Her er Wenches favoritter

Samtidig som Fotball-VM ruller over oss, avslører Tysklands-favoritten "Die Wencke" sine tyske favoritter utenfor banen!

SEVERDIGHET: Den tyske Riksdagen i Berlin. Foto: © Ken Straiton/CORBIS
SEVERDIGHET: Den tyske Riksdagen i Berlin. Foto: © Ken Straiton/CORBIS Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Få er mer elsket – og få vet mer om Tyskland - enn vår egen Wenche Myhre (59). Helt siden hun 18 år gammel vant en stor talentkonkurranse og gikk til topps på hitlistene med "Beiss nicht gleich in jeden Apfel", har tyskerne hatt vår store showstjerne i sine hjerter. De siste to årene har "Die Wencke", som hun kalles, spilt sitt kritikerroste show for utsolgte hus.

HØR VM-LÅTEN: Klikk her.

- Hvorfor bør nordmenn reise på ferie til Tyskland? - Fordi det er et land med absolutt alt av naturopplevelser, shoppingmuligheter og kultur.

Dessuten – glem alt du har hørt om at tyskere er stive og vanskelige. De er tvert imot svært imøtekommende, stort sett veldig blide og veldig positive til besøkende nordmenn.

Den folkekjære entertaineren har tilbragt flere reisedøgn i Tyskland enn de fleste. Det skortet derfor ikke på ideer og anbefalinger da vi ba Wenche være vår guide til VM-landet!

Mitt hemmelige pustehull - For meg er München helt spesiell, blant annet fordi byen har nærhet til friluftsliv ved sjø og fjell i Alpene – et landskap som minner meg om Norge. Jeg liker meg også veldig godt i Hamburg, der jeg har mange venner. Mitt shoppingeldorado - I Berlin ligger et gedigent kjøpesenter som heter KaDeWe. I tillegg til nydelige spisesteder, har senteret en rekke butikker med noe for enhver lommebok. Jeg pleier å kjøpe med oljer og krydder hjem. Min beste matopplevelse - Jeg elsker italienske restauranter, og oppsøker gjerne små, familiedrevne steder. I Hamburg har jeg en slik favoritt. Innehaveren kom ut på gaten og bød meg på en gratis cappuccino en gang, og da var jeg solgt! Dessverre husker jeg ikke hva restauranten heter, men personalet glemmer jeg aldri. Mitt tips til fotballfruene - Enten du skal til Tyskland for å se fotball eller ei, anbefaler jeg gutta å ta med damene inn på et av Douglas-parfymeriene som finnes over hele landet. Jeg elsker å rusle i disse butikkene, for det lukter så godt! Min storbyfavoritt - Det er alltid et pulserende liv i München. I tillegg til spennende butikker, som for eksempel i studenterkvartalet der det er lave priser, anbefaler jeg sterkt et besøk i Biergarten. Det er et stort samlingspunkt i byen der uterestaurantene ligger på rekke og rad. Bestill noe godt å drikke og en "weisswurst" eller "bratwurst" og bare nyt livet! Hit tar jeg med barna - München er et sikkert valg. Jeg tok faktisk ikke med barna til Tyskland da de var små, for jeg ville heller reise hjem til dem så fort som mulig. Min tyske favorittdrikk - Tyskerne er helt rå på å lage nydelig eplesaft, og Apfelsolle er en blanding av eplesaft blandet med sodavann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer