Her er Oscar-stjernenes ukjente kvinner

Søndag kjemper Eddie Redmayne, Benedict Cumberbatch, Steve Carell og Bradley Cooper om prisen for «beste mannlige hovedrolle» sammen med Michael Keaton. Men på hjemmebane er det noen helt andre som spiller hovedrollen!

SEOGHØR.NO: Natt til mandag blir det endelig avgjort hvilke stjerner som vinner de gjeveste prisene under den 87. Oscar-utdelingen.

Utmerkelsene for beste hovedrolle regnes blant de mest prestisjetunge Oscar-prisene, og konkurransen er i år spesielt tøff mellom Hollywood-stjernene som er nominert til «beste mannlige hovedrolle».

I den prestisjefylte kategorien finner man både ringrever og ferskere stjerner, men det er ikke bare alder og fartstid i filmbransjen som skiller dem fra hverandre.

Se vårt Oscar-vorspiel fra Hollywood her:

«Batman»-stjernen Michael Keaton (63), som er nominert til Oscar for hovedrollen i «Birdman», er over 10 år eldre enn samtlige av de andre nominerte - og han er den eneste som er singel.

LEVER SINGELLIVET (f.v): Etter skilsmissen sin, var Micahel Keaton sammen med Courteney Cox i flere år. I «Batman vender tilbake» (1992) hadde han nærtkontakt med Michelle Pfeiffer, mens på Critics Choice Awards i januar kom han alene. Men sønnen Sean Douglas har også holdt ham med selskap på den røde løperen.  Foto: All Over Press
LEVER SINGELLIVET (f.v): Etter skilsmissen sin, var Micahel Keaton sammen med Courteney Cox i flere år. I «Batman vender tilbake» (1992) hadde han nærtkontakt med Michelle Pfeiffer, mens på Critics Choice Awards i januar kom han alene. Men sønnen Sean Douglas har også holdt ham med selskap på den røde løperen. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Keaton, som er Oscar-nominert for aller første gang, har forblitt fraskilt helt siden ekteskapet med skuespiller Caroline McWilliams tok slutt i 1990. McWilliams døde av kreft i 2010, 64 år gammel.

Keaton var sammen med «Cougar Town»-stjernen Courteney Cox (50) fra 1989 til 1995, men i ettertid har privatlivet til den enslige stjernen vært ganske skjermet fra offfentligheten. Han har sønnen Sean Douglas (31) fra sitt eneste ekteskap.

Bradley Cooper (40), som er nominert for rollen sin i den kontroversielle Clint Eastwood-filmen «American Sniper», har derimot hatt et mer begivenhetsrikt privatliv de senere årene. I 2006 giftet han seg med skuespiller Jennifer Esposito (41), men hun søkte om skilsmisse under ett år senere.

FIRE DAMER PÅ ÅTTE ÅR (f.v): Siden 2006 har Bradley Cooper vært gift med Jennifer Esposito, sammen med Renée Zellweger, «The Words»-motspiller Zoe Saldana og den unge modellen Suki Waterhouse - som han fortsatt er lykkelig med.  Foto: All Over Press
FIRE DAMER PÅ ÅTTE ÅR (f.v): Siden 2006 har Bradley Cooper vært gift med Jennifer Esposito, sammen med Renée Zellweger, «The Words»-motspiller Zoe Saldana og den unge modellen Suki Waterhouse - som han fortsatt er lykkelig med. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Fra 2009 til våren 2011 var «Hangover»-kjekkasen sammen med Renée Zellweger (45), og fra desember 2011 til januar 2013 datet han «Avatar»-skjønnheten Zoe Saldana (36). Kort tid senere fant han lykken med den unge, britiske modellen og skuespilleren Suki Waterhouse (23). Paret har vært sammen siden, men holder en relativt lav offentlig profil.

Steve Carell (52), tidligere mest kjent for sine komiske roller, er nominert for rollen sin i det biografiske dramaet «Foxcatcher». I motsetning til både Keaton og Cooper, har Carell hatt et stabilt kjærlighetsliv i drøyt 20 år.

Han og kona, skuespiller Nancy Carell, giftet seg i 1995 og har to barn sammen. Ekteparet møttes da hun deltok på et improvisasjonskurs han ledet på teaterskolen Second City - og siden dengang har de spilt sammen i «The Office», «The 40 Year Old Virgin» og «Seeking a Friend for the End of the World».

FAMILIEMANN (f.v): Steve Carell har vært gift med Nancy Carell siden 1995. Her er de på Golden Globe i år, på et arrangement i 2005, og sammen med barna sine i 2010. Foto: All Over Press
FAMILIEMANN (f.v): Steve Carell har vært gift med Nancy Carell siden 1995. Her er de på Golden Globe i år, på et arrangement i 2005, og sammen med barna sine i 2010. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Benedict Cumberbatch (38), nominert for «The Imitation Game», er på sin side rykende fersk i ekteskapet. Han og hans gravide kone, multitalentet Sophie Hunter (36), overrasket med å gifte seg på Valentinsdagen forrige helg, drøye tre måneder etter at de annonserte forlovelsen sin i britiske The Times.

Cumberbatch og kona skal ha møttes da de spilte inn «Burlesque Fairytales» (2009) sammen, men ble et par så sent som i 2014. Sophie Hunter har regissert avantgarde-oppsetninger for teater og opera, gitt ut to album - ett av dem på fransk - og skrevet for teater, i tillegg til å være skuespiller.

FANT LYKKEN IGJEN (f.v): Benedict Cumberbatch var sammen med Olivia Poulet (her i 2008) i ti år, før han datet designer Anna Jones (2011) og var singel en periode. I 2014 fant han lykken med sin tidligere motspiller, Sophie Hunter - som han nå er gift og venter barn med.  Foto: All Over Press
FANT LYKKEN IGJEN (f.v): Benedict Cumberbatch var sammen med Olivia Poulet (her i 2008) i ti år, før han datet designer Anna Jones (2011) og var singel en periode. I 2014 fant han lykken med sin tidligere motspiller, Sophie Hunter - som han nå er gift og venter barn med. Foto: All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Før jul i 2013 avslørte «Sherlock»-kjekkasen at berømmelsen gjorde det vanskelig å sjekke damer. I 2011 tok det ti år lange forholdet til Olivia Poulet, som Cumberbatch møtte på universitetet i Manchester, slutt. Deretter datet han motedesigneren Anna Jones en periode, ifølge Daily Mail.

Eddie Redmayne (33), nominert for rollen sin i Stephen Hawking-filmen «The Theory of Everything», giftet seg nesten nøyaktig to måneder før «erkerivalen» Cumberbatch.

Den 15. desember 2014 gikk han til alters med Hannah Bagshawe, og de to skal også ha annonsert forlovelsen sin i The Times. Før «Les Misérables»-stjernen fant lykken med litteraturviteren og PR-manageren fra London, ble han koblet til Carey Mulligan (29).

STORMFORELSKET: Eddie Redmayne, som allerede har vunnet en Golden Globe og en BAFTA for «The Theory of Everything», har hatt med kona Hannah Bagshawe på formelig hver eneste røde løper den siste tiden.  Foto: All Over Press
STORMFORELSKET: Eddie Redmayne, som allerede har vunnet en Golden Globe og en BAFTA for «The Theory of Everything», har hatt med kona Hannah Bagshawe på formelig hver eneste røde løper den siste tiden. Foto: All Over Press Vis mer

Fire av de fem nominerte til «beste mannlige hovedrolle», har altså allerede skutt gullfuglen i privatlivet - og vil utvilsomt ha med sine bedre halvdeler som støtte under Oscar-utdelingen.

Nå kan det bli spennede å se om Michael Keaton, som definitivt har gjort et stort Hollywood-comeback, også dukker opp med en kvinnelig «hovedrolleinnehaver» på den røde løperen!

Få med deg alt om årets store Oscar-fest i Se og Hør TVs store spesialsending mandag 23. februar.

LES OGSÅ: Har du hørt om Oscars kjærlighetsforbannelse?

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.