jeg mistet kontrollen på alt. Jeg følte meg så ukomfortabel og ble usikker på utstyret. Jeg ville bare at noen skulle holde meg fast. Det var en grusom opplevelse, rett og slett, sier Dahle Thorsen til Seoghør.no.

Dahle Thorsen fikk gjennom «71 grader nord» kjenne på sin egen høydeskrekk, men hadde selv aldri trodd hun ville reagere på en slik måte av et slikt oppdrag.

- Jeg hadde aldri trodd jeg skulle reagere på den måten, men da jeg kjente jeg ble redd, tenkte jeg: «Dette har jeg ikke kontroll på». Jeg var så kald og måtte enormt på do, så det var grusomt. Vi har blitt fortalt at man skal stole på utstyret, men der og da stolte jeg mer på menneskene på toppen.

For den spreke deltageren ble det så ille at hun var nær ved å ikke få puste.

- Jeg husker veldig lite av det som skjedde. men jeg husker at jeg hyperventilerte og nesten ikke klarte å puste. Så hørte jeg at Ida stod på toppen og kommanderte meg, og sa jeg måtte slappe av og puste rolig.

Ida Grong Aursand (32) befant seg på toppen da Grete fikk sammenbrudd i fjellveggen. Hun forteller at det var et grusomt syn, og at hun gjerne skulle ha hjulpet til.

- Jeg hadde stått og ventet på henne ganske lenge, og da hun til slutt kom over den kanten fikk jeg se tilstanden hennes. Det var helt forferdelig. Og jeg kunne ikke gjøre noen ting for henne. Jeg hadde bare lyst til å løpe ned og hjelpe, sier Grong Aursand til Seoghør.no.

Se dramatikken i videoen øverst i saken!

Hva som skjer med Grete ser du i «71 grader nord», som sendes mandag klokken 20.30 på TVNorge. Se vår store TV-guide her!
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected].no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - På grensen til uforsvarlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer