Trond Fausa Aurvåg og Mariann Saastad Ottesen har hovedrollene i høstens store kinofilm " Tatt av Kvinnen " som har premiere fredag 7. september. Foto: SCANPIX
Trond Fausa Aurvåg og Mariann Saastad Ottesen har hovedrollene i høstens store kinofilm " Tatt av Kvinnen " som har premiere fredag 7. september. Foto: SCANPIXVis mer

Her er Norges Oscar-film

"Tatt av kvinnen" er Norges kandidat til Oscar.

SEHER.NO: - Selv min farfar som fylte 100 år i sommer kan kjenne seg igjen i "Tatt av kvinnen", mener hovedrolleinnehaver Mariann Saastad Ottesen. Det samme gjør medlemmene i Norges Oscar-komite.

"Tatt av kvinnen" er nemlig nå plukket ut som norsk kandidat til kategorien "Beste utenlandske film" under Oscar-utdelingen i februar. Komiteens leder, Jan Erik Holst, sier at filmen - i et meget godt år for norsk film - først og fremst konkurrerte mot "Blodsbånd", "Kunsten å tenke negativt", "5 løgner" og "Vinterland".

Filmen handler om en manns møte med den kompliserte kjærligheten og den den enda mer kompliserte kvinneligheten. Etter å ha blitt invadert, forført og erobret, skjønner vår mann at han må ha fått seg kjæreste. Det finnes ingen annen god forklaring på hvorfor det plutselig bor en pratsom ung kvinne i leiligheten hans. Snart raser hun gjennom tilværelsen hans med grenseløs entusiasme og ommøblerer etter egen smak, mens han alltid havner på etterskudd i sine tafatte forsøk på å et ord med i laget.

Regissør Petter Næss oppnådde å bli valgt til norsk Oscar-kandidat også i 2002, med filmen "Elling". Den gang passerte filmens hans nåløyet og ble nominert av Oscar-akademiets medlemmer. "Elling" vant imidlertid ingen Oscar.

Årets kandidat, "Tatt av kvinnen", får et strålende springbrett for Oscar-promotering under filmfestivalen i Toronto, som starter allerede i morgen. Dit reiser Næss og birolleinnehaver Peter Stormare for å promotere"Tatt av kvinnen". 22. januar offentliggjøres det hvilke fem filmer som blir nominert til "Beste utenlandske film". 24. februar foregår selve Oscar-utdelingen.

"Tatt av kvinnen" har premiere på norske kinoer førstkommende fredag.

Bli med i Sehers "Tatt av kvinnen"-konkurranse og vinn billetter til filmen HER!