Her er kjendisgarden!

Disse unge stramme gardistene har vært kjendiser i flere tiår.

STRAMME KARER: Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Finn Christian Jagge fra 80-tallet da de tjenestegjorde i Garden. Foto: Faksimile
STRAMME KARER: Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og Finn Christian Jagge fra 80-tallet da de tjenestegjorde i Garden. Foto: Faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Det var på 80-tallet at disse tre stramme unge mennene tjenestegjorde i Hans Majestets Kongens Garde. På bildet ser du fra venstre langrennsløperne Bjørn Dæhlie, Vegard Ulvang og alpinisten Finn Christian Jagge.

Finn Christian Jagge som blant annet vant gull i slalåm under OL i Albertville i 1992, har det siste året kanskje vært mest kjent for sin deltagelse i TV2-programmet "Skal vi danse". Der svingte han seg sammen med Therese Cleve inn på en fjerdeplass.

Norges store langrennsstjerner Dæhlie og Ulvang tok med seg tre gullmedaljer og en sølvmedalje hver fra samme OL.

Garden har vært arena for flere idrettsstjerner gjennom tidene, og nå er Gardens historie samlet mellom to permer. Boken er ført i pennen av tidligere redaktør av Aftenposten Per Egil Hegge, og sammen med motstandshelten Gunnar "Kjakan" Sønsteby lanserte han boken i Gardens vaktbu utenfor Slottet i Oslo torsdag.

Tidligere gardist Sønsteby var den første "gardesjef" etter andre verdenskrig og hadde sammen med resten av Oslo-gjengen ansvaret for vaktholdet rundt kongefamilien.

Her er flere kjendiser som i sin tid var med i Garden:

TV-stjernen Alex Rosen
Sprinteren Karl Fredrik Bunæs
Komiker Jon Schau
Justisminister Knut Storberget
Tidligere utenriksminister Jan Petersen
Tidligere Oslo-ordfører Per Ditlev-Simonsen
Forsvarssjef Sverre Disen
Tidligere sprinter Karl Fredrik Bunæs
Tidligere skøyteløper Per Ivar Moe
Tidligere alpinist Ole Kristian Furuseth
Tidligere skiløper Ole Ellefseter
Journalist Arild Rønsen
Tidligere fjernsynspersonlighet Erik Bye

LES OGSÅ: Fikk skryt av Sønsteby

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer