SMIL: Grazia Lo Porto er blant Venezias få "ordentlige" maskekunstnere. Foto: Se og Hør
SMIL: Grazia Lo Porto er blant Venezias få "ordentlige" maskekunstnere. Foto: Se og HørVis mer

Her får du Stordalens karnevalsmasker

I Venezia kan du handle verdens mest forseggjorte karnevalsmasker – akkurat som Petter Stordalen.

SEHER.NO: 16. mai arrangerte Petter Stordalen sitt gigantiske maskeball hjemme på Bygdøy i Oslo. Alle maskene ble kjøpt i Venezia, og forhåndssendt de 250 heldige gjestene som var invitert til det som trygt kan kalles vårens udiskutabelt største og mest påkostede kjendisfest - i alle fall her til lands.

Venezia er utvilsomt verdens maskehovedstad. De tidligste dokumenterte benevnelsene av masker under det venetianske karnevalet stammer fra 1200-tallet, og besøker du den fantastiske kanalbyen er sjansen absolutt til stede for at du kjøper med deg en maske hjem. De finnes overalt.

Det er dessverre ikke så mange som spesialiserer seg i virkelig flotte, håndlagede masker lenger, men besøker du 23 år gamle Grazia Lo Porto i butikken Magie di Carnevale finner du masker av den gamle sorten. Til tross for sin unge alder er hun en av Venezias mest respekterte maskekunstnere.

Butikken ligger i Salizada di San Provolo, et par kvartaler bak Markusplassen. Prisen for en av Grazias masker starter på ca. 300 kroner, men kan koste over 3000, avhengig av hvor forseggjort du vil ha den. Vi tipper at Stordalens maske befinner seg i øvre enda av skalaen!

Her finner du Grazias eksklusive maskebutikk i Venezia.