LYKKELIGE SAMMEN: Tore Strømøy har funnet kjærligheten med Cathrine Wiggen. De to har vært et par en god stund, men selv om de feiret jul sammen, bor de i hver sin leilighet.  Foto: Andreas Fadum
LYKKELIGE SAMMEN: Tore Strømøy har funnet kjærligheten med Cathrine Wiggen. De to har vært et par en god stund, men selv om de feiret jul sammen, bor de i hver sin leilighet. Foto: Andreas FadumVis mer

Her er Tore Strømøys «hemmelige» kjæreste

I «Tore på sporet» får han fram gripende kjærlighetshistorier. Nå viser han frem sin egen!

SEOGHØR.NO: – Vi har hatt det veldig fint med å ha forholdet privat og helt for oss selv. Men de siste månedene er jeg blitt nedringt av presse som lurer på hvem «min hemmelige kjæreste er». Nå trenger ingen å lure lenger, sier Tore Strømøy (55) og smiler bredt.

Se og Hør møter ham og kjæresten Cathrine Wiggen (46) på vei hjem fra «Frøy- Awards», der den populære programlederen har delt ut priser til sambygdinger som har gjort en ekstra innsats på øya der Strømøy er født og oppvokst.

– Så hyggelig at dere kommer for å høre hvem som har vunnet priser på Frøya! spøker Tore Strømøy – med den gutteaktige sjarmen vi kjenner fra NRKs lørdagssuksess.

Blond skjønnhet

TRIVES SAMMEN: Begge reiser mye i jobben, og trives veldig godt hjemme i Trondheim – og på Tores hjemplass Frøya. Men de har vært på to kjæresteturer sammen. Foto: Andreas Fadum; Se og Hør
TRIVES SAMMEN: Begge reiser mye i jobben, og trives veldig godt hjemme i Trondheim – og på Tores hjemplass Frøya. Men de har vært på to kjæresteturer sammen. Foto: Andreas Fadum; Se og Hør Vis mer

Aller best liker den folkekjære TV- stjernen å snakke om jobben. Han blir nesten litt sjenert når det er den private Tore som skal til pers.

I november for drøyt to år siden var Tore Strømøy med en kompis på ishockeykamp. Og for å si det slik: Det var ikke spillet på banen i Leangen-hallen som gjorde et uslettelig inntrykk på frøyværingen, men derimot en blond skjønnhet med et utrolig smil på tribunen.

– Cathrine er veldig snill, søt og omgjengelig. Hun er ei jente som vil folk rundt seg bare godt. Hun er også veldig flink i jobben sin, profesjonell, sier Tore når vi ber ham beskrive sin kjæreste.

Viser sin kjærlighet

Den flotte trønderjenta er kabinsjef i flyselskapet Norwegian og har to døtre på 24 og 13 år.
Venner av paret beskriver dem som en perfekt match.

– Vi har flirt for oss selv hver gang aviser og ukeblader har skrevet at Tore er forelsket, uten å opplyse hvem han snakker om.

For verken Cathrine eller Tore har gjort noe for å skjule forholdet: De går på kino, drar ut og spiser – eller trener sammen, noe de ofte gjør.

Hemmeligheten bak at de har det så bra, er nok at ingen av dem føler behov for å endre noe ved den andre.

Tore får være Tore – og det er nok lurt, sier en venninne.

Ikke samboere

– Vi reiser åpent, og vi går på gata sammen, og vi feirer jul sammen. Hvis jeg har en hemmelig kjæreste, da har de fleste i Norge hemmelig kjæreste.

Saken fortsetter under bildet.

GOD MATCH: Venner beskriver Tore og Cathrine som en perfekt match. Ingen av dem føler behov for å endre noe ved den andre. Foto: Andreas Fadum; Se og Hør
GOD MATCH: Venner beskriver Tore og Cathrine som en perfekt match. Ingen av dem føler behov for å endre noe ved den andre. Foto: Andreas Fadum; Se og Hør Vis mer

- Det var ei stund jeg var veldig forvirret, for hvis jeg hadde en hemmelig kjæreste, så visste jo ikke jeg heller hvem hun var, sa han til VG i desember.

– Ifølge VG er dere blitt samboere?

– Vi feiret julen sammen, men vi er ikke samboere. Ikke enda i alle fall. Cathrine og jeg har fortsatt hver vår leilighet i Trondheim. Men er mye sammen.

– Ryktene sier at dere skal gifte dere i år?

– Bryllupsrykter? Da vet dere enn meg! Kan dere ikke ringe opp tipseren og høre om tid og sted også, svarer Tore Strømøy, og benekter lattermildt at han og Cathrine har slike konkrete planer ennå.

Masse humor

HØYT VERDSATT: Tidligere vinnere Jarl Goli (t.v.) og Rolv Wesenlund gratulerte Tore Strømøy som Årets TV-navn 2009. Tore har vunnet den høythengende prisen hele fire ganger – stemt til topps av seerne selv!
HØYT VERDSATT: Tidligere vinnere Jarl Goli (t.v.) og Rolv Wesenlund gratulerte Tore Strømøy som Årets TV-navn 2009. Tore har vunnet den høythengende prisen hele fire ganger – stemt til topps av seerne selv! Vis mer

På ett område skiller paret seg fra mange andre: Ettersom begge reiser så mye i sine jobber, trives duoen vel så godt hjemme i Trondheim eller på Frøya, som på en strand i Thailand.

Men Se og Hør er kjent med at de har vært på tur til Island og Spania.

– Tore er ufattelig snill, noe som gjør at det er hyggelig å tilbringe tid med ham. Dessuten har han masse humor og er tryggheten sjøl. Og så er han ikke så verst å se på heller! smiler Cathrine lurt.

Alltid tid

Den sympatiske trønderjenta har vært ansatt i Norwegian siden 2007. Før den tid bodde hun fire år i Canada.

– Jeg visste jo at Tore jobbet i NRK da vi møttes. Når vi er et sted, er jeg blitt vant til å dele ham med mange.

PÅ A-LAGET: Tore (i midten bak) er en av NRKs største stjerner, og i 2015 var han en av programlederne som dro kysten rundt med «Sommerbåten».  Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
PÅ A-LAGET: Tore (i midten bak) er en av NRKs største stjerner, og i 2015 var han en av programlederne som dro kysten rundt med «Sommerbåten». Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer

Det er bare koselig at så mange liker ham og vil si hei. Uansett hvor mye Tore har å gjøre, har han alltid tid til de nære rundt seg. Tore er og blir en godgutt, sier Cathrine.

Tore Strømøy er stolt pappa til Jannicke (28), Mia (25) og Sandra (24). Han ble skilt i 2000, men har hele tiden stått på for å gi barna en trygg oppvekst.

– Jeg har i mange år reist mye i jobben, og i perioder virket jeg nok litt stressa hjemme. Men heldigvis har jeg klart å lære av fortiden. Jeg har til og med lært å lage mat og blitt en fullbefaren «husmor», sa Tore til Allers i 2009.

Mer «Tore på sporet»

Også i år sørget han for at døtrene fikk hver sin julekalender. Han sørget også for at NRK kunne hake av for nok en vellykket sesong med lørdagsunderholdning.

– Jeg er veldig fornøyd med at programmet har samlet over 800 000 seere hver lørdag i høst. Det artigste er at vi får så stor respons fra mange unge seere!

HJEMMEKJÆR: Tore er oppvokst på øya Frøya på trøndelagskysten. Han er stolt av sine røtter, og bidrar i lokalmiljøet. Foto: Geir Otto Johansen
HJEMMEKJÆR: Tore er oppvokst på øya Frøya på trøndelagskysten. Han er stolt av sine røtter, og bidrar i lokalmiljøet. Foto: Geir Otto Johansen Vis mer

– Etter tidligere sesonger har du vært så utslitt at du har sagt «aldri mer!». Hva tenker du om «Tore på sporet» og 2016?

– Akkurat nå kjenner jeg at jeg er sliten og kanskje skulle ønsket at jeg gjorde noe annet, men samtidig er dette TV-konseptet meg. Etter noen dager med fred og ro, er jeg garantert ivrig etter å komme i gang igjen– hvis det blir en ny sesong, da, sier Tore.

– Se og Hør har fått bekreftelse fra NRK at det blir det!

– Ja ja, da er det godt at vi allerede har fått inn tips om noen fantastiske historier jeg gleder meg til å nøste mer i. Herregud, jeg har ingen rett til å klage. Både livet og arbeidet er svært lystbetont.

TO LEGENDER: Snåsa-mannens kraft har hjulpet mange, og Tore Strømøy
gjør det samme gjennom sitt program «Tore på sporet». Foto: Morten Eik, Se og Hør
TO LEGENDER: Snåsa-mannens kraft har hjulpet mange, og Tore Strømøy gjør det samme gjennom sitt program «Tore på sporet». Foto: Morten Eik, Se og Hør Vis mer

Fred i sjelen

– Hva er ditt nyttårsforsett?

– Jeg har ikke noe forsett, men et ønske – og det er at dagene kan være 3–4 timer lenger. For i tillegg til jobben, skulle jeg gjerne trent mer og kommet i gang med et skriveprosjekt jeg har liggende, fastslår Tore Strømøy.

– Jeg ønsker meg fortsatt mer fritid, sier han.

Å ta med seg hemmeligheter i graven, synes ikke Tore noe om. De fleste som har vært med i «Tore på sporet», forteller at de TV-sendte møtene har gitt dem fred.

Brikken som manglet i livet, er falt på plass, og de slipper å gå rundt og lure. Det samme gjelder for oss som har vært nysgjerrige på Tore Strømøys kjæreste …

LES OGSÅ: Strømøy har hatt hemmelig kjæreste i to år