Her er Henriette Steenstrup i «Jul i Skomakergata»

35 år før «Dritseint med Edel» debuterte Henriette Steenstrup foran kamera i «Jul i Skomakergata».

KJENNER DU HENNE IGJEN?: Slik så det ut da Henriette Steenstrup og søsteren hennes var med i «Jul i Skomakergata». Foto: NRK
KJENNER DU HENNE IGJEN?: Slik så det ut da Henriette Steenstrup og søsteren hennes var med i «Jul i Skomakergata». Foto: NRK Vis mer

SEOGHØR.NO: Henriette Steenstrup (40) har de siste årene gjort stor suksess på TV, blant annet i TV 2-programmene «Torsdag kveld fra Nydalen» og «Dritseint med Edel».

Men den populære var kun fem år gammel da hun debuterte på skjermen for første gang - i NRKs julekalender «Jul i Skomakergata».

Også hennes fire år eldre søster Kathinka hadde en rolle i serien.

– Jeg syntes det var helt topp. Allerede da var jeg den av oss søstrene som var mest glad i å være på filmsett. Men nå har jeg heldigvis blitt litt flinkere til ikke å pille i nesa og se i kameraet, fortalte Henriette i fjor til Se og Hør.

TV-TALKSHOW: Henriette Steenstrup har denne høsten vært aktuell på TV 2 med programmet «Dritseint med Edel». Foto: TV 2
TV-TALKSHOW: Henriette Steenstrup har denne høsten vært aktuell på TV 2 med programmet «Dritseint med Edel». Foto: TV 2 Vis mer

TV-serien som skildrer livet til skomakeren Jens Petrus Andersen og vennene hans har begeistret seere i flere generasjoner.

Vidar Lønn-Arnesen raste

For to år siden reagerte mange seere og «Da Capo»-generalen Vidar Lønn-Arnesen kraftig, da NRK meldte at de ikke ville vise serien på TV igjen.

- Tenk så frekt av NRK å påstå at dette ikke lenger er aktuelt for dagens barn. De har kommer med den ene latterlige unnskyldningen etter den andre.

KLASSIKER: Henki Kolstad ble en julefavoritt for flere generasjoner norske barn som «skomaker Andersen» Foto: NRK
KLASSIKER: Henki Kolstad ble en julefavoritt for flere generasjoner norske barn som «skomaker Andersen» Foto: NRK Vis mer

- Og NRK har i dag tre kanaler pluss internett. Ikke kom her og fortell meg at Skomakergata ikke kunne blitt vist på en av disse kanalene, sa Vidar Lønn-Arnesen til Seoghør.no.

Etter hvert snudde NRK, og serien er nå tilgjengelig på kanalens nettsider.

Perlevenner

Som barn var rollene «kul storesøster» og «irriterende lillesøster» gjeldende for Hovseter-jentene. Da de ble eldre, ble de nære venner.

– Da jeg var liten sto jeg med hørerør utenfor døra hennes for å lytte, og drømte om å komme inn. Men da jeg begynte på gymnaset, ble vi gode venner, sier 39-åringen.

Juletradisjoner

Familien Steenstrup møtes så ofte de kan, og jula feirer de gjerne sammen.

– Familien vår er veldig sammensveiset, og julaften er hellig.

- Vi feiret lenge hjemme hos mamma, også etter vi fikk barn. Hun lagde maten og vi lå på sofaen og drakk rødbrus og så «Tre nøtter til Askepott». Helt til det ble hintet frampå om at vi kanskje skulle bidra, sier Henriette.

LES OGSÅ: Fikk dødsangst da hun ble mor