GLAD PAPPA: Storms eier Derek Taylor jubler etter den vellykkede operasjonen, som han mener var verdt de 48.000 kronene den kostet. Foto: WENN
GLAD PAPPA: Storms eier Derek Taylor jubler etter den vellykkede operasjonen, som han mener var verdt de 48.000 kronene den kostet. Foto: WENNVis mer

Her er pote-protesen

Storm er den første hunden i verden med en falsk labb.

SEHER.NO: Da eierene til den belgiske fårehunden Storm fikk beskjed om at den firbente hadde fått kreft i labben, ble de fortalt at han hadde tre måneder igjen å leve.

Men nå har Storm blitt den aller første hunden i verden med en protese, takket være dyrekirurg Noel Fitzpatrick!

Kirurgen ville forsøke å feste en titaniumssplate til Storms ben, et inngrep som frem til nå har vært forbeholdt fingerproteser for mennesker.

Seks uker etter operasjonen er dyrekirurgen forbauset over at hundens hud i stedet for å frastøte seg platen, har begynt å vokse inntil den.

Det er ikke nemlig uvanlig at det oppstår farlige infeksjoner og skader i operasjonssåret, som fører til at protesen må fjernes.

- Det er fantastisk, jubler han!

Storms eier Derek Talyor sier til Wenn at operasjonen, som kostet ham 48.000 kroner, var verdt hver eneste krone.

Og gleden stopper ikke her: Den positive konsekvensen etter suksessen med den belgiske fårehunden, er at teknikken trolig kan utvikles og brukes på mennesker uten føtter eller hender.

LES OGSÅ: Her er kattene som ligner Hitler!