"X FAKTOR" TIL NORGE: Simon Cowells "X Faktor" vil bli å få sett på norske TV-skjermer kommende høst. Foto: All Over Press
"X FAKTOR" TIL NORGE: Simon Cowells "X Faktor" vil bli å få sett på norske TV-skjermer kommende høst. Foto: All Over PressVis mer

Her er TV 2s nye storsatsing

Dropper "Idol" til fordel for Simon Cowells andre knallsuksess.

SEHER.NO: "Idol"-dommer Simon Cowell er kanskje verdens mest kjente reality-dommer. Dette er også mannen som står bak det som allerede i år skal bli en av TV 2s største satsninger noensinne, "X Faktor".

- Det har lenge vært på det rene at TV 2 har ønsket å fortsette med en form for musikk-konkurranse. Vi føler "X Factor" er riktig vei å gå, og har stor tro på konseptet. Dette kommer til å bli en av de tyngste underholdningssatsingene vi har hatt, forteller TV 2s programdirektør Nils Ketil Andresen i en pressemelding.

Det nye TV 2-programmet vil bli å se på skjermen i høst, og allerede i vår vil kanalen kjøre i gang audition-runder i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim.

"X Faktor" kan minne mye om "Idol", men tar skrittet ett steg videre. For det første er det ingen øvre aldersgrense - noe som gjør at flere får muligheten til å delta, og det blir et større mangfold av talenter. I tillegg får hver dommer ansvar for "sine egne" finalister, og skal hjelpe dem gjennom finalerundene.

En annen forskjell mellom de to programmene er at også vokalgrupper er velkomne til å delta.

- Vi ser klare tegn på at det, i motsetning til i starten, nå har blitt stuerent å delta i talentshow som dette. "X Factor" vil være et unikt vindu for å vise frem talentet sitt, og en unik mulighet til å kunne oppnå drømmen. Nå gjelder det å gripe den, opplyser prosjektsjef i TV 2, Rolf Wenell.
Hvem som skal lede programmet er foreløpig ikke bestemt. Det samme gjelder hvem som skal sitte i juryen.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Nicole Richie på talentjakt