Her er MGP-skjønnhetens private bilder

- Jeg vet at den bransjen der bare er sminke og photoshop, og det er virkelig noe annet backstage.

MGP-DEBUTANT: Seher.no tok med seg toppmodell og MGP-debutant Mimi Blix til kostymeavdelingen i NRK. Her står hun med ett av Åse Klevelands tidligere MGP-antrekk (den hvite kjolen) og en av kjolene (rosa) kordamene til Alexander Rybak bar under den inte Foto: Per Ervland/Seher.no
MGP-DEBUTANT: Seher.no tok med seg toppmodell og MGP-debutant Mimi Blix til kostymeavdelingen i NRK. Her står hun med ett av Åse Klevelands tidligere MGP-antrekk (den hvite kjolen) og en av kjolene (rosa) kordamene til Alexander Rybak bar under den inte Foto: Per Ervland/Seher.no Vis mer
Se Mimi Blix prøve MGP-antrekk og snakke om popstjernedrømmen og modellyrket i video nederst i saken!

SEHER.NO: Lørdag er den andre delfinalen i årets Melodi Grand Prix, og syv nye deltagere skal ut i ilden for å kjempe om plasser til den norske finalen, som går av stabelen i Oslo Spektrum 12. februar.

19 år gamle Mimi Blix fra Askim debuterer som artist under lørdagens direktesendte MGP-show i Florø, og opptrer med låten «Allergic» laget av Merethe La Verdi og Kjetil Schei.

Den 181 centimeter lange skjønnheten har allererde gjort stor karriere i utlandet som modell, og siden hun ble oppdaget på gaten i Fredrikstad som 16-åring har hun vært tilknyttet det internasjonale modellbyrået IMG, som har supermodeller som Heidi Klum, Kate Moss og Gisele Bündchen  i stallen.

Brunetten, som har ugandisk far og norsk mor, har tidligere blitt omtalt som Norges svar på Tyra Banks, og har blitt avbildet i kjente motemagasiner som Marie Claire, Cosmopolitan og Elle. 

Se stor bildespesial med Mimis egne backstage-bilder fra modell-livet nederst i saken!

Tirsdag tok Seher.no med seg Mimi til kostymeavdelingen i NRK, hvor hun fikk prøve flere gamle MGP-antrekk. Og 19-åringen, som til daglig studerer på Bjørknes i Oslo, kunne avsløre at et av de største kjendismøtene hennes var med den kanadiske popstjernen og fotografen Bryan Adams, som hun besøkte i hans luksushjem.

- Det morsomste møtet mitt var vel kanskje med Bryan Adams. Vi kom veldig godt overens og hadde en morsom dag sammen, humrer hun, og forteller at hun var så imponert over popstjernens hjem at hun filmet et lite klipp fra doen hans.

- Ja, jeg gjorde faktisk det. Det var ikke en vanlig do, altså. Det var så fancy. Det var hvertfall to meter over meg i taket og veldig, veldig fint. Så da måtte jeg bare ta ut mobilen min og filme litt.


Ifølge Mimi, som spilte trommer i et jenteband da hun var yngre, har hun alltid drømt om en karriere som artist, selv om det er modell hun er mest kjent som i dag.

- Jeg har alltid vært veldig glad i musikk, og det har ligget litt i bakhodet. Alle jenter har jo en liten popstjernedrøm, så da jeg fikk muligheten måtte jeg bare si ja, forteller hun.

Askim-jenta innrømmer imidlertid at hun ikke har hatt noen direkte planer eller ambisjoner om å delta i MGP.

- Det har ikke vært noe jeg alltid har drømt om, men nå drømmer jeg virkelig om det - om å komme videre og gjøre det bra i MGP. Jeg synes det har blitt så mye bedre enn hva det har vært før. MGP har blitt noe det er virkelig kult å være med på, så nå gleder jeg meg bare, smiler hun.

Popstjernedebutanten håper også at erfaringen fra modellyrket kan hjelpe henne avansere i sangkonkurransen.

- Jeg har jo ingen erfaring som artist, men jeg har gått mye i høyhælte sko, og stått på scener før. Samtidig så er dette noe helt annerledes, men jeg skal virkelig prøve å bruke all den erfaringen jeg har fra motebransjen i musikken. Jeg tror det kommer godt med, sier hun.

- Du ble jo oppdaget allerede som 16-åring. Det må ha vært ganske tøft for en så ung jenta å gå inn i motebransjen?

- Ja, motebransjen er jo veldig tøff, men den har også gjort meg tøffere. Jeg er glad jeg har vært gjennom det, og det har nok gjort meg til en annen person. Faktisk så merker jeg at jeg har blitt mye mer jordnær av det, merkelig nok. Det har virkelig fått meg ned på jorden. Jeg vet at den bransjen der bare er sminke og photoshop, og det er virkelig noe annet backstage, sier hun.

Lørdag bærer Mimi et antrekk designet av sin modellagent Amar Faiz, som også var den som oppdaget 19-åringens sangtalent.

Men selv om hun har blitt viden kjent for sitt flotte utseendet, tror ikke Mimi det er nok å bare ha «et pent ansikt og flott kropp» for å bli popstjerne.

- Nei, det tror jeg ikke. Ta MGP som eksempel. Det er en sangkonkurranse, og det er låtene som konkurrerer. Det er showet vi klarer å lage og det vi klarer å formidle, og så er det vinneren som tilslutt går videre, og det tror jeg overhodet ikke har noe med utseendet å gjøre, sier hun.


Ifølge 19-åringen er det musikken og ikke modellyrket som står øverst på lista fremover, og overfor Seher.no avslører hun at hun har fått «litt nok» av motebransjen.

- Jeg har kanskje fått litt nok, men det er jo selvfølgelig gøy det også. Se for eksempel på Tone Damli Aaberge, hun er jo artist, men jobber også litt som modell. Så det hadde vært gøy å kombinere det, men akkurat nå er det andre ting som står i fokus, forteller hun. 

Se stor bildespesial med Mimis egne backstage-bilder fra modell-livet nederst i saken!

Disse opptrer under lørdagens delfinale i Florø:

Pernille & Marius - I’ll Be Yours
Babel Fish - Depend on me
Marika - Hungry For You (Gipsydance)
Isabella - Sand
Endre - Oh Oh (Puppy Love)
Hanne Sørvaag - You’re Like A Melody
Mimi Blix - Allergic

Den andre delfinalen i MGP avholdes i Florø, og sendes på NRK1 lørdag 22. januar kl. 19.55!

Bli fan av Seher.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:    - Hun er Norges Tyra Banks

Se Mimi Blix prøve MGP-antrekk og snakke om popstjernedrømmen og modellyrket i video nedenfor:[obj:media:9305]Se Mimis backstage-bilder nedenfor:


VÅREN 2008: Mimi under innspilling av Fun light-reklame med designer Kjell A. Nordström. Foto: Privat
VÅREN 2008: 19-åringen poserer med de andre modellene i reklamen. Foto: privat
VÅREN 2008: Sminkerommet backstage under innspilling. Foto: privat
SOMMER I LONDON OG NIGERIA: Mimi sammen med modeller i Nigeria. Foto: privat
SOMMER I LONDON OG NIGERIA: Mimi backstage med modellene i Nigeria. Foto: privat
BARCELONA: Den norske toppmodellen poserer med en modellkollega på vei til casting i Barcelona. Foto: privat
FOR HENNE: Her blir Mimi sminket for en fotoserie med norske Henne. Foto: privat
I TYSKLAND: Her poserer 19-åringen i forbindelse med et opptak i Tyskland. Foto: privat
TIL KATALOG: Mimi blir tatt bilde av i Düsseldorf i forbindelse med en tysk katalog. Foto: privat
BLACK BOOK: Fotografen ser på bilder av Mimi for bladet Black book. På bildene bærer 19-åringen smykker for flere millioner. Foto: privat
I SINGAPORE: Mimi blir sminket for en motevisning i Singapore. Foto: privat
BOBBY BROWN: 19-åringen sitter klar foran kamera under opptaket for sminkegiganten Bobby Brown Foto: privat
BACKSTAGE: Mimi backstage fra en motevisning på sensommeren. Foto: privat
FÅTT NOK AV MODELLBRANSJEN: 19-åringen, som har gjort utallige prestisjelfulle moteoppdrag, innrømmer at hun har fått «litt nok» av å være modell, og at det er musikken som står høyest i fokus akkurat nå. Foto: Erik Faukland
VELDIG SPENT: Mimi opptrer med låten «Allergic» under lørdagens MGP-delfinale i Florø. Foto: Fredrik Arff/NRK