<strong>«SKAM»-STJERNE:</strong> Skuespiller Thomas Hayes har opplevd en eventyrlig suksess som den mystiske kjekkasen William Magnusson i NRK-serien «Skam». Nylig ble det kjent at den ekstremt populære rollefiguren ikke blir å se i den kommende sesongen av serien. Seerne kan heldigvis trøste seg med mange gode «William-scener» fra de to første sesongene! Foto: NRK
«SKAM»-STJERNE: Skuespiller Thomas Hayes har opplevd en eventyrlig suksess som den mystiske kjekkasen William Magnusson i NRK-serien «Skam». Nylig ble det kjent at den ekstremt populære rollefiguren ikke blir å se i den kommende sesongen av serien. Seerne kan heldigvis trøste seg med mange gode «William-scener» fra de to første sesongene! Foto: NRK Vis mer

Her er «Skam»-Williams beste øyeblikk

Nylig kom «sjokknyheten» om at Thomas Hayes er ferdig i NRK-suksessen «Skam». Vi mimrer tilbake til hans beste øyeblikk fra serien.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Denne våren har skuespiller Thomas Hayes (19) vært på alles lepper som «Skam»-William.

Romansen mellom William og Noora (Josefine Frida Pettersen) i sesong to av NRK-suksessen «Skam» har vært en av årets store snakkiser blant både ungdom og voksne.

Da det torsdag ble kjent at Hayes ikke blir å se i sesong tre av den prisvinnende ungdomsserien, var det mange fans som nærmest var i sjokk over nyheten. Flere spør seg om hva de kan se frem til i «Skam» nå, skriver Dagbladet.

Selv om William altså kommer til å glimre med sitt fravær i neste sesong, kan fansen glede seg over de mange gåsehudfremkallende øyeblikkene han allerede har gitt seerne.

Redaksjonen i Seoghør.no har mimret tilbake til noen av «Skam»-Williams beste øyeblikk fra NRK-serien. For Thomas Hayes' utrolig populære rollefigur kan jo ikke gå i glemmeboken med det første!

1. Første gang man ser William

I episode fire i sesong én står Eva (Lisa Teige), Vilde (Ulrikke Falch), Sana (Iman Meskini) og Chris (Ina Svenningdal) i skolegården og snakker om de åtte pallene med doruller som Vilde har skaffet til russebussen deres ved en feil.

Etter at «gutte-Chris» (Herman Tømmeraas) har sagt «hei» til Eva når han passerer dem, kommer samtalen inn på William - «den kjekkeste, kuleste gutten i hele tredjeklasse». I samme øyeblikk dukker William opp, flankert av to kompiser.

<strong>MYSTISK TYPE:</strong> Thomas Hayes sin første scene som William i «Skam» kom først i den fjerde epiosden i sesong én. Selv om sesongens hovedtema var forholdet mellom Eva og Jonas, vekket den mystiske tredjeklassingen umiddelbart interesse.  Foto: NRK
MYSTISK TYPE: Thomas Hayes sin første scene som William i «Skam» kom først i den fjerde epiosden i sesong én. Selv om sesongens hovedtema var forholdet mellom Eva og Jonas, vekket den mystiske tredjeklassingen umiddelbart interesse. Foto: NRK Vis mer

Når han beveger seg i saktefilm gjennom skolegården, med det mørke håret halvveis ned i øynene, er det garantert ikke bare Vilde som blir mo i knærne. At han aldri får øyekontakt med kamera gjør han desto mer mørk og mystisk, og interessen for William er vekket!

2. Når han sier unnskyld til Vilde

I siste episode av første sesong er skolen samlet i skolegården til juleavslutning. Tidligere i sesongen har William og Vilde «hooket», noe som har gjort Vilde ekstra besatt av skolens største kjekkas. Siden William egentlig er keen på Noora, avviser han Vilde ved å iskaldt si til henne at hun ikke er fin nok for ham.

På juleavslutningen smelter han derimot både Vilde og seernes hjerter ved å unnskylde seg overfor henne (la oss ikke tenke på at han gjør det for å få Noora til å gå på date med ham).

Når han ser innstendig på en overrasket Vilde mens han sier: «Husker du den gangen jeg sa du ikke var fin nok? Det var bullshit. Du er mer enn fin nok. Alle som sier noe annet er en gjeng med drittsekker. Det inkluderer meg og. Okay?» - da er det vanskelig å ikke la seg sjarmere!

Saken fortsetter under bildet.

<strong>GODE VENNER:</strong> I «Skam» er Vilde (Ulrikke Falch) ulykkelig forelsket i William (Thomas Hayes), men ellers har de to en god tone. Begge stilte opp på kjendiskampen under Norway Cup nylig.   Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
GODE VENNER: I «Skam» er Vilde (Ulrikke Falch) ulykkelig forelsket i William (Thomas Hayes), men ellers har de to en god tone. Begge stilte opp på kjendiskampen under Norway Cup nylig. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

3. Når William og Noora kysser første gang

På «hooke-auksjonen» til Williams russebuss Penetrator, i episode fem i sesong to, gir William og Noora oss seriøse «Romeo og Julie»-vibber når de står og snakker sammen foran et akvarium.

Williams inntrengende blikk når han sier at han er «gone» hvis Noora sier at hun ikke liker ham, er nok til å få knærne til å svikte hos de fleste.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>STOR KJÆRLIGHET:</strong> Scenen mellom William og Noora foran akvariet på «hooke-auksjonen» minner mye om en av de mest romantiske scenene fra «ROMEO + JULIET», der Leonardo DiCaprio spilte Romeo.  Foto: 20TH CENTURY FOX/ NTB Scanpix
STOR KJÆRLIGHET: Scenen mellom William og Noora foran akvariet på «hooke-auksjonen» minner mye om en av de mest romantiske scenene fra «ROMEO + JULIET», der Leonardo DiCaprio spilte Romeo. Foto: 20TH CENTURY FOX/ NTB Scanpix Vis mer

Det hele topper seg selvfølgelig når han stormer ut og Noora løper etter ham. Når hun skjeller ham ut på brua utenfor står han bare og ser på henne, med hetta over hodet og hendene i lommene.

Før han rekker å snu seg overrumpler Noora ham med et kyss, og når han holder rundt henne og smiler er det minst et par av oss som sukker høyt - mens vi smelter enda litt til.

<strong>FØRSTE KYSS:</strong> William (Thomas Hayes) og Noora (Josefine Frida Pettersen) kysser for første gang etter mye om og men og frem og tilbake. Sukk! Foto: NRK
FØRSTE KYSS: William (Thomas Hayes) og Noora (Josefine Frida Pettersen) kysser for første gang etter mye om og men og frem og tilbake. Sukk! Foto: NRK Vis mer

4. Samtalen i bilen

Etter at Noora og William er blitt sammen har de en lang samtale i bilen til William, i episode seks i sesong to. Dette er bortimot første gang Noora åpner seg for noen, og gjennom hele scenen ser William på henne med de intense, brune øynene sine.

Den tøffe tredjeklassingen stryker henne trøstende over håret når hun forteller om de fraværende foreldrene sine, og sier at det er «umulig» at de ikke kan elske henne.

Mot slutten av scenen sier William at det kan være vanskelig å stole på ham, men at han ikke kommer til å såre henne. Og samtidig fortsetter han å stirre på Noora med de mørke øynene sine. Sukk!

Saken fortsetter under bildet.

<strong>DRØMMEBLIKK:</strong> Det er mange «Skam»-seere som har latt seg sjarmere - eller nærmest hypnotisere - av Williams mørke, intense blikk. Nå er Thomas Hayes ute etter nye utfordringer som skuespiller. Foto: NRK
DRØMMEBLIKK: Det er mange «Skam»-seere som har latt seg sjarmere - eller nærmest hypnotisere - av Williams mørke, intense blikk. Nå er Thomas Hayes ute etter nye utfordringer som skuespiller. Foto: NRK Vis mer

5. Klining i revyboden

Noora og William prøver selvsagt å holde forholdet sitt skjult, slik at Vilde ikke skal bli såret. Det fører naturligvis til en del gåsehudfremkallende, hemmelige stunder mellom dem på skolen, der de sniker seg vekk fordi de selvfølgelig ikke klarer å få nok av hverandre.

I episode syv av sesong to blir seerne vitne til et ekstra intenst øyeblikk mellom dem, der de har gjemt seg i revyboden for å kline.

Hvilken av disse åtte «William-scenene» er din favoritt? Gi din stemme nederst i saken!

Til tonene fra Air-låta «Sexy Boy» utveksler Noora og William en haug med kyss, før han forsøker å rive seg løs for å rekke engelsktimen. Imidlertid lykkes han ikke helt, og fortsetter å kysse henne mens han snakker. Altså, dån. Det hele blir egentlig ikke noe mindre sjarmerende når William innrømmer at han har «bender'n» og ber Noora om å slutte å være så deilig.

<strong>HETT ØYEBLIKK:</strong> Noora og Williams hete, hemmelige møter rundt omkring på skolen gir nok mange fans litt ekstra sommerfugler i magen.  Foto: NRK
HETT ØYEBLIKK: Noora og Williams hete, hemmelige møter rundt omkring på skolen gir nok mange fans litt ekstra sommerfugler i magen. Foto: NRK Vis mer

6. Når han skriver Nooras 17. mai-artikkel

I løpet av sesong to får seerne se flere og flere av tøffe Williams mykere sider, noe som gjør ham stadig mer uimotståelig i manges øyne.

Ett av disse øyeblikkene er når William oppsøker Noora hjemme, mens hun i skjul er helt fra seg over at Williams storebror truer henne med et nakenbilde. Noora er utslitt fordi hun bare tenker på trusselen fra Nicolai, og sovner fra en artikkel hun skal skrive om 17. mai.

Etter at William har ligget ved siden av henne og strøket henne over håret til hun faller i søvn, kysser han henne på pannen og finner frem Macen hennes. Mens Noora ligger og sover setter han seg ned og fullfører artikkelen uten at hun får vite det.

Og når hun våkner - etter 15 timer - ligger han igjen i sengen og ser på henne. Så finner han frem en 17. mai-kjole til henne og kjører henne til frokost hos Eva. For en fyr.

Mange ble overrasket da «William» og «Chris» dukket opp på ELLEs sommerfest tidligere i år. Se video nedenfor!

7. Når William stormer ut av skolegården

Noora tror hun har klart å sette Nicolai på plass, etter å ha tatt opp en kompromitterende samtale med ham på telefonen sin. Så får hun sjokk når hun får vite at han har sagt til William at de to har ligget sammen, noe hun selv ikke vet om stemmer eller ikke. 

Mens hun står i gangen på skolen sammen med Eva, Vilde, Sana og Chris, kommer plutselig William stormende ned trappene. «Si at du ikke har ligget med broren min» sier han mørkt mens han ser intenst på Noora.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>STORMFULLT:</strong> Forholdet mellom Noora og William er fullt av utfordringer og forviklinger, noe som har sørget for at «hele Norge» har engasjert seg i romansen deres.  Foto: NRK
STORMFULLT: Forholdet mellom Noora og William er fullt av utfordringer og forviklinger, noe som har sørget for at «hele Norge» har engasjert seg i romansen deres. Foto: NRK Vis mer

Når hun ikke kan gi ham et klart svar, kan man se at han kjemper mot tårene. Underleppen og haken hans begynner å vibrere - mens han fortsetter å stirre på henne.

Og når William deretter river seg løs fra Noora på vei ut av skolegården, slik at hun blir liggende på bakken, er det ikke fritt for at man får en klump eller to i halsen. Dobbelt-sukk!

Thomas Hayes var ikke forberedt på hysteriet som fulgte med rollen som «Skam»-William. Se videointervju nedenfor!

8. Når William ombestemmer seg

På slutten av nest siste episode i sesong to er Noora helt knust over at hun har mislykkes med å overtale William til å ikke flytte til London likevel. Etter at William har forsvunnet avgårde til flyplassen, ringer hun til Eva for å fortelle hva som har skjedd.

Man ser Noora stå vendt mot kamera mens hun snakker fortvilet i telefonen. Plutselig rygger bilen til Williams kompis Chris inn i bildet i bakgrunnen igjen, og William kommer gående mot Noora bakfra med bestemte skritt - mens vi får sommerfugler i magen.

<strong>DÅN!:</strong> Det var ikke bare Noora som frydet seg da William ombestemte seg i nest siste episode av sesong to.  Foto: NRK
DÅN!: Det var ikke bare Noora som frydet seg da William ombestemte seg i nest siste episode av sesong to. Foto: NRK Vis mer

Han skyver luggen ut av øynene på sin vanlige, sjarmerende måte og snurrer Noora rundt med et stort smil. De kysser og klemmer og smiler til hverandre, og William tar Nooras ansikt i hånden sin mens han hviler pannen sin mot hennes. Og alle «Skam»-hjerter gleder seg!

Den tredje sesongen av «Skam» har premiere denne høsten. Det er Isak (Tarjei Sandvik Moe) som blir hovedperson i neste sesong.

LES OGSÅ: Nå er endelig babyen her

Hvilken av disse åtte «William-scenene» er din favoritt? (Avsluttet)

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer