Marvel «Black Widow»:

Her er Hollywood-stjernen i Norge

Her er første glimt fra «Black Widow»-innspillingen på Sunnmøre, der Scarlett Johansson har hovedrollen.

BLACK WIDOW: Scarlett Johansson spiller Black Widow i filmen med samme navn. Onsdag morgen begynte filminnspillingen om bord på ferja Goma. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BLACK WIDOW: Scarlett Johansson spiller Black Widow i filmen med samme navn. Onsdag morgen begynte filminnspillingen om bord på ferja Goma. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ØRSTA (Dagbladet): - Action! Lyden fra ferja som produksjonsteamet har leid inn for filminnspillingen, bærer helt opp i åsen utafor Sæbø. Båten går fram og tilbake ute i vika rett utafor kaia. På dekk skimtes ei rødhåra jente, kledd i svarte klær.

Det er sannsynligvis skuespiller Scarlett Johansson (34), som er i gang med de første opptakene til Marvel-filmen «Black Widow» på Sæbø i Ørsta.

«Blue Bayou»

Seint tirsdag kveld kom rapportene om at Scarlett Johansson, som spiller rollen som Black Widow, eller Natasha Romanova som hun egentlig heter, ankom Sunnmøre. Et privatfly fra England hadde landet på Vigra ved Ålesund.

Like etter kom de første bildene av det som man antar er Johansson i en bil, på vei til Sagafjord hotell på Sæbø. Kort tid i forveien hadde dessuten Marvel-fan David Richard King greid å koble produksjonen til «Black Widow» da han fant et skilt med filmens kodenavn «Blue Bayou» blant produksjonstrailerne.

Tidlig onsdag morgen var filminnspillingen i gang. Dagbladet er på Sæbø, og kan gi deg rykende ferske bilder fra det som tilsynelatende er de aller første scenene fra stedet.

INNSPILLING: Det ble filmet om bord på ferja «Goma» i morgentimene onsdag, og det var en rødhåret kvinne som sto foran kamera. Det kunne se ut som en bil var en del av scenen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
INNSPILLING: Det ble filmet om bord på ferja «Goma» i morgentimene onsdag, og det var en rødhåret kvinne som sto foran kamera. Det kunne se ut som en bil var en del av scenen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Skal filme i lokalbutikken

Ut fra det Dagbladet kjenner til, er det tilsynelatende tre ulike scener eller situasjoner som skal filmes inn på Sæbø.

Ferja Goma er blitt tatt ut av normal drift for å brukes i forbindelse med filminnspillingen, og det ble i morgentimene tirsdag gjort opptak om bord på denne båten.

DOBBELTGJENGER?: Det er to rødhårede kvinner om bord i båten. Det vites ikke om det er snakk om det er en del av plottet, eller om det er Scarletts stand-in. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
DOBBELTGJENGER?: Det er to rødhårede kvinner om bord i båten. Det vites ikke om det er snakk om det er en del av plottet, eller om det er Scarletts stand-in. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

I tillegg er det merket av to «locations» med skilt inne i bygda. Det ene skiltet peker mot ferjekaia, mens det andre peker rett mot Joker-butikken til Thorbjørn Slettemark, midt i sentrum.

Han har fortalt Dagbladet at det skal filmes inne i butikken, men har ikke sagt noe mer om hva slags scene det dreier seg om, eller om Scarlett Johansson skal være til stede.

Tidlig onsdag ettermiddag ble det imidlertid klart at Johansson var på plass ved Joker-butikken. Se mer i videoen nedenfor:

SPILLER INN SCENER: Stjerneskuespiller Scarlett Johansson ble sett gå inn og ut av en Joker-butikk på Sæbø i Ørsta onsdag. Video: Christian Roth Christensen Vis mer

Det har dessuten sirkulert et helikopter over bygda de siste dagene. Det er ikke kjent om helikopteret skal være et element på skjermen, eller om det skal stå for filming av enkelte scener.

Det er ventet at det skal skje mer på filmsettet utover dagen, ettersom Statens vegvesen har gitt tillatelse til å stenge Sæbø sentrum i 15-minutters intervaller fra og med 05.00 onsdag morgen fram til 23.00 onsdag kveld.

Brie Larson og Scarlett Johansson besøker The Ellen Show og får se hvor intense fans kan være. Vis mer

Ingen kjent premieredato

Black Widow, er en karakter som mange allerede kjenner fra Marvel-universet. Scarlett Johansson spiller rollen som Natasha Romanova, som hun egentlig heter i den kommende filmen. For rollen i «Black Widow» skal hun ifølge Hollywood Reporter ha fått 15 millioner dollar, eller ca. 130 millioner norske kroner.

HELIKOPTER: Mens ferja Goma seiler fram og tilbake i Hjørundfjorden, flyr et helikopter med jevne mellomrom over området. Foran har det montert noe som kan se ut som et kamera. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HELIKOPTER: Mens ferja Goma seiler fram og tilbake i Hjørundfjorden, flyr et helikopter med jevne mellomrom over området. Foran har det montert noe som kan se ut som et kamera. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Romanova, eller Natalie Rushman, Laura Matthers, Mary Farrell, Natalia Alianovna Romanova, Oktober, og Yelena Belova som hun også kaller seg - har en historie som russisk spion. Hun har hatt rollen siden «Iron man 2» i 2010, og vi så henne sist i rollen i «Avengers: Endgame», som hadde premiere 24. april i år.

Ifølge filmdatabasen IMDb står også Florence Pugh, Rachel Weisz, David Harbour og O-T Fagbenle på rollelista, mens australske Cate Shortland har regi. Det bekrefter også David Harbour selv i et intervju med nettstedet Den of Geek i begynnelsen av april.

Omtrent på samme tid postet Rob Hardy, som på filmdatabasen IMDb er listet som fotograf for «Black Widow», et innlegg på Instagram som peker i retning av at det nettopp er «Black Widow» som skal filmes på Sæbø denne uka. «Hjørundfjorden. Norsk rekognosering», skriver han, og legger ved et bilde av fjorden og de snødekte toppene som omslutter den lille sunnmørsbygda.

Marvel Studios har foreløpig ikke kommet med noen offisiell uttalelse verken om filmens innspilling eller mulig premieredato. Det står ifølge Screenrant to åpne «ikke navngitte» premieredatoer på Disneys kalender, og det er 1. mai 2020 og 6. november 2020.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.no

LES OGSÅ: Scarlett Johansson vil møte sin 72-årige «tvilling»

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer