JUSTIN BIEBER: Justin Bieber har det med å skape store overskrifter hver gang han kommer på besøk. Her på Chateau Neuf i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix
JUSTIN BIEBER: Justin Bieber har det med å skape store overskrifter hver gang han kommer på besøk. Her på Chateau Neuf i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Justin Bieber:

Her er Justin Biebers største skandaler i Norge

Pop-prinsen har klart å skape overskrifter hver gang han har besøkt Norge. Nå er han tilbake. 

Publisert

(Seoghør.no): Ungpikeidol, popstjerne, partyprins og storsjarmør – kjært barn har mange navn. Justin Bieber (22) har blitt kalt det meste, og onsdag kveld gjester han Norge nok en gang.

Det er imidlertid ikke Oslo som er destinasjonen nå, men Stavanger. Han skal spille på Den store sommerfesten på Forus Travbane, som rommer hele 36 000 tilskuere.

Popstjernen ladet opp til onsdagens konsert i Stavanger med å kjøre motocross i terrenget utenfor byen.

Det førte ham også inn på gårdseiendommen til familien Årdal Nesvik, som bor ca. én times kjøring utenfor Stavanger. Da var det Seline (10) og Lars Joakim (8) Årdal Nesvik som fikk et privat møte med «Baby»-sangeren.

Justin Bieber er kjent for å overraske sine fans når han kommer til Norge, men med den enorme fanskaren har det også skapte store overskrifter og hysteri i landet.

Slik har 22-åringens foregående norgesbesøk gått for seg.

Første besøket

Da Justin Bieber besøkte Norge for aller første gang i Mai i 2012, skapte det et komplett kaos utenfor operaen i Oslo hvor popstjernen holdt en gratiskonsert.

Saken fortsetter under bildet.

HYSTERISK: Fansen var hysteriske etter å se deres store idol, Justin Bieber, på scenen på operataket i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix
HYSTERISK: Fansen var hysteriske etter å se deres store idol, Justin Bieber, på scenen på operataket i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tusenvis av hysteriske fans hadde flokket seg rundt Operaen for å få et glimt av sitt store Idol. Operataket var overfylt lenge før konserten hadde startet og situasjonen begynte å bli farlig. Politiet måtte stenge strømmen av mennesker flere timer før konserten startet og sikkerhetsvaktene brukte ropert for å be folkemengden trekke seg tilbake.

Hysteriet rundt den daværende 18-åringen ble så stort at plateselskapet Universal så seg nødt til å be fansen om å holde seg hjemme.

VENTET PÅ FLYET: Fansen møtte opp på Gardermoen for å ta popstjerna godt i mot da han ankom Norge for første gang i 2012. Foto: NTB Scanpix
VENTET PÅ FLYET: Fansen møtte opp på Gardermoen for å ta popstjerna godt i mot da han ankom Norge for første gang i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Justin Bieber på Operataket. Det blir en minikonsert på Operataket kl. 21.30 i kveld. Justin framfører kun 6 låter, og det forventes å vare i ca. 30 minutter. Taket er allerede fylt til full kapasitet. For deres egen sikkerhet, IKKE reis til Operataket!», skrev plateselskapet på sine nettsider den gangen.

Men Twitter-meldingen så ikke ut til å fungere.

Ifølge en VG-reporter som var til stede den gangen ropte jentene desperat på vakter og etter vann.

– Folk bærer preg av at de er slitne, og jentene sier de ikke får puste. De fleste har ikke vann, og nå kastes vesker framover, trolig fordi det er for trangt. Flere gråter. Nå er det ikke gledestårer, rapporterte VG Netts reporter den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

FULLT: Fansen strømmet til operataket i Oslo da Justi Bieber skulle holde en gratiskonsert. Politiet så seg nødt til å stenge slusene inn til konsertområdet da tilstandene ble for risikable. Foto: NTB Scanpix
FULLT: Fansen strømmet til operataket i Oslo da Justi Bieber skulle holde en gratiskonsert. Politiet så seg nødt til å stenge slusene inn til konsertområdet da tilstandene ble for risikable. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte nesten avlyse

Allerede før Bieber skulle opptre oppstod det risikable situasjoner rundt den daværende 18-åringen.

Fansen gjorde alt de kunne i sin makt for å se popstjernen, og noen blant annet løp ut i trafikken etter Biebers bil.

Situasjonen ble så farlig at popstjerna nesten så seg nødt til å avlyse konserten.

«NORGE – vær så snille å høre på politiet. Jeg vil ikke at noen skal bli skadet. Jeg vil alt skal gå etter planen, men sikkerheten må komme først», skrev Bieber på Twitter.

Saken fortsetter under bildet.

TILSTANDER: Justin Bieber så seg nesten nødt til å avlyse konserten da hysteriet rundt popstjernen skapte risikable situasjoner. Foto: NTB Scanpix
TILSTANDER: Justin Bieber så seg nesten nødt til å avlyse konserten da hysteriet rundt popstjernen skapte risikable situasjoner. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Tidligere den dagen ble også Biebers pressekonferanse avlyst av sikkerhetsmessige grunner. For at det i det hele tatt skulle bli noe konsert, så popstjerna seg nødt til å be fansen om å beherske seg for at konserten kunne gjennomføres.

«For at det skal bli noe av showet, må dere alle høre på politiet. Vi er alle bekymret for deres sikkerhet og ønsker det beste på dere. Vær så snille og lytt», skrev popstjerna på Twitter.

Saken fortsetter under bildet.

OPERATAKET: Her opptrer Justin Bieber på operataket i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix
OPERATAKET: Her opptrer Justin Bieber på operataket i Oslo i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

2013:

I 2013 var Justin Bieber tilbake i Norge hvor han holdt tre utsolgte konserter i Telenor arena. Denne gangen var sikkerheten rundt konsertene betraktelig forbedret. Det ble også satt opp busser fra 22 byer rundt omkring i Norge for å sørge for at fansen kom seg på konsertene.

Hysteriet var imidlertid ikke noe mindre.

Saken fortsetter under bildet.

LANG KØ: Da Justin Bieber kom til Norge for andre gang, sto fansen utenfor konsertområdet flere timer før konserten startet. Her på Telenor arena i 2013. Foto: NTB Scanpix
LANG KØ: Da Justin Bieber kom til Norge for andre gang, sto fansen utenfor konsertområdet flere timer før konserten startet. Her på Telenor arena i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dørene til den enorme konsertarenaen åpnet 18.30, men flere ivrige «beliebers», som fansen kaller seg, strømmet allerede til dørene flere timer før konserten startet og sto utenfor og ventet i grått kjølig vårvær.

– Nå begynner det å bli skikkelig, skikkelig fullt her. Venteområdet, foran der hvor selve køen begynner, er fullstendig stappa, fortalte Se og Hørs journalist på stedet den gangen og la til at det rådet eksemplarisk oppførsel blant ungjentene.

De mange vaktene ved Telenor Arena hadde nemlig advart om at de som måtte finne på å løpe eller utagere, ville bli kastet ut.

Dro på McDonalds

Samtidig som fansen sto ute og frøs mens de ventet på sitt store idol, satt Bieber selv å koste seg med MC McDonald's-mat. Bieber og hans følge ble hentet i to svarte Mercedeser på Gardermoen, som gjorde et stopp på McDonald's ved Kløfta slik at stjernen kunne få seg en matbit før konserten.

Det var med rapstjerna Lil Twist Bieber ble observert da rapperen gikk inn for å kjøpe mat mens popstjernen satt i bilen og ventet.

Saken fortsetter under bildet.

DRO PÅ MCDONALDS: Mens fansen sto og ventet på Justin Bieber, dro popstjerna på McDonalds for en liten matbit. Her observert sammen med kompisen Lil Twist på Kløfta. Foto: Andreas Fadum
DRO PÅ MCDONALDS: Mens fansen sto og ventet på Justin Bieber, dro popstjerna på McDonalds for en liten matbit. Her observert sammen med kompisen Lil Twist på Kløfta. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tidligere det året, da en paparazzifotograf ble påkjørt og drept av en annen bil i jakten på Justin Bieber, var det nettopp Lil Twist som kjørte den hvite Ferrarien til Bieber.

De to er glade i en fest, og det ble dermed spekulert i om det ikke bare ble nattesøvn på hotellrommet som Bieber bodde på under oppholdet.

Leide en hel etasje

Under Biebers tre dager lange norgesopphold, hadde superstjerna og staben hans i utgangspunktet bestilt rom på både Holmenkollen Park Hotel Rica og på Grand Hotel, men ifølge VG var de lite tilfreds med beliggenheten i Holmenkollen.

Dermed ringte de til Petter Stordalen (54), som de hadde blitt kjent med forrige gang Bieber var i Oslo. Stordalens luksushotell «The Thief» skal ha ryddet unna hele 8- etasje til Bieber-crewet for at superstjernen skulle bli fornøyd.

Saken fortsetter under bildet.

TELENOR ARENA: Justin Bieber åpnet konserten med å dale ned på scenen med englevinger i 2013. Foto: NTB Scanpix
TELENOR ARENA: Justin Bieber åpnet konserten med å dale ned på scenen med englevinger i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bieber ble i all hemmelighet fraktet inn og ut av Petter Stordalens hotell med båt. På den måten klarte popstjerna å lure både sine elleville fans og pressen under sitt tre dager lange Norges-opphold.

– Det ble brukt to strategier; en med store biler man ikke kunne se inn i, og båt, sa en kilde til VG.

I tillegg ble det bygget et eget helsestudio i 8. etasje på hotellet slik at Bieber kunne få trent uten å lage elleville tilstander.

Falske rykter

I forkant av Biebers andre norgesbesøk ble det sendt ut rykter via en falsk screenshot fra VG Nett som ble spredd på sosiale medier.

RYKTET : Dette Instagram-bildet florerer på internett. Foto: Faksimile
RYKTET : Dette Instagram-bildet florerer på internett. Foto: Faksimile Vis mer

Fansen som hadde kjøpt billetter i forkant ble hysteriske, og flere ungjenter ble knust.

Heldigvis var nettstedet raskt ute med konstatere at dette var et falskt rykte.

– Dette er ikke tatt fra VG Nett, bekreftet redaktør Helje Solberg den gangen, og la til at de reagerte sterkt på denne typen misbruk og at de kom til å forfølge det.

Arrangørene reagerte med samme mynt, og syntes stuntet var ondskapsfullt.

– Det stemmer ikke at Justin Bieber avlyser Norgesbesøket. De som har kjøpt konsertbilletter kan ta det helt med ro. Vi var seinest i dag vært i kontakt med hans team, så produksjonen går framover, sa Peer Osmundsvaag i Atomic den gangen og la til:

– Vi har vært utsatt for all slags rykter helt siden det ble kjent at han besøker Norge, og det er direkte ondskapsfullt.

2015:

Enhver Justin Bieber-fan vil neppe glemme øyeblikket da superstjerna stormet av scenen i forbindelse med en vannepisode - fordi en fan sølte vann på scenen der Bieber spilte.

Det var i slutten av oktober i 2015 Bieber besøkte Norge for tredje gang.

Etter at popstjerna hadde gjestet TV 2s «Senkveld» med Thomas Numme og Harald Rønneberg, var planen å spille en intimkonsert for et eksklusivt publikum på Chateau Neuf i Oslo – men ikke alt gikk som planlagt.

Saken fortsetter under bildet.

BLID OG FORNØYD LITT OVER EN TIME FØR SKANDALEN: Justin Bieber (21) gjestet Thomas Numme og Harald Rønnebergs «Senkveld» under sitt Norges-besøk. 1 t og 37 min senere stormet han av scenen. Video: TV 2 Vis mer

Etter kun èn sang stormet nemlig popstjernen av scenen.

– Folkens, jeg vil ikke fortsette showet, var det neste han sa før han stormet av scenen.

Bieber mente fansen framfor scenen var for brysomme, og hevdet vannet de sølte på scenen var farlig.

SKUFFET:  Til publikums store forferdelse forlot Justin Bieber scenen etter å ha spilt én låt under intimkonserten i Oslo. Dette etter å ha klaget over vann på scenekanten. Video: NTB Scanpix/ Niklas Baarli/P3/TV2/Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Hendelsen fikk massiv oppmerksomhet og skapte overskrifter verden over.

Arrangøren og vaktselskapet forsto imidlertid ingenting av Biebers dramatiske exit.

– Det var artisten og hans management som ville ha disse jentene helt opp til scenen. Vi ønsker helst ikke å ha noen så nærme scenen i det hele tatt, men tar hensyn til oppdragsgiver så langt det lar seg gjøre. Denne situasjonen er definitivt ikke jentenes feil, slo daglig leder ved Chateau Neuf, Kalle Fostervoll fast den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

TØRKET OPP: Her tørker Justin Bieber opp vannsøle på scenen rett før sin dramatiske exit på Chateau Neuf i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix
TØRKET OPP: Her tørker Justin Bieber opp vannsøle på scenen rett før sin dramatiske exit på Chateau Neuf i Oslo i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Utsatt for hets

Anne Vadder fra Kviteseid i Telemark ble beskyldt av sinte bieber-fans for å sølt vann på scenen.

Til Dagbladet avviste hun at hun hadde gjort noe galt.

– Historien er blitt vridd på hele tiden. Ingen helte vann. Justin kom ut, sang en sang og så kastet han en vannflaske til publikum. Den rant det litt vann ut av på scenen. De som sto om lag en meter fra meg, begynte å klikke helt og tok flaska hans. Så kom han og skulle tørke av vannet og da prøvde alle å dra i skjorta hans, fortalte Vadder.

Saken fortsetter under bildet.

STORMET AV: Justin Bieber rakk å fremføre en san før han stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo i full sinne. Kort tid etter på hadde han forlatt landet. Foto: NTB Scanpix
STORMET AV: Justin Bieber rakk å fremføre en san før han stormet av scenen på Chateau Neuf i Oslo i full sinne. Kort tid etter på hadde han forlatt landet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kort tid etter kom Thomas Numme og Harald Rønneberg ut på scenen og sa at popstjerna hadde forlatt landet.

Noen tok Bieber i forsvar og mente at fansen burde latt Bieber være, mens andre ble svært skuffet over sitt store idol.

Saken fortsetter under bildet.

SKUFFET OVER SKANDALEKONSERTEN: «Belieberne» utenfor Chateau Neuf i Oslo var både skuffet over Bieber samt oppførselen til fansen som sørget for at ungpikehelten nektet å fortsette konserten. Video: NTB Scanpix Vis mer

2016:

Popstjerna gjorde imidlertid ikke noe bedre inntrykk da han i september i fjor nok en gang tok turen til Norge.

To utsolgte konserter i Telenor arena sto for tur, men allerede før Bieber kom seg på scenen skapte popstjerna nok en gang store overskrifter.

En venninnegjeng fra Oslo var blant de få heldige som fikk et eget lite møte med superstjerna.

Jentene filmet rundt mens de spøkte og hadde det gøy med danserne til Justin Bieber, da selveste Bieber selv gikk forbi. På videoen som raskt ble spredt på nett, får fansen se Bieber gå forbi mens han sier «fuck you» til jentene.

Saken fortsetter under bildet.

MØTER FANSEN: I løpet av helga har Justin Bieber holdt to konserter på Telenor Arena. Her både fester og spøker Bieber med fansen. Video: Inga Iberg Hanstveit / Dagbladet, Rebekka Emilie Omundsen, Privat. Vis mer

Videoklippet skapte en voldsomt reaksjon fra fansen som syntes dette var en dårlig oppførsel av deres store idol.

I etterkant var Dagbladet i kontakt med jentene, som fortalte at videoklippet av superstjerna hadde en helt annen historie enn slik det ble framstilt.

– Vi filmet alle sammen, men da han sa det («you guys suck») sluttet vi å filme fordi vi trodde han ble sur. Men da begynner han å le og spør hvordan kvelden vår var, så han var ikke sur. Han bare tullet, sa Awa Dyrkorn (16), til Dagbladet den gangen.

Saken fortsetter under bildet.

TELENOR ARENA: Her opptrer Justin Bieber for andre gang for fansen i Telenor arene på Fornebu. Foto: NTB Scanpix
TELENOR ARENA: Her opptrer Justin Bieber for andre gang for fansen i Telenor arene på Fornebu. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ba om unnskyldning

Men selv om jentene allerede hadde forklart situasjonen, valgte Bieber allikevel å legge seg flat.

Rett etter norgesbesøke dro popstjerna videre til Stockholm hvor han skulle holde en konsert, og under konserten kommenterte Bieber hendelsen.

– Det var en gruppe folk som sto ved siden av meg med telefonene oppe, og da sa jeg hei, jeg liker ikke at dere gjør det, sa Bieber til en hylende respons fra publikum i Tele2 Arena i den svenske hovedstaden den gangen. Bieber fortalte at han seinere gikk forbi jentene og sa noe som han egentlig ikke skulle ha sagt:

– Jeg sa «dere suger». Og i øyeblikket, altså det var ikke det at de sugde, men det de gjorde sugde, sa Justin og fortsatte: – Det sugde at de ikke bare sa hallo, eller hvordan går det. Men det er ok, «life is worth living», sa superstjerna og satte i gang med å synge låten med samme navn.

FESTER I OSLO: Etter konserten i Telenor Arena dro Justin Bieber på et utested på Solli plass i Oslo. Video: Snapchat/ Andrea Vassbrekke / Inga Hanstveit / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer