BRUDD: Både  Gyda Kathrine Bloch Thorsen, Simen Agdestein, Guri Schanke, Trude Mostue og Tshawe Baqwa har opplevd kjærlighetsbrudd etter å ha vært med i "Skal vi danse".
BRUDD: Både Gyda Kathrine Bloch Thorsen, Simen Agdestein, Guri Schanke, Trude Mostue og Tshawe Baqwa har opplevd kjærlighetsbrudd etter å ha vært med i "Skal vi danse".Vis mer

Her er "Skal vi danse"-bruddene

- Det oppstår mye sjalusi, sier sexolog Esben Esther Pirelli Benestad.

SEHER.NO: Fredag er det duket for sesongpremieren av superpopulære "Skal vi danse" på TV 2, og det blir både cha-cha-cha, rumba og engelsk vals i det første programmet.

Men det er ikke til å stikke under en stol at mange av parene nærmest ser nyforelskede ut når de svinger seg på parketten. Er det egentlig like skummelt å være med i programmet som det for enkelte kan se ut til?

Se bilder og video av årets dansere nederst i saken!

- Mye sjalusi
Tidligere denne uka ble det kjent at den tidligere "Skal vi danse"-deltageren Simen Agdestein (41) og kona Marianne Aasen (41) skiller lag etter 12 års ekteskap. De to har tre barn sammen, men 25. april ble de separert, mens Marianne nå er registrert med ny adresse ikke langt fra det tidligere parets hjem i Asker.

- Jeg kan bekrefte at vi flyttet fra hverandre i vår, sa Marianne Aasen til VG denne uka.

Simen Agdestein er derimot ikke den eneste "Skal vi danse"-deltageren som opplever skilsmissens brutale virkelighet etter å ha svingt seg på danseparketten. Også Trude Mostue, "danselærer Gyda Kathrine Bloch Thorsen (tidligere Svela-Thorsen) og Guri Schanke har vært gjennom det samme.

Trude Mostue og Howard Thomas gikk fra hverandre i oktober 2006 etter seks års forlovelse, noe som ble kjent mens hun var med i "Skal vi danse".

I desember i fjor ble det kjent at Gyda skulle skille seg fra mannen Morten etter to år, og i mai i år ble det klart at showbiz-paret Guri Schanke og Øyvind Blunck flytter fra hverandre etter 25 år.

Flere tidligere danse-deltagere har også opplevd brudd med sine kjærester de siste årene.

Kristian Ødegaards forhold med Tønsberg-jenta Henriette Edøy tok slutt i november, i juli ble det kjent at det også ble slutt mellom fjorårests "Skal vi danse"-vinner Tshawe Baqwa og den vakre danseren Siw Carina Steiro (27) etter to og et halvt år, og også Tone Damli Aaberges "danselærer", Tom-Erik Nilsen, har har alle opplevd at kjærligheten har tatt slutt etter skal vi danse.

- Det har nok vært tøft for henne å se meg på dansegulvet sammen med Tone. Vi har tilbrakt veldig mye tid sammen de siste månedene. At det tok slutt med kjæresten kom på et tilfeldig tidspunkt, uttalte Tom Erik i desember 2006 om bruddet med kjæresten Anne Therese.

Debatt: "Puppedama bør ikke vinne, Tore André Flo er grasiøs..."
Ta den store "
Skal vi danse" debatten på SOL.no her.

- Aldri en trussel
Esben Esther Pirelli Benestad var med i 2007-versjonen av det populære danseprogrammet.

- Det har vel å gjøre med at de opplever smaken på et søtere liv! Nei da, men det er jo ikke til å legge skjul på at det nok oppstår mye sjalusi i diverse parforhold i forbindelse med "Skal vi danse", sier sexolog og tidligere "kjendis-danser", Esben Esther Pirelli Benestad (59), til Seher.no.

Sammen med dansepartner Ingrid Beate Thompson fikk den kjente sexologen mest oppmerksomhet for sitt behov for å kle seg ut som kvinne under danseopptredenene.

Benestad er ikke i tvil om hvorfor det oppstår sjalusi i mange forhold der den ene parten er med i et slikt program.

- Man tilbringer mye tid med en annen person av et annet kjønn, man har mye nærkontakt - både gjennom trening og under sendingene. Selv hadde jeg jo en tett relasjon til Ingrid Beate, selv om det aldri var en trussel for mitt ekteskap, sier 59-åringen, som samtidig understreker at det ikke er påvist at "Skal vi danse" er direkte skyld i noen av skilsmissene som har funnet sted.

- Man har jo fortsatt ikke sett at noen har gått ut av sitt parforhold på grunn av "Skal vi danse". Men som sagt, når man gnir seg inntil en danser av et et annet kjønn ti til 30 timer i uka, da sier det seg selv at det kan oppstå sjalusi i enkelte hjem. Og sjalusi skader som kjent forholdet.

Hvem tror du vinner "Skal vi danse?". Ta diskusjonen på SOl.no her

Ble glad i dansepartneren
Skilsmisser er én ting, romanse-rykter en annen. Det er nemlig ikke sjelden at "Skal vi danse"-deltagerne opplever akkurat det - selv om de allerede er i et forhold. Men dét har heller ikke "kjendis-transvestitt" Benestad opplevd.

- Nei, nei, nei, ikke i det hele tatt. Og det er jammen ikke rart! Selv ble jeg veldig glad i Ingrid Beate - hun er et flott menneske og vi hadde det veldig fint sammen. Men jeg opplevde aldri å få romanse-rykter rettet mot meg. Sjalusi på hjemmebane var det heller ikke - selv om jeg har forståelse får at det kan skje hos andre, sier 59-åringen, som gleder seg til fredagens sesongpremiere.

- Jeg heier på Ingrid Beate og Sigurd Sollien! sier han.

- Ingen nye par
Gyda Svela-Thorsen har vært med i "Skal vi danse" hele fire ganger. I desember i fjor ble det kjent at den danseglade kvinnen også var i ferd med å skulle skilles. Overfor Seher.no understreker Gyda at både hennes egen - og de andre skilsmissene - tross alt ikke har noe med "Skal vi danse" å gjøre.

- Hvis man ser på hvor mange som har vært med i dette programmet, er det vel en større prosentandel som skiller seg i andre områder av samfunnet. Og "Skal vi danse" har jo heller ikke ført til noen nye par. Det er vel heller dere journalister som sette fokus på sånt, vi bare danser, vi, gliser hun.

Alle de svirrende romanseryktene, har Svela-Thorsen heller ikke troen på.

- Det ligger nok ikke mye i dem, nei. Ryktene er det jo også dere som skaper, sier Gyda, som i årets program skal danse med tidligere toppalpinist Hans Petter Buraas.

- Burre er en super kar - og veldig flink! Foreløpig er vi ikke så veldig nervøse, men det er klart det begynner å pirre litt mer når vi skal i ilden fredag, sier hun til Seher.no.

"Skal vi danse" sendes på TV 2 fredag klokka 19.30.

Har du et tips om "Skal vi danse"-kjendisene eller andre kjendistips? Tips oss her!

Hvem tror du vinner "Skal vi danse?". Ta diskusjonen på SOl.no her


LES OGSÅ: Skviset ut av "Skal vi danse"

Se video av hva danserne selv sier om sine muligheter i "Skal vi danse" her:

[obj:media:6670]Se bildene av alle årets deltagere under: