- Her er mitt paradis

Jonas Gahr Støre nyter skjærgårdslivet på Sørlandet.

HYTTEDRØM: Jonas Gahr Støres hytte ligger idyllisk til ved Kilsund utenfor Tvedestrand. D en har vært i familiens eie siden 1950. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
HYTTEDRØM: Jonas Gahr Støres hytte ligger idyllisk til ved Kilsund utenfor Tvedestrand. D en har vært i familiens eie siden 1950. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Når Jonas Gahr Støre (54) skal finne roen, reiser han til hytta i Kilsund utenfor Tvedestrand.

GIFTET SEG I KILSUND: Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold sa ja til hverandre i Kilsund i 1988. De har tre sønner. Foto: Tore Skaar, Se og Hør
GIFTET SEG I KILSUND: Jonas Gahr Støre og kona Marit Slagsvold sa ja til hverandre i Kilsund i 1988. De har tre sønner. Foto: Tore Skaar, Se og Hør Vis mer

– Jeg har regnet på det, og funnet ut at jeg har bodd et sted mellom seks og syv år av mitt liv her nede. Derfor føler jeg en sterk tilhørighet her. Boka jeg ga ut i fjor er skrevet her, sier Jonas til Se og Hør.

Kilsund har vært hans ferieparadis så lenge han har levd. Hytta ble bygget av bestefaren i 1950 etter han forelsket seg i stedet like etter krigen.

Se og Hør fikk være med Arbeiderparti-lederen på båttur i hans nydelige 21 fots sørlandssjekte fra 1955. Den ble kjøpt ny av Støres bestefar.

En sommertradisjon for familien Støre er å være med på den årlige Kilsundregattaen. Båtvante Støre har vunnet sjekteklassen for 8–12 hester ved flere anledninger, og tradisjonen går nesten 50 år tilbake i tid.

– Moren min vant regattaen i 1957, forteller Jonas.

Saken fortsetter under bildet.


Barndomsminnene fra Kilsund er mange. De aller beste dagene Støre hadde som barn var da han fikk være med bestefaren på fisketur.

– Jeg håper at jeg kan gjøre det samme med mine barnebarn når jeg blir bestefar. Jeg er vokst opp i en tre generasjoners-familie. Det er besteforeldre, foreldre og barn. Det fortsetter i nye ledd. Jeg synes det er veldig hyggelig at hytta er et familiested.

– Hvordan er en vanlig dag for deg på hytta?

– Her pleier jeg å ha rolige dager. Jeg starter dagen med en kaffe. Hvis det er stille og fint, padler jeg en tur. Når jeg kommer tilbake pleier kona og jeg å lese litt før vi spiser frokost i 11-tiden. Etterpå er det et eller annet gjøremål. Mye praktisk som å hugge ved, male en vegg, og generell fiksing og ordning. Det blir alltid mindre tid enn man planlegger.

LES OGSÅ: - Min tro er kommet i voksen alder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer