Johannes Høsflot Klæbo:

Her er skikongens nye drømmehytte

Han skulle gjerne feiret påske til fjells, men Johannes får ikke ta i bruk sin nye hytte så lenge coronaviruset herjer.

KLAR TIL BRUK: Den nye hytta til Johannes Høsflot Klæbo ligger snø- og solrikt til på Skeikampen i Gudbrandsdalen. Foto: NTB Scanpix / Geir Olsen
KLAR TIL BRUK: Den nye hytta til Johannes Høsflot Klæbo ligger snø- og solrikt til på Skeikampen i Gudbrandsdalen. Foto: NTB Scanpix / Geir Olsen Vis mer
Publisert

Det er roligere tider for våre landslagsløpere i langrenn, etter at alle skirenn er avlyst ut sesongen.

Selv om Johannes Høsflot Klæbo (23) gjerne skulle gått mer på ski, fikk han i det minste god tid til å overta sin nye fjellhytte.

Hytta ligger på Skeikampen i Gudbrandsdalen, og har en antatt markedsverdi på fem millioner kroner.

Holder seg hjemme

Men noen påskeferie med kjæresten Pernille Døsvik (23) og resten av familien i vintereldoradoet må skikongen se langt etter.

View this post on Instagram

Hipp hipp 🇳🇴

A post shared by Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk) on

- Det blir ingen hytteaktivitet i disse koronatider, forteller pappa og manager Haakon Klæbo (49) til Se og Hør.

I likhet med alle andre må Klæbo-familien ta hensyn til at regjeringen har nedlagt forbud mot at folk skal reise på hyttene sine.

INVESTERER: Johannes og kjæresten Pernille Døsvik kan glede seg over både nytt hus og ny hytte. Foto: Geir Olsen
INVESTERER: Johannes og kjæresten Pernille Døsvik kan glede seg over både nytt hus og ny hytte. Foto: Geir Olsen Vis mer
FLOTT: Hytta ligger i Slåseterlia fjellgrend. Foto: Geir Olsen
FLOTT: Hytta ligger i Slåseterlia fjellgrend. Foto: Geir Olsen Vis mer

Festen avlyst

Det var planlagt en større fest i forbindelse med overleveringen av hytta. Fingermat og godt drikke til over 40 personer, mange av dem håndverkere, var bestilt.

HER ER HYTTA: Det er i Se og Hørs store påskenummer Klæbos nye hyttekjøp blir vist fram. Foto: Faksimile fra Se og Hør
HER ER HYTTA: Det er i Se og Hørs store påskenummer Klæbos nye hyttekjøp blir vist fram. Foto: Faksimile fra Se og Hør Vis mer

Men festen måtte avlyses, og isteden ble det en rolig overtakelse der Johannes fikk nøkkelen av byggelederen.

Den flotte reisverkshytta på Skeikampen er på 141 kvadratmeter og ligger usjenert og solrikt til i Slåseterlia fjellgrend, som er et helt nytt hyttefelt.

Skikongen fra Byåsen har nesten halvannen mål tomt, med kort vei til et eldorado av skiløyper.

Mamma-hjelp

Det er mamma Elisabeth Høsflot Klæbo (48) som har vært med på designe hytta innvendig.

Den har fire soverom pluss hems, og skiller seg ut ved at den ikke fremstår som en tradisjonell hytte med rutete vinduer og torv på taket.

Derimot er det store vindusflater, tretak og stålpipe.

- Johannes har gjort noen små endringer i forhold til den opprinnelige plantegningen. Han får et eget rom for ski og trening, forteller Anne-Line Østensen (53) til Se og Hør.

Hun er salgs- og markedssjef i Jøra Bygg, som har levert hytta.

Bedriften har lokale røtter, og hun forteller at nettopp dette var viktig for Johannes da han valgte hytteleverandør.

VIL IKKE KOMMENTER: Hverken Emil Iversen eller Johannes Klæbo ønsket å uttale seg om NRK-videoen der Calle Halfvarsson sager han hodet av en Petter Northug-plakat og kaller Johannes Klæbo for en dritt. Video: NTB Scanpix Vis mer

Hytta har et romslig oppholdsrom hvor mange kan samles, master bedroom med eget bad, badstue og vaskerom samt en TV-krok som også kan være gjesterom.

- Det er sengeplass til syv personer. Det lagt vekt på funksjonelle og praktiske løsninger for den aktive familien, og den betegnelsen passer i aller høyeste grad for Klæbo-familien, synes Anne-Line.

Kort avstand

Johannes har det siste året satset mye på eiendom. I fjor sommer kjøpte han og kjæresten Pernille en villa til ni millioner kroner.

Den ligger i Byåsen, ikke så veldig langt unna barndomshjemmet til Johannes.

Eiendommen er på hele 3,5 mål og har panoramautsikt over Trondheim by. Tomten ligger helt øverst i boligområdet og grenser til marka. Det gjør at Johannes kan løpe rett ut i skogen på treningstur.

Det er utvilsomt beliggenheten som fristet unggutten til å kjøpe eiendommen. Huset har et bruksareal på 201 kvadratmeter og har fire soverom. Prisantydningen var ti millioner, men Johannes klarte å presse prisen ned prisen med én million kroner.

View this post on Instagram

Stolte eiera av nytt hus 👫🔑

A post shared by Johannes Høsflot Klæbo (@johanneshk) on

Nå kan skifantomet skilte med både eget hus og egen hytte i en alder av bare 23 år. Eneste haken er at Johannes må smøre seg med tålmodighet før hytta kan tas i bruk!

LES OGSÅ: Slik blir kongefamiliens påskeferie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer