­

Her er «Hver gang vi møtes»-deltakerne

Komiker og artist Tom Mathisen vil bruke humor når han tolker låtene til Bettan, Trine Rein og Maria Haukaas Mittet.

TV-KLARE: Artistene Lars Bremnes, Tom Mathisen, Petter «Katastrofe» Kristiansen, Elisabeth Andreassen (bak), Trine Rein, Maria Haukaas Mittet og Sol Heilo er deltakerne i neste sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
TV-KLARE: Artistene Lars Bremnes, Tom Mathisen, Petter «Katastrofe» Kristiansen, Elisabeth Andreassen (bak), Trine Rein, Maria Haukaas Mittet og Sol Heilo er deltakerne i neste sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2012 har TV 2 samlet syv kjente artister i idylliske omgivelser for å tolke hverandres låter, i «Hver gang vi møtes».

Årets sesong er den åttende i rekka, og denne gangen er det Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Maria Haukaas Mittet, Sol Heilo, Tom Mathisen, Lars Bremnes og Petter «Katastrofe» Kristiansen som skal lage sine egne versjoner av hverandres sanger.

Dagbladet har tidligere skrevet at Elisabeth Andreassen, også kalt Bettan, og den tidligere Prima Vera-stjernen Tom Mathisen skulle være med i programmet, men det har ikke blitt bekreftet av TV 2 før i dag.

FIN GJENG: De seks deltakerne skal tolke hverandres låter i åttende sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
FIN GJENG: De seks deltakerne skal tolke hverandres låter i åttende sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer

- Varmt og oppriktig

- Jeg sa ja til å delta i «Hver gang vi møtes» fordi det er et varmt og oppriktig program hvor vi artister får lov å utfolde oss og utfordre oss selv i musikken, sier Elisabeth Andreassen (60) i en pressemelding fra TV2.

Selv har hun gitt ut en rekke album og vært innom alt fra pop til country og musikaler. Hun har også gitt julestemning til tusener gjennom en lang rekke julekonserter.

I tillegg har hun sunget for Norge i Melodi Grand Prix fem ganger, og konkurrert for Sverige seks ganger.

- Å tolke andres låter på min måte er utfordrende og gøy. Jeg ser veldig fram til at de andre flotte og flinke musikkkollegaene mine skal tolke mine låter, sier Andreassen i pressemeldingen.

- At vi har ulike sjangre skaper en fin dynamikk og jeg tror dette kommer til å bli helt fantastisk og forhåpentligvis bra tv for seerne, sier hun.

Ingen utstemming

Trine Rein (47) mener mangfoldet av artister og sjangre er både spennende og utfordrende. Høsten 2015 kom hun også på andreplass i NRK-programmet «Stjernekamp». Nå gleder hun seg til å være deltaker i et program hvor ingen stemmes ut.

- «Hver gang vi møtes» er et utrolig fint, varmt feelgood-program hvor agendaen er musikken og artistenes fremførelse av hverandres låter. Det er ingen utstemming underveis i serien, som gir rom for å fokusere på musikk og gode samtaler, sier hun.

Rein slo gjennom i 1993 med låta «Just Missed the Train», og debutalbumet hennes «Finders Keepers», som kom ut samme år, solgte til tre ganger platina, på under to måneder.

Hun ble også raskt stor internasjonalt, spesielt i Japan, hvor «Just Missed the Train» lå på 16 ulike japanske hitlister samtidig i 1994.

Hennes andre album, «Beneath My Skin» med låten «Torn», ble sluppet i 1996, og solgte over 300 000 eksemplarer på verdensbasis.

- Jeg gleder meg til å være med å tolke låter og høre mine egne låter bli tolket, sier Rein.

Humorvri på de andres låter

Den kjente komikeren Tom Mathisen, har vært med på mer enn 40 plateinnspillinger, er for mange også kjent som fortellerstemmen i TV-suksessen «Brødrene Dahl» på NRK.

Fra 1976 til 1984 var han en del av Prima Vera, sammen med Jahn Teigen og Herodes Falsk. Trioen parodierte med sarkastiske tekster til kjente artisters melodier.

VIL BRUKE HUMOR: Artist og komiker Tom Mathisen. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet
VIL BRUKE HUMOR: Artist og komiker Tom Mathisen. Foto: Hans Arne Vedlog/ Dagbladet Vis mer

Også Mathisen trekker fram fokuset på musikken, som grunnen til at han ville delta i programmet.

- Jeg takket ja til å være med fordi dette er et tv-konsept som fremmer artistenes virke, og som jeg som musiker kan stå for, sier han, og legger til at det nok vil bli en del humoristiske vrier på låtene han skal framføre.

- Som komiker kommer jeg vel ikke unna å bruke humor når jeg fremfører versjoner av de andre artistenes låter. Jeg gleder meg til dette, sier han.

- Reise i andres liv

Maria Haukaas Mittet (38) synes det mest spennende er å få reise inn i andres liv, via musikken deres.

- Dette vil garantert gi inspirasjon, og jeg gleder meg til å være en del av sesongens «Hver gang vi møtes»-gjeng. Det er sjelden jeg har gledet meg så mye til noe, sier hun.

Mittet har stått på scenen siden hun var 11 år, da hun spilte «Annie» på Bryggeteatret i Oslo. Men det var med «Idol» i 2004 ble hun for alvor kjent for et større publikum. Siden da har hun deltatt i Melodi Grand Prix med låta «Hold on be strong», som kom på femteplass i den internasjonale finalen.

Maria Haukaas Mittet intervjues rett etter seieren i NRK-programmet "Stjernekamp". Mannen Hans Marius Hoff Mittet intervjues også om konas seier, og Trine Rein intervjues også om Maria´s innsats i programmet. Vis mer

Hun har gitt ut fem album og flere singler, og i 2015 vant hun også «Stjernekamp» på NRK, foran Trine Rein, som hun nå skal delta med i «Hver gang vi møtes».

Lars Bremnes (53) sier i en presseuttalelse at han gleder seg til å tilbringe tid med dyktige og hyggelige kolleger han kan lære av.

Bremnes har ledet sitt eget band siden 1991, og har også samarbeidet med søsknene Kari og Ola Bremnes på mange album, blant annet «Soløye» som de fikk Spellemannpris for. Bremnes fikk også Spellemannprisen i visekategorien for albumet «Hjertekamptein» i 2006.

Fulgte magefølelsen

Sol Heilo (36) er mest kjent som en av de fire bandmedlemmene i Katzenjammer, men er også musikkprodusent, og har laget musikk for blant annet «Kaptein Sabeltann» og animasjonsfilmer som «Dyrene i Hakkebakkeskogen». Hun har også jobbet med andre artister på deres album, blant andre Bertine Zetlitz, Westlife, Espen Lind, Vinni og Thomas Dybdahl.

- Jeg elsker utfordringer. Å få møte så flotte artister med ulike sjangre og tolke deres låter blir både utfordrende og blir garantert veldig gøy, sier Heilo.

PÅ SCENEN: Sol Heilo på scenen med gruppa Katzenjammer under utdelingen av Brageprisen 2012 i Gamle Logen i Oslo.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
PÅ SCENEN: Sol Heilo på scenen med gruppa Katzenjammer under utdelingen av Brageprisen 2012 i Gamle Logen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Petter «Katastrofe», eller Petter Bjørklund Kristiansen som han egentlig heter, fulgte magefølelsen da han ble spurt om han ville være med i «Hver gang vi møtes».

- Når jeg får en god magefølelse pleier jeg å følge den. Å være med i «Hver gang vi møtes» gir meg godfølelsen i magen, sier han.

Musikken hans er strømmet over 200 millioner ganger på strømmetjenesten Spotify.

Katastrofe er for mange kjent for låter som «Bleik og sur», «Sangen du hater» og «Om alt går til helvete». Han har også vært gjesteartist på låten «Brun og blid» av Staysman & Lazz , og Marcus & Martinus-låten «Elektrisk».

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Slik gjorde hun gammel kjole «ny» igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer