Jahn Teigen:

Her er Teigens dødsannonse

Bisettes neste onsdag.

BISETTES NESTE UKE: Jahn Teigens bisettelse finner sted i Tønsberg domkirke onsdag 11. mars. Kirken vil være åpen for alle. Foto: NTB Scanpix
BISETTES NESTE UKE: Jahn Teigens bisettelse finner sted i Tønsberg domkirke onsdag 11. mars. Kirken vil være åpen for alle. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 24. februar gikk den folkekjære artisten Jahn Teigen bort, 70 år gammel. Han sovnet stille inn på Ystad sykehus i Sverige.

DØDSANNONSE: Jahn Teigen. Foto: Jølstad
DØDSANNONSE: Jahn Teigen. Foto: Jølstad Vis mer

Onsdag 11. mars klokka 12.30 bisettes han fra Tønsberg domkirke, kom det nylig frem av datteren Sara Skorgan Teigens (35) minneord til faren - som hun delte forrige uke.

Nå er dødsannonsen offentliggjort, der en av Teigens mest kjente låter, «Adieu» - som han sang sammen med ekskona Anita Skorgan (61) i Melodi Grand Prix i 1982, sitert:

«Nå er tiden inne, til å si adjø».

Neste setning fra samme låt står skrevet på minnesiden til Teigen hos begravelsesbyrået Jølstad:

«Vi har våre minner, de vil aldri dø», står det skrevet til et bilde av Teigen.

På minnesiden er det mange som har tent et lys og delt en siste hilsen til den populære artisten, kjent for låter som «Det vakreste som fins», «Optimist» og «Mil etter mil».

BLIR TAKKET: Folk hyller og takker Jahn Teigen etter nyheten om hans bortgang. Foto: Twitter/Facebook Vis mer

Åpen for alle

Bisettelsen til Teigen vil altså finne sted onsdag neste uke, og Teigens datter har sagt til NTB at kirka og bisettelsen vil være åpen for alle som måtte ønske å ta et siste farvel.

Bisettelsen skal ledes av biskop Per Arne Dahl i Tønsberg domkirke.

Forrige uke skrev seniorrådgiver ved Statsministerens kontor, Ida Nilssen, i en e-post til VG at Teigen ikke vil bisettes på statens regning, i og med at det ikke er naturlig i dette tilfellet.

- Regjeringen vil hedre Teigen ved å være representert ved begravelsen, dersom det er i tråd med familiens ønsker, het det i uttalelsen den gang.

Begravelse på statens bekostning er en æresbevisning som vanligvis gis til ledende statsmenn, politikere og i noen sjeldne tilfeller skuespillere, forfattere og andre kulturarbeidere.

MINNES: Både Øivind Blunck og Elisabeth Andreassen minnes sin gode venn Jahn Teigen som i dag gikk bort, 70 år gammel. Reporter: Henriette Eilertsen / Foto: Nicolai Delebekk Vis mer

Hyllet i sosiale medier

Etter at nyheten om Teigens bortgang ble kjent, tok flere av hans venner og kolleger til sosiale medier.

Artist Sondre Justad (29) var blant dem som uttrykte takknemlighet for alt han har lært av «Optimist»-sangeren og MGP-veteranen.

- Takk for alt du lært meg og rausheten, Jahn. Det ble starten på reisen min og mye av det du snakket om er fortsatt med meg i dag. Enhver sang er en historie som skal fortelles, skrev Justad.

Ekskona Anita Skorgan delte et dikt av Sjur Ivarshus på Facebook, mens lokalbefolkningen i Tønsberg, der Teigen kom fra, samlet seg til en stor minneskonsert for artisten i helgen.

HYLLET: Se Anita Skorgan fremføre klassikeren «Mil etter Mil» på Lindmo-scenen. Video: Lindmo, NRK Vis mer

Den svenske sangstjerna Carola Häggkvist (53), som blant annet har opptrådt med Jahn Teigen under Melodi Grand Prix flere ganger, delte et innholdsrikt innlegg på Instagram.

View this post on Instagram

Min kära vän och fantastiska artist kollega Jahn Teigen har lämnat oss! Efter lång tid med kronisk muskelsjukdom har Jahn nu lämnat jordelivet. Trots sin sjukdom lyfte han sig över den och levererade inte bara befriande humoristiska uppträdanden men även mycket kärlek, djupa tankar och passion för livet. Det är drygt 30 år mellan dessa bilder då vi först träffades och gjorde duett-succé i min första egna Tv-show ’Carola så in i Norden’ 1984 och som sändes i Finland, Norge och Sverige. ’My boy lollipop’ och ’Do you wanna dance ’ var de låtar som satte sig fast bäst från det härliga morsomme numret vi gjorde sammen! Vi klickade direkt. Och vi förstod varann! Vi har pratat tro, kärlek och musik med öppna hjärtan alla de gånger vi mötts genom åren. Vi har setts i Grand Prix / Melodifestivals- sammanhang och även uppträtt tillsammans som mellanakt i norska Grand Prix. Senast jag träffade Jahn var i Skåne där han bodde de sista 10 åren på sin fina gård. Jag var där och hälsade på privat en gång. Det var den gången vi råkade mötas.. då jag letade efter ett litet hotell i Skåne, då jag föredrar små boutique hotell. Det var sent på kvällen men det lyste på det forna pensionatet så jag knackade på och där stod Teigen i dörröppningen och vi började asgarva båda två.... Han hälsade mig välkommen dagen efter då han inte drev någon hotellverksamhet o de andra rummen på gården var uthyrda. Vi fick en mycket fin dag sammen og jag kommer alltid bära den varmt i mitt hjärta. Det känns overkligt att den man som tog mig in i sina armar på 80-talet så oerhört varmt nu är borta! Som en del av mitt liv är borta. Han var starten för mig i Norge, för mig som artist med en vuxen kontakt i musik branschen. Han var cool o tuff. Stark og rå! Kärleksfull och galet kul. Vi ska le mye i himlen sammen Jahn! Saknar dig oerhört. Våra sms, våra skratt og även vår tystnad när vi var sammen som talte så mye. Takk for alt min venn. Jag gråter her på andra sidan klotet ( da Zoe og jeg er på sportlov på et veldig vakkert sted ) og våknet opp med at du nå er på et mye mye bedre sted enn oss! Må din sjel og ånd fryde seg i Jesu naervar i himmelen! Kjerlighet for altid. Din svenska venninde, Miss C.

A post shared by Carola Häggkvist (@carolaofficiell) on

- Det kjennes uvirkelig at en mann som tok meg inn i sine armer på 80-tallet så ekstremt varmt, nå er borte. Som en del av mitt liv er borte, var blant det hun skrev til flere bilder av seg og Teigen opp gjennom tidene.

LES OGSÅ: Sigrid Bonde Tusvik har fått hudkreft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer