Her er super­stjernene som falt for nordmenn

Ett par har kjøpt hus sammen, mens et annet har fått barn. 

FELLESNEVNER: Både skuespiller Josh Hartnett, supermodell Tyra Banks og tidligere A1-stjerne Ben Adams har falt for en nordmann. Foto: NTB Scanpix
FELLESNEVNER: Både skuespiller Josh Hartnett, supermodell Tyra Banks og tidligere A1-stjerne Ben Adams har falt for en nordmann. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at vi nordmenn synes det er stas å bli satt på kartet i utlandet.

Det finnes en rekke eksempler på norske artister, skuespillere eller internett-fenomen, som har vakt oppsikt over dammen.

Fra tid til annen hender det også at offentligheten får den gledelige nyheten om nordmenn som har funnet lykken med en internasjonal stjerne.

Et par som definitivt har skapt store overskrifter, er Erik Asla (52) og den verdenskjente amerikanske supermodellen Tyra Banks (42).

Ble foreldre

Mens sistnevnte er programleder og hjernen bak den internasjonale TV-suksessen «America's Next Top Model», har Asla, som opprinnelig er fra Drammen, bodd en årrekke i Los Angeles hvor han er en anerkjent fotograf.

Det var sommeren 2013 at forholdet ble kjent for offentligheten, og siden har duoen vært åpen om hvordan de møttes og øyeblikket de begge innså at forholdet var mer enn vennskapelig.

I fjor høst tok også paret forholdet et skritt videre og flyttet sammen, mens de i januar ble foreldre for første gang, ved hjelp av surrogatmor.

FÅTT BARN: Fotograf Erik Asla og supermodell Tyra Banks har vært sammen i flere år, og ble foreldre sammen i januar. Foto: NTB Scanpix
FÅTT BARN: Fotograf Erik Asla og supermodell Tyra Banks har vært sammen i flere år, og ble foreldre sammen i januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Veldig lykkelig

En annen kjendis som har funnet lykken med en nordmann, er intet mindre enn 80-tallsstjerna Samantha Fox (50).

I juli offentliggjorde artisten at hun har funnet kjærligheten med Linda Olsen (42)fra Østfold.

- Vi kan bekrefte at Ms. Fox «dater» en norsk kvinne for tiden, skrev Fox' agent Howard Marshall i en mail til Dagbladet.

Selv om duoen har vært ordknapp om forholdet, avslørte Fox i juli at hun er svært lykkelig med sin norske kjæreste.

- Jeg er veldig lykkelig, hva kan jeg si. Hun er en fantastisk kvinne, sa hun den gang.

- Snakket så vidt sammen

I 2010 ble det kjent at Ben Adams, kjent fra boybandet A1, hadde funnet lykken med den tidligere misseldeltageren og norske modellen Sara Skjoldnes (25).

Sistnevte forklarte den gang at duoen først møttes på en «God Kveld Norge»-fest.

- Men da snakket vi bare så vidt sammen. Etter det så vi hverandre ikke på flere måneder, før vi møttes igjen rett før jeg skulle reise til Miss World. Da jeg kom tilbake, begynte vi å date ordentlig.

Ifølge TV 2 kjøpte duoen et hus sammen i London i 2013, med en prislapp på 9 millioner kroner.

Samme året møtte Dagbladet Adams i forbindelse med «Skal vi danse», hvor han åpnet opp om forholdet.

- Hører vi kirkeklokker i nærmeste fremtid?

- Nei, vi er altfor unge til å gifte oss, jeg vet ikke når det blir, sa Adams.

MØTTES PÅ FEST: Ben Adams og Sara Skjoldnes kjøpte hus sammen i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix
MØTTES PÅ FEST: Ben Adams og Sara Skjoldnes kjøpte hus sammen i 2013. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Scanpix Vis mer

- Sjukt kleint

Den svært ettertraktede amerikanske skuespilleren Josh Hartnett er tidligere blitt omtalt som en av verdens mest sexy menn. I 2009 ble han sammen med ingen ringere enn Oslo-jenta og modell Sophia Lie.

Paret, som blant annet ble observert hånd i hånd på Øya-festivalen i Oslo samme år, og dro på romantisk ferie i Italia sammen, gikk imidlertid hver til sitt i 2012.

Lie har tidligere uttalt at det var slitsomt å bli jaktet på av paparazzi-fotograferda hun var kjæreste med Hollywood-stjerna.

- Det var sjukt kleint. I begynnelsen ble jeg sjarmert av det. «Vil dere ha bilde av meg? Fett!». Men så ble det skikkelig ukomfortabelt. Det er jo ikke noe gøy når de følger etter deg, det er slitsomt. Noen mennesker er alltid fotogene - jeg er ikke en av dem, uttalte hun i 2014.

Hartnett har senere funnet lykken med skuespiller Tamsin Egerton, og paret har ett barn sammen.

NORSK EKS-KJÆRESTE: Hartnett har tidligere vært sammen med norske Sophia Lie. Her er paret på en fest i New York sammen i 2011. Foto: NTB Scanpix
NORSK EKS-KJÆRESTE: Hartnett har tidligere vært sammen med norske Sophia Lie. Her er paret på en fest i New York sammen i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Forble venner livet ut

En kjærlighetshistorie som også har gått verden rundt, omhandler Marianne Ihlen og Leonard Cohen.

En av sistnevntes vakreste kjærlighetsviser «So Long Marianne» ble skrevet til nettopp henne. Ihlen, som først var gift med dikteren Axel Jensen, var i en tiårsperiode kjæreste med den kanadiske visesangeren. De møttes på den greske øya Hydra i 1960, og selv om forholdet tok slutt, forble paret venner livet ut.

FALT FOR MARIANNE: Leonard Cohen og Marianne Ihlen var sammen i en tiårsperiode. Foto: NTB Scanpix
FALT FOR MARIANNE: Leonard Cohen og Marianne Ihlen var sammen i en tiårsperiode. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Ihlen døde etter lengre tids sykdom tidligere i år, sendte Cohen noen siste ord som nådde gamlekjæresten på dødsleiet.

«Ja, Marianne, nå har vi kommet dit at vi er så gamle at våre kropper faller fra hverandre og jeg tror jeg kommer til å følge deg snart. Du skal vite at jeg er så tett bak deg at hvis du rekker ut hånden, så tror jeg du kan nå min.

Og du vet at jeg alltid har elsket deg for din skjønnhet og visdom, men jeg trenger ikke si mer, for det vet du alt om. Men nå vil jeg bare ønske deg en god tur. Farvel, gamle venn. Evig kjærlighet. Vi sees snart», skrev Cohen til sin «Marianne».

Cohen gikk selv bort tidligere denne måneden. Han ble 82 år

LES OGSÅ: Dette er kjendisenes ukjente søsken.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer