Se og Hør Reality Awards:

Her er vinnerne

Den røde løperen er rullet ut, og publikumsstemmene talt opp. Her er de som har vunnet pris under Se og Hør Reality Awards 2023.

BARKER LØS: Adrian Sellevoll og Henrik Borg går hode mot hode på scenen. Video: Reality Awards Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

FORNEBU (Se og Hør): Flere har nervene i høyspenn når Se og Hør Reality Awards deler ut pris til realitybransjen og dens deltakere. For andre gang ble våre «guilty pleasures» hyllet, og Ingeborg Heldal (50) fikk æren av å åpne det stjernespekkede showet.

Det var Adrian Sellevoll (25) og Henrik Borg (29) som hadde fått oppgaven med å dele ut kveldens aller første pris i kategorien «Årets deltaker» - som gikk til Frank Løke (43).

Se en liste under over årets vinnere av Reality Awards 2023!

Årets deltaker

Frank Løke - «71 grader nord-team»

SEIER: Frank Løke stakk av med pris fredag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SEIER: Frank Løke stakk av med pris fredag kveld. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Frank Løke (43) er kjent for å begi seg ut på nye eventyr. Han har blant annet besteget noen av verdens høyeste fjell og blitt kåret til «Norges tøffeste kjendis» i «71 grader nord-team». I programmet var han på lag med tidligere «Ex on the Beach»-deltaker Rikke Isaksen.

Løke klatret helt til topps i den knallharde konkurransen - og stikker av med prisen for «Årets deltaker» under Se og Hør Reality Awards.

Årets krangel

Ørjan og Cecilie - «Gift ved første blikk»

Ekteparet bryter ut i høylytt krangel under sesongens siste parmiddag, i «Gift ved første blikk. Vis mer

Selv om de giftet seg med hverandre på TV, skulle ikke ekteskapet vise seg å være langvarig for de to realityprofilene. Det tok ikke lang tid før parets mange uenigheter og ulikheter kom frem i lyset, og ved sesongens siste parmiddag, går det en kule varmt mellom duoen.

Det har de nå vunnet pris for.

- Jeg vet ikke hva jeg skal si … det kom vel kanskje ikke som et sjokk at jeg og Cecilie ble nominert her. Tusen takk, kunne Ørjan si fra scenen da han mottok prisen.

Årets romanse

Iselin og Catalin - «Skal vi danse»

FORELSKET: Kjærligheten blomstrer for Catalin Mihu og Iselin Guttormsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FORELSKET: Kjærligheten blomstrer for Catalin Mihu og Iselin Guttormsen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det oppsto søt musikk mellom Iselin Guttormsen (35) og Catalin Mihu (28) da de svingte seg på parketten i fjorårets sesong av «Skal vi danse».

Selv om de ikke gikk seirende ut av konkurransen vant de hverandre - og prisen for «Årets romanse».

Årets duo

Aslak Maurstad og Aleksander Sæterstøl - «Farmen kjendis»

PRIS: Aslak Maurstad mottok prisen. Her sammen med Celine Helgemo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRIS: Aslak Maurstad mottok prisen. Her sammen med Celine Helgemo. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det oppsto fort varme og vennskapelige følelser mellom Aleksander Sæterstøl (27) og Aslak Maurstad (30) da de begge var med i «Farmen kjendis».

Der oppsto det en «bromance» av de helt sjeldne - en «bromance» de tilsynelatende har holdt ved like etter endt deltakelse.

Nå har gutta også vunnet pris sammen.

Årets nykommer

Linnea Løtvedt - «Bloggerne»

RØRT TIL TÅRER: Linnea Løtvedt ble tårevåt da hun fikk pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
RØRT TIL TÅRER: Linnea Løtvedt ble tårevåt da hun fikk pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Tiktoker og influenser Linnea Løtvedt (22) var et av de nye ansiktene til TV 2s dokusåpe «Bloggerne» under fjorårets sesong.

Løtvedt viste seg raskt å bli en aldri så liten seerfavoritt, og det kan derfor tenkes at mange ble svært begeistret over at hun også blir å se i neste sesong av den populære dokusåpen. Nå har hun også vunnet prisen for «Årets Nykommer» under kveldens begivenhet

Årets Å faen

Rikke Isaksens sykkelvelt - «71 grader nord: team»

PÅ LAG: Rikke Isaksen og Frank Løke med pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PÅ LAG: Rikke Isaksen og Frank Løke med pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Selv om Rikke Isaksen (28) og Frank Løke (43) kom seirende ut av realityserien «71-grader nord - Team», var det slett ikke uten knall og fall.

Under en sykkeletappe falt Isaksen av sykkelen sin og skadet seg stygt, noe hennes makker Løke tilsynelatende velger å ignorere.

Det gikk heldigvis bra med Isaksen (og Løke), og hun kan nå juble høyt over at fallet hennes har stukket av med prisen for «Årets Å faen».

- Da jeg fikk vite at jeg skulle være på lag med Frank (Løke, journ.anm.) tenkte jeg jo «Å faen» …, kunne Isaksen fortelle fra scenen.

Årets karakterdrevne reality

«Alle elsker David»

KJENDISMANAGER: David Eriksen og teamet fikk pris for realityprogrammet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
KJENDISMANAGER: David Eriksen og teamet fikk pris for realityprogrammet. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I dokuserien til kjendismanager og familiefar David Eriksen (56), blir man kjent med mannen som lenge har stått i kulissene til flere av Norges største stjerner - og dermed blitt en stjerne selv.

Under fjorårets utdeling stakk Eriksen av med prisen for «Årets comeback». Nå kan han også skimte med pris for årets karakterdrevene reality.

Juryens Fagpris

Hedvig Montgommery

FAGPRIS: Hedvig Montgommery fikk fagprisen under Reality Awards. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FAGPRIS: Hedvig Montgommery fikk fagprisen under Reality Awards. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Psykolog Hedvig Montgommery har familieterapi som sin spesialitet, men hun har også jobbet en del med uttak og oppfølging av deltakere til ulike TV-produksjoner, spesielt reality-TV.

Hennes kloke hode og rolige sinn, har beroliget mang en deltaker, og utmerkelsen fra juryen, er bare et bevis på hennes særdeles viktige jobb.

FORELSKA: Louise Angelica Riise og David Eriksen forteller endelig om hvordan de møttes. Video: Rød Løper Vis mer

Til stående applaus mottok hun den gjeve prisen, og fra scenen hadde hun følgende å si:

- Da jeg begynte med denne jobben for snart 25 år siden, sa alle at det trolig bare kom til å vare en kort stund. For hvem ville vel se vanlige folk på TV? Tusen takk - jeg gleder meg til de neste 25 årene.

Årets Pute-TV

Ørnulf og Aurora danser, «Farmen kjendis»

FARMEN: Aurora Gude vant ikke konkurransen, men hun vant pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
FARMEN: Aurora Gude vant ikke konkurransen, men hun vant pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

I flere sesonger har man fått se flauser bli foreviget på TV-skjermen, og det er på sin plass at også flausene får en egen pris under Se og Hør Reality Awards. Det ble både intriger og drama i årets «Farmen kjendis» – samt en liten svingom blant deltakerne.

BARKER LØS: Adrian Sellevoll og Henrik Borg går hode mot hode på scenen. Video: Reality Awards Vis mer

Det syntes ikke Aurora Gude (31) noe særlig om, og til kamera lurte hun et sekund på om meddeltaker Ørnulf Høyer (66) var ved sine fulle fem etter at han bød henne opp til dans. Nå har hun vunnet pris for det gøyale øyeblikket.

Årets konkurransedrevne reality

«Mesternes mester»

TIL TOPPS: Stig André Berge tok imot pris på vegne av «Mesternes mester». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TIL TOPPS: Stig André Berge tok imot pris på vegne av «Mesternes mester». Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Også i år fikk seerne være vitne til ti idrettshelter som kjempet om den gjeve tittelen i det populære NRK-programmet.

Vinnerskallene får virkelig vist seg fra sin beste side, rekorder som tilsynelatende virker umulig å slå har blitt knust gang etter gang - og under kveldens utdeling stakk de høyt premierte utøverne også av med pris for «Årets konkurransedrevne reality».

Årets TV-øyeblikk

You’ll never walk alone - «Demenskoret»

APPLAUS: Jan Runas Eliassen rørte mange i «Demenskoret». Fredag kveld fikk han pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
APPLAUS: Jan Runas Eliassen rørte mange i «Demenskoret». Fredag kveld fikk han pris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Jan Runar Eliassen (49) har rørt tusener av TV-seere i NRKs serie «Demenskoret». I serien har man fått følge Eliassen og hans familie tett på livets opp- og nedturer når man lever med den vanskelige sykdommen.

Det ble en tårevåt affære da Eliassen fremførte den ikoniske hymnen til det britiske fotballaget Liverpool til ære for familien – et øyeblikk som nå har vunnet pris for «Årets TV-øyeblikk»

- Jeg fikk beskjed bak her at jeg skulle ta den. Jeg må takke de som har sett «Demenskoret» på TV, og alle tilbakemeldingene vi har fått. Takk til alle i koret - Kim, Ingrid, Jelena og familien min, kunne en tydelig rørt Jan Runar si fra scenen.

Årets programleder

Ingrid Gjessing Linhave - «Demenskoret»

VINNER: Ingrid Gjessing Linhave er årets programleder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
VINNER: Ingrid Gjessing Linhave er årets programleder. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Det har blitt mange tårevåte og rørende øyeblikk i NRK-programmet «Demenskoret», ledet av Ingrid Gjessing Linhave (45) og dirigent Kim Wigaard (34).

Demenskoret stakk også av med den æresfylte Publikumsprisen under årets Gullruten, samt at det vant UIOS menneskerettighetspris tidligere denne sommeren. Nå har også Linhave stukket av med prisen for «Årets programleder» for sin rolle i den rørende TV-serien.

- Jeg trodde jeg drev med dokumentar … men dette er reality! Så tusen hjertelig takk, kunne Linhave si da hun mottok den gjeve prisen.

Årets underholdning

«Hver gang vi møtes»

Den trettende sesongen av det populære TV 2 programmet «Hver gang vi møtes» rullet over skjermene tidligere i våres. I programmet samles et knippe artister, som skal både tolke hverandres musikk og hylle hverandre på TV.

STIKK: Cristian Brennhovd og Caroline Nitter deler ut pris sammen på «Reality Awards», og da benytter hun muligheten til å komme med stikk til eksens flørt, Monica «Moccababe» Gaustad. Video: Reality awards Vis mer

Programmet har lenge vært en solid seerfavoritt, og det er trolig ingen overraskelse at programmet nå har vunnet pris for «Årets underholdning»

- Tusen tusen takk. Vi skulle egentlig stått her med artistene - men det ble en klipper og en fotograf. Denne prisen betyr mye for artistene, for den er stemt frem av publikum - og det er publikum vi lager TV for, sa produksjonen da de mottok prisen.

Juryens ærespris

Jan Thomas

HEDERSPRIS: Jan Thomas stakk av med Årets ærespris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
HEDERSPRIS: Jan Thomas stakk av med Årets ærespris. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Den folkekjære programlederen og stylisten Jan Thomas (56) har i en årrekke vært en real publikumsfavoritt. Under kveldens prisutdeling, var det han som til slutt kunne smykke seg med æresutmerkelsen fra juryen - til salens store begeistring.

- Så fikk jeg oppleve det også. Hvor skal jeg begynne? Tusen takk. Jeg ser veldig mange som har vært del av min reise - noen av dere, ikke alle, har fått høye terningkast. Det har vært en utrolig fin reise. Jeg har vært veldig privilegert som har fått lov til å jobbe med dette. Og jeg er uendelig takknemlig for at jeg får lov til å gjøre det jeg fortsatt elsker, sa en tydelig rørt Jan Thomas før han la til:

- Vær ordentlig. Oppfør dere ordentlig. Vær redelig. Og så må dere jobbe beinhardt. Ekthet og oppriktighet kommer aldri til å gå av moten. Det gjør heller ikke min veldig kostbare Tom Ford-dress. Tusen takk for meg.

LES OGSÅ: - Var jo litt mer naiv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer