Dagbladet og Se og Hør kårer kjendistoppen 2016:

Her er Norges største kjendiser. Sjekk hvem som topper lista

Disse personene markerte seg med et brak i året som gikk.

HVEM GÅR TIL TOPPS: Gunhild Stordalen, Marcus og Martinus og Sylvi Listhaug er alle å finne på listen over «Norges største kjendiser 2016». Hvem som går helt til topps, kan du se nederst i saken. Foto: Montasje, Scanpix
HVEM GÅR TIL TOPPS: Gunhild Stordalen, Marcus og Martinus og Sylvi Listhaug er alle å finne på listen over «Norges største kjendiser 2016». Hvem som går helt til topps, kan du se nederst i saken. Foto: Montasje, Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2016 har vært et svært begivenhetsrikt år i Kjendis-Norge, og noen har gjort seg mer bemerket enn andre.

For aller første gang er kremen av norske kjendiser vurdert og satt opp mot hverandre. Her er alt samlet på en og samme liste; TV-profiler, samfunnstopper, idrettsstjerner, artister, bloggere og realitydeltakere.

Lista er kåret av kjendisjournalistene i Dagbladet og Se og Hør.

Årets vinner finner du nederst i saken!

25 Chirag Patel (Karpe Diem)

Sammen med bandkompisen Magdi Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem har han fått kritikerros for sitt «Heisann Montebello»-prosjekt og har solgt ut tre planlagte konserter i Oslo Spektrum i april.

24 Eilev Bjerkerud (Farmen/Skal vi danse)

Først tok han innersvingen på de andre «Farmen»-konkurrentene i 2015. I år valset den nye realitykongen over motstanderne i «Skal vi danse».

DANSEJUBEL: Eilev Bjerkerud kunne juble over seier i «Skal vi danse» i 2016. Foto: Scanpix
DANSEJUBEL: Eilev Bjerkerud kunne juble over seier i «Skal vi danse» i 2016. Foto: Scanpix Vis mer

23 Astrid S

Den 20 år gamle popstjernen har tilbragt mye tid i USA for å promotere singelen «Hurts So Good», noe som har gitt henne mange nye fans fra hele verden.

22 Elisabeth Andreassen

Den folkekjære artisten har hatt et travelt år på scenen, men måtte også feire sin første jul uten ektemannen Tor, etter at han døde brått i juni.

21 Kronprinsesse Mette-Marit

2016 har inneholdt mange store øyeblikk for vår kronprinsesse. På hjemmebane kunne hun blant annet glede seg over å feire 15-års bryllupsdag med kronprins Haakon.

GIFT I 15 ÅR: Kronprinsesse Mette-Marit har hatt mange minnerike øyeblikk i 2016. Hun kunne blant annet feire 15-års bryllupsdag med kronprins Haakon. Foto: Scanpix
GIFT I 15 ÅR: Kronprinsesse Mette-Marit har hatt mange minnerike øyeblikk i 2016. Hun kunne blant annet feire 15-års bryllupsdag med kronprins Haakon. Foto: Scanpix Vis mer

20 Nora Mørk

Var en av Norges største profiler både på og utenfor banen, da håndballjentene sikret seg et nytt EM-gull rett før jul.

19 Atle Pettersen

KjENDISTOPPEN 2016

Lista over Norges største kjendiser er kåret av kjendisjournalistene i Dagbladet og Se og Hør. Navnene er vurdert ut fra følgende kriterier:

Aktualitet og oppmerksomhet:
Her har vi vektlagt i hvilken grad de kjente nordmennene har skapt opperksomhet og markert seg i mediebildet i 2016.

Makt og innflytelse:
Her er det sentralt om personen har et yrke eller rolle som gjør at han/hun har stor påvirkningskraft og mulighet til å ta beslutninger som påvirker oss.

Popularitet:
Her teller popularitet hos det norske folk, samt størrelsen på publikum både gjennom medier og sosiale medier. Internasjonal oppmerksomhet trekker også opp.

Den energiske 27-åringen gjør ikke bare suksess på scenen sammen med Stian Blipp i «Singin' in the rain». Atle tok i 2016 også over jobben som programleder i NRK-suksessen «Beat for beat» med bravur.

18 Aksel Hennie

Det var ikke bare rollen i TV-serien «Nobel» Aksel kunne glede seg over i år. Allerede i januar kunne han glede seg over at filmen «The Martian» - hvor han spiller sammen med blant andre Matt Damon - vant to Golden Globe-priser.

17 «Farmen»-Laila

Barneskolelæreren Laila Lochert (40) bød på seg selv og tok lurven fra motstanderne da hun gikk helt til topps i årets «Farmen»-sesong.

16 Marius Borg Høiby

I juni dukket kronprinsesse Mette-Marits sønn opp på skjermen i en birolle i NRK-serien «Skam». I oktober viste han seg med sin nye kjæreste Linn Helena Nilsen (20) på Oslo Horse Show, og samme måned avslørte Se og Hør at han med Slottets adresse hadde solgt unna private eiendeler på nettstedet Finn.no.

VAKTE OPPSIKT: Marius Borg Høiby dukket overraskende opp på Finn.no med annonser hvor han solgte sine private eiendeler. Foto: Scanpix
VAKTE OPPSIKT: Marius Borg Høiby dukket overraskende opp på Finn.no med annonser hvor han solgte sine private eiendeler. Foto: Scanpix Vis mer

15 Josefine Frida Pettersen

«Hele» Norge fulgte med på «Skam»-Nooras kamp for kjærligheten til «William» i den populære NRK-serien. Mange levde seg så inn i det at Pettersen i et intervju på «Skavlan» kunne fortelle at en dørvakt på et utested mistenkte henne for å bruke falsk ID. Vakten mente hun het Noora og bare var 16 år gammel. - Til slutt måtte jeg be ham google meg, sa den unge skuespilleren med et smil.

14 Erna Solberg

Landets statsminister har hatt et travelt år. Solberg stiller sporty opp i mange sammenhenger også utenfor den vanlige politiske arenaen. I august havnet imidlertid politikken i skyggen, da hennes mor Inger-Wenche gikk bort.

13 Jon Almaas

Etter 17 år i programlederstolen, bestemte den populære «Nytt for nytt»-profilen seg for å forlate NRK til fordel for TVNorge. I avslutningsprogrammet ble han hedret med en egen sang.

SISTE DAG PÅ JOBBEN: Jon Almaas tok et rørende farvel med gamle og nye «Nytt på nytt»-kolleger etter at han bestemte seg for å gå til TVNorge. Foto: Scanpix
SISTE DAG PÅ JOBBEN: Jon Almaas tok et rørende farvel med gamle og nye «Nytt på nytt»-kolleger etter at han bestemte seg for å gå til TVNorge. Foto: Scanpix Vis mer

12 Magnus Carlsen

27-åringen fra Tønsberg forsvarte sjakk-tronen i en spennende VM-kamp mot russiske Sergej Karjakin. Han viser samtidig sider av seg selv som kvalifiserer ham til en solid plass på årets kjendisliste.

11 Petter ”Uteligger” Nyquist

TV-serien om «Petter Uteligger» har beveget hundretusener av TV-seere. Den hjertevarme serien ble også belønnet med to «Gullruten»-priser under årets utdeling i Bergen. Mye takket være den nye profilen Petter Nyquist.

10 Noman Mubashir

NRK-profilen valgte å stå frem som homofil etter å ha hørt kong Haralds hjertevarme tale under en hagefest i september.

- Vi har kommet langt i Norge, men fortsatt er det mange som sliter med å være åpen om sin legning. Spesielt homofile med innvandrerbakgrunn. De trenger sårt rollemodeller. Jeg håper jeg kan bidra med litt trøst, styrke og inspirasjon, sa Noman til Dagbladet etter at han stod frem.

STOD FREM SOM HOMOFIL: Noman Mubashir takker kong Haralds tale for at han fikk inspirasjon til å stå frem som homofil. Foto: Scanpix
STOD FREM SOM HOMOFIL: Noman Mubashir takker kong Haralds tale for at han fikk inspirasjon til å stå frem som homofil. Foto: Scanpix Vis mer

9 Sylvi Listhaug

En av regjeringens mest kjente ansikter etter statsminister Erna Solberg, fikk skuespilleren Kristoffer Joner på nakken da han på Facebook kritiserte hennes holdning til hjemsendelse av asylsøkere. Tiraden viste seg i etterkant å være et PR-stunt i regi av Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS).

På hjemmebane fikk imidlertid Sylvi en god grunn til å juble, etter at hun ble gravid med sitt tredje barn med ektemannen Espen Espeset. Også den private siden av ministerens liv, deles villig med det norske folk.

I HARDT VÆR: Sylvi Listhaug har opplevd mange politiske stormkast, men på hjemmebane gleder hun seg til å bli mamma for tredje gang. Foto: Scanpix
I HARDT VÆR: Sylvi Listhaug har opplevd mange politiske stormkast, men på hjemmebane gleder hun seg til å bli mamma for tredje gang. Foto: Scanpix Vis mer

8 Cecilia Brækhus

«The First Lady» i boksing forsvarte sine fire tittelbelter på suverent vis da hun i oktober møtte Anne Sophie Mathis i Oslo Spektrum.

Cecilia strålte over å kunne vise seg fram for publikum i sitt hjemland, etter at forbudet mot proffboksing ble opphevet.

- Jeg hadde ikke trodd dette. Jeg hadde ikke trodd at Cecilia skulle vinne så raskt. Jeg er imponert. Jeg er veldig imponert, uttalte hennes venn, tungvektsmesteren Vladimir Klitsjko til Dagbladet etter kampen.

SKAPTE HISTORIE: Cecilia Brækhus bokset tidligere i år på norsk jord for første gang siden forbudet mot proffboksing ble opphevet og slo Anne-Sophie Mathis på knock-out. Foto: Scanpix
SKAPTE HISTORIE: Cecilia Brækhus bokset tidligere i år på norsk jord for første gang siden forbudet mot proffboksing ble opphevet og slo Anne-Sophie Mathis på knock-out. Foto: Scanpix Vis mer

7 Tarjei Sandvik Moe

Rollen som «Isak» i den tredje sesongen av NRK-serien «Skam» har fått kritikerne til å hylle 17-åringens prestasjoner.

Historien som Isak som forelsker seg i kameraten «Even» (Henrik Holm) har bergtatt TV-seere i alle aldre.

Og det er ikke bare i Norge folk lar seg begeistre av «Skam»-suksessen.

Både i Sverige og Danmark har engasjementet rundt den norske TV-serien blitt så stort at den ble belønnet med Nordens språkpris i 2016.

Produksjonsselskapet til den tidligere «Spice Girls»-generalen Simon Fuller har også kjøpt rettighetene til å lage en amerikansk versjon av serien.

POPULÆR: Tarjei Sandvik Moe spiller «Isak» i NRK-serien «Skam». Her er han gjest hos Fredrik Skavlan for å fortelle om serien som har rørt seere i inn- og utland. Foto: Scanpix
POPULÆR: Tarjei Sandvik Moe spiller «Isak» i NRK-serien «Skam». Her er han gjest hos Fredrik Skavlan for å fortelle om serien som har rørt seere i inn- og utland. Foto: Scanpix Vis mer

6 Sophie Elise

2016 har utvilsomt vært et stort år for Harstad-jenta. Mot slutten av fjoråret åpnet TV-profilen og kjendisbloggeren seg om at hun ønsket å endre fokus på bloggen og skrive om aktuelle og personlige temaer.

ÅPENHJERTIG: Sophie Elise Isachsen har fått mye ros for sine personlige skildringer på sin blogg. Foto: Scanpix
ÅPENHJERTIG: Sophie Elise Isachsen har fått mye ros for sine personlige skildringer på sin blogg. Foto: Scanpix Vis mer

I november ble hun stemt fram av Se og Hørs lesere til å vinne prisen som «Årets blogger» for andre på rad. Prisen ble delt ut under Se og Hørs kjendisgalla.

I juni, etter den grusomme skytemassakren på et utested for homofile i Orlando, valgte hun å dele med leserne sine at hun selv er bifil.

- Det er ikke noe hemmelig. Jeg har alltid vært sånn. Jeg var i Harstad for noen dager siden og da spurte jeg mine gamle venner om de ble overrasket, men de sa alle at de alltid hadde visst det, fortalte hun til Seoghør.no i sommer.

I oktober ga 21-åringen ut sin første bok som har fått tittelen «Forbilde».

5 Ari Behn

Nyheten om at forfatteren Ari Behn og prinsesse Märtha Louise hadde bestemt seg for å gå hver sin vei slo i sommer ned som en bombe i norske medier.

Etter bruddet har Ari flyttet inn i nytt hus i Lommedalen i Bærum og delt sider av sin nye hverdag i sosiale medier. I tillegg har prinsessens eks-mann vært svært synlig på flere fronter, blant annet som konferansier på Se og Hørs kjendisgalla.

- Det tar tid å bygge et nytt liv. Alt ligger på harddisken samtidig, jeg skal bygge et hjem og trygge mine barn. Nye rutiner krever mye - så det har ikke lagt seg helt ennå, sa Ari etter at oppdraget var vel overstått.

I RAMPELYSET:  Ari Behn og prinsesse Märtha Louise valgte tidligere i år å separere seg. Her er han i aksjon som konferansier på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Scanpix
I RAMPELYSET:  Ari Behn og prinsesse Märtha Louise valgte tidligere i år å separere seg. Her er han i aksjon som konferansier på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: Scanpix Vis mer

I oktober kunne han glede seg over å bli hedret med eget portrett på Theatercaféen i Oslo.

- Jeg ble kastet ut av hovmesteren og dørvakta 8. oktober 1993 og fikk beskjed om at jeg var nektet for livstid. Nå er jeg tilbake, i glass og ramme, sa Ari Behn til Dagbladet etter å ha mottatt æresbevisningen som er få forunt.

4 Gunhild Stordalen

Gunhilds kamp mot sykdommen systemisk sklerose har engasjert mange, og i november fortalte hun åpenhjertig om sin tøffe hverdag i et intervju med Expressen .

TØFF KAMP: Gunhild Stordalen har vært åpen om sin kamp mot sykdommen sytemisk sklerose. Foto: Scanpix
TØFF KAMP: Gunhild Stordalen har vært åpen om sin kamp mot sykdommen sytemisk sklerose. Foto: Scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke hvordan helsen min vil være i februar, eller hva som skjer til sommeren (...) Jeg er likevel blitt mye flinkere til å verdsette den tiden jeg faktisk har. Samtidig er det slik at hver gang jeg ser meg i speilet, og blir møtt av min egen vaskekostfrisyre, er det en påminnelse om at jeg er alvorlig syk, sa Gunhild til avisen.

Samtidig som hun kjemper mot sykdommen har Gunhild fortsatt et glødende engasjement for sitt hjertebarn EAT - en organisasjon som jobber for å fremme et sunt kosthold.

Da Gunhild i sommer var gjest i et svensk radioprogram, snakket hun svært åpenhjertig ut om sykdommen.

- I dag, når du lytter til dette, er cellegiften på ny i ferd med å ødelegge beinmargen min. Ingen kan vite hva resultatet blir. Men det vil bli min største personlige kamp til nå. Det vil bli en kamp om liv og død, sa hun til den svenske radiokanalen.

3 Therese Johaug

28-åringen fra Dalsbygda kunne i mars heve troféet som viste at hun hadde vunnet kvinnenes verdenscup i langrenn sammenlagt.

STØTTER SEG PÅ KJÆRESTEN: Therese Johaug sier hun har lent seg på kjæresten Nils Jakob Hoff etter at hun avla en positiv dopingprøve. Foto: Scanpix
STØTTER SEG PÅ KJÆRESTEN: Therese Johaug sier hun har lent seg på kjæresten Nils Jakob Hoff etter at hun avla en positiv dopingprøve. Foto: Scanpix Vis mer

Men Thereses triumfer ble senere på året overskygget av doping-skandalen som rystet langrennsentusiaster både i Norge og utlandet.

Johaug har vært suspendert fra alle konkurranser fra 18. oktober. Antidoping Norge har lagt ned påstand om suspensjon i totalt 14 måneder.

Til Dagbladet har hun fortalt at hennes kjæreste, roeren Nils Jakob Hoff, er en viktig støtte for henne i hennes nye, tunge hverdag.

- Han har vært den viktigste personen i denne vanskelige tida. Han har vært enestående. Jeg hadde ikke klart det uten ham.

- Jeg må se fremover. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å komme tilbake, sa skistjernen til avisen i oktober.

2 Thomas Hayes

19-åringen ble landskjent som for sin rolle som «William» i NRK-serien «Skam».

«SKAM»-WILLIAM: Thomas Hayes slo igjennom med et brak med sin rolle i den populære NRK-serien «Skam». Foto: Scanpix
«SKAM»-WILLIAM: Thomas Hayes slo igjennom med et brak med sin rolle i den populære NRK-serien «Skam». Foto: Scanpix Vis mer

Den enorme oppmerksomheten rundt forholdet til «William» og «Noora» (Josefine Frida Pettersen) gjorde Thomas berømt over natten.

Da Seoghør.no møtte han under ELLEs sommerfest i juni, avslørte han at populariteten kom som en stor overraskelse på ham.

- Man skulle ikke tro at jeg skulle bli så kjent, og det føles helt sykt, sa han den gang.

- Jeg gikk fra gutterommet til å plutselig være på kjendisfester. Jeg skulle ikke trodd det. Det sykeste jeg har opplevd er da jeg var på russetreffet i Lillehammer. Da løp folk mot meg og skulle ta bilder og rev i jakka og alt, sa han.

Mange «Skam»-fans ble derfor lei seg da det ble kjent at Thomas hadde takket nei til å bli med i sesong tre av serien.

Isteden har han kapret en rolle i TV3s kommende krimserie «Elven». Thomas skal spille soldat i serien, som kommer på TV til våren.

1 Marcus og Martinus

De to tvillingene fra Trofors har i 2016 tatt ikke bare Norge, men også hele Norden med storm. Marcus og Martinus har oppnådd en sjeldent stor suksess både her hjemme og internasjonalt.

Flere konserter er blitt avlyst fordi for mange mennesker møtte opp - og fordi arrangørene ikke kunne garantere for publikums sikkerhet. Blant annet måtte fornøyelsesparken Liseberg i Gøteborg stenge inngangsdørene på grunn av for stort trykk rundt konserten.

En dokumentarfilm om de to 14-åringene er også på trappene, og de kunne også glede seg over å være blant de nominerte til den gjeve prisen «Årets navn» i Dagbladet i 2016.

- Det er helt ubeskrivelig. Man må ha opplevd det for å forstå det. Vi er takknemlige og stolte. Vi har verdens beste fans som har hjulpet oss.

ELLEVILL STEMNING: Marcus og Martinus har tatt både Norge og Sverige med storm. Her er de i fornøyelsesparken Gröna Lund i juni. Foto: Scanpix
ELLEVILL STEMNING: Marcus og Martinus har tatt både Norge og Sverige med storm. Her er de i fornøyelsesparken Gröna Lund i juni. Foto: Scanpix Vis mer

Men det er ikke bare musikk som står i hodet på de unge popstjernene.

Marcus og Martinus har tidligere sagt til Se og Hør at de har veldig lyst på kjærester.

- Vi er single begge to, og har veldig lyst på kjærester. Men vi har så lite tid, dessverre, har de fortalt.

De har imidlertid bestemt seg for hva slags jenter de kunne falt for.

– Snille og søte jenter, det er det vi liker og trenger. Og så må de forstå at vi er mye borte, så de kan ikke være sjalu, sa tvillingbrødrene til Se og Hør i januar.

LES OGSÅ: Mottar fanbrev fra hele verden

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer