Her er Jan Thomas’ beste sminketips til 17. mai

Lær triksene til Hollywood-stjernene.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De fleste ønsker å ta seg ut på nasjonaldagen. Uansett om du skal kle deg i bunad eller festantrekk, så er sminken prikken over i-en.

Kjendisstylist Jan Thomas (47) har sminket utallige Hollywood-stjerner og norske kjendiser. Nå avslører han hvordan du kan få samme flotte resultat på 17. mai – ved å følge Jan Thomas-metoden.

I videoen øverst i saken viser han hvordan du legger øyeskygge i vakre bruntoner.

<strong>SVAMP ELLER PENSEL:</strong> Man kan bruke forskjellige typer verktøy avhengig av hva som passer best til din type foundation, og hva du liker selv. Jan Thomas foretrekker det rosa egget, som er en avrundet svamp.  Foto: Ida Bjørvik
SVAMP ELLER PENSEL: Man kan bruke forskjellige typer verktøy avhengig av hva som passer best til din type foundation, og hva du liker selv. Jan Thomas foretrekker det rosa egget, som er en avrundet svamp. Foto: Ida Bjørvik Vis mer

Perfekt sminke krever et godt grunnlag. Første trinn er foundation, forklarer kjendisstylisten, som er aktuell med boken «Jan Thomas-metoden».

– Madonna har alltid plettfri hud med en nydelig glød. Det gjør at hun ser flere år yngre ut. Ved å følge mine tips kan du oppnå det samme, forklarer han.

Man kan bruke forskjellige typer verktøy avhengig av hva som passer best til din type foundation, og hva du liker selv.

Jan Thomas foretrekker det rosa egget, som er en avrundet svamp.

– Jeg bruker lite produkt, og ruller egget over huden. Dette gjør at jeg får en sømløs og naturlig overflate.

- Mange unge jenter har misforstått dette. De bruker en altfor mørk foundation og tar for altfor mye. Foundation er ikke en maske, formaner Jan Thomas.

 

Her viser Jan Thomas hvordan man legger perfekt foundation:  

Neste skritt er rouge. Hvis du har lyst til å framheve kinnbeina kan du prøve deg på «contouring», skyggelegging av ansiktet.

– Tyra Banks vet akkurat hvor hun skal legge de mørke skyggene for å framheve kinnbeina sine. Å skyggelegge kan forandre hele formen på ansiktet ditt, forklarer Jan Thomas.

Man trenger en stor, myk kost og to ulike farger for å gjenskape Tyra Banks’ look. For å skape kontur anbefaler Jan Thomas et nøytralt pudder, i en litt mørkere nyanse enn huden din. For å gi kinnene farge bruker han en rouge, som har rødlige eller rosa toner i seg.

– Begynn med konturfargen. Den skal legges rett under kinnbeina, for å skape dybde i ansiktet. Det er en liten tapp midt i øret og den er utgangspunktet for hvor du skal legge skyggen. Start ved tappen og før kosten rett fram mot nesen. Jobb fargen godt inn i huden, instruerer kjendisstylisten.

Lær «contouring» i videoen under:

Når øynene skal sminkes, anbefaler Jan Thomas å bruke en kvartett, et øyeskygge-sett med fire nyanser av samme farge.

– De aller fleste kler brunt. Det du bør fokusere på er om du skal ha varme eller kalde toner. Med brunt ser det ofte veldig naturlig ut, og er et godt utgangspunkt uansett anledning, forteller stylisten, som framhever «Frustrerte fruer»-stjernen Eva Longoria som et godt eksempel.

– Hemmeligheten er at hun bruker øyeskygger i rike, fine brunfarger. Det gir et intenst blikk, forklarer kjendisstylisten.

Se videoen under for å lære å legge øyeskygge:

Etter at øyeskyggen er påført, er det på tide med mascara.

– Uansett om du bruker lite eller mye sminke, mascara det som rammer inn øynene dine aller best. Hvert øye har cirka 360 hår og den optimale maskaraen skal legge farge på hvert eneste hår. Angelina Jolie gjør dette helt perfekt, skryter stylisten – som anbefaler at man tar seg god tid.

– Den største feilen jenter gjør er å pøse på med masse maskara, uten å la den tørke mellom hvert strøk. Det som skjer er at fukten fra maskaraen kleber vippene sammen, og så får du klumper.

I videoen under får du en demonstrasjon av riktig teknikk:

Har du lyst til å lære enda mer, så finner du alle videoen i sminkeserien «Jan Thomas-metoden» HER.

Boken «Jan Thomas-metoden» gis ut på Apropos forlag, et selskap i Allergruppen, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: Slik får du 17. mai-sveis som kjendisene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer