VITNER: Petter Storsdalen, Petter Myhre og Espen "Shampo" Knutsen er blant vitnene i saken Øystein Stray Spetalen har annlagt mot Dagbladet. Foto: SCANPIX
VITNER: Petter Storsdalen, Petter Myhre og Espen "Shampo" Knutsen er blant vitnene i saken Øystein Stray Spetalen har annlagt mot Dagbladet. Foto: SCANPIX Vis mer

Her er kjendislisten i Spetalen-saken

Kjendisvitnene er mange i Spetalens sak mot Dagbladet som startet i dag.

SEHER.NO: På kjendislista i sal 317 i Oslo Tinghus denne uka , står blant annet tidligere hockeyproff og ishockeytrener Espen "Shampo" Knutsen, tidligere Vålerenga-trener Petter Myhre, investor Petter Storsdalen, Erik Solers datter Isabel Sabine Soler, Dagbladets sportskommentator Morten Pedersen og investor Christian Eidem.

Alle skal vitne i saken der Øystein Stray Spetalen har stevnet Dagbladet fordi han mener er en artikkel om han var grovt krenkende og løgnaktig.

- Jeg har vurdert denne saken som svært alvorlig. Dette er en av de styggeste injuriesakene jeg har sett gjennom mine 25 år med dette, sa Spetalens advokat Cato Schiøtz, da saken startet tirsdag.

På forsiden skrev Dagbladet i august i fjor: "Kjendismilliardær gikk amok på utested".

Det ble påstått i saken at Spetalen slo etter fotballtopper og at en kvinnelig gjest ble skadet.
"Spetalen gikk amok over et bord med øl på det hippe utestedet Odeon tirsdag kveld. Et ølglass skal ha blitt slått ut av hånden til investor og fotballrådgiver Christian Eidem. Flere vitner sier milliardøren slo vilt om seg."

For dette krever Spetalen og hans advokat 800.000 kroner fra utgiveren Dagbladet, 100.000 fra sjefsredaktør Anne Aasheim og 75.000 kroner fra hver av journalistene i saken Roy Wahlstrøm og Tore Bergsaker.

- Vi tror det er Spetalen som taler til oss. Vi ser noe av hans uforsonlighet i den måten saken er presentert på, sa Dagbladets advokat Frode Elgesem i sitt innlednigsforedrag i retten i dag.

Samtidig avslørte han at avisen har tilbudt Spetalen 150 000 kroner samt saksomkostninger og en beklagelse. Det har Spetalen takket nei til.

Et av Schiøtz' argumenter er at Spetalens "private intermezzo" på Odeon har liten allmen interesse. Dagbladet mener imidlertid at episoden har offentlighetens interesse, ettersom Spetalen er en mann med mye makt og penger og et ansvar for sine ansatte.

- Om man skal velge Spetalen inn i et styre, er det interessant å vite hvordan han opptrer i det offentlige rom, sa Elgesem.

Flere av kjendisene som var vitne til opptrinnet på Odeon tirsdag 2. august i fjor skal forklare seg i saken. En av de som skal vitne er Spetalens venn Petter Stordalen.

- Dette var ikke et opptrinn med noe voldelig element. Øystein er en fredelig fyr og absolutt ingen voldsmann, har Petter Stordalen tidligere uttalt om episoden.

- Øystein sa noe til Christian Eidem og snudde seg for å gå vekk. Da veltet han borti noe glass med øl så de gikk i gulvet. Øystein kom da til bordet vårt. Det var alt, og jeg husker det veldig godt, la Stordalen til. 

Det er ventet at de første vitnene skal komme onsdag.  

LES OGSÅ: Til søksmål mot Dagbladet