Erlend Elias Bragstad:

Her er hans overdådige leilighet

Etter en tung tid med kjærlighetssorg og sykdom, kastet Erlend seg inn i oppussingen av leiligheten. Se bildene her!

STILSIKKER: Erlend Elias Bragstad har gjort seg bemerket på tv-skjermen de siste årene, men også innenfor husets fire vegger gjør han mye ut av seg. I dag er han lykkelig
singel og samboer med sin
firbente venn India. Foto: Morten Eik / Se og Hør
STILSIKKER: Erlend Elias Bragstad har gjort seg bemerket på tv-skjermen de siste årene, men også innenfor husets fire vegger gjør han mye ut av seg. I dag er han lykkelig singel og samboer med sin firbente venn India. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Kjendisstylist og tv-profil Erlend Elias (36) har med sin sprudlende personlighet blitt kjent gjennom programmer som «Farmen Kjendis», «Skal vi danse» og «71° nord».

Oppholdet på Finnsvika gård bød på noen tøffe uker for stylisten. Til Se og Hør har TV-profilen fortalt at han følte seg grovt mobbet av de andre deltakerne.

Gårdslivet var nok ikke optimalt for Erlend, som kunne puste lettet ut da han returnerte til sin luksuriøse oase hjemme på Lilleaker i Oslo.

Rosa løper

I oppgangen er det ikke vanskelig å skjønne hvor Erlend bor. Den rosa løperen er rullet ut foran døren, med en enorm blomsterkrans og et bilde av husets herre.

UNIK STIL: Hvert møbel i leiligheten er nøye vurdert og plukket ut. Den
fargerike kommoden fra Thomas Hill falt Erlend pladask for. Legg merke til
Oscar-statuetten og bildet av dronning Maud. Foto: Morten Eik / Se og Hør
UNIK STIL: Hvert møbel i leiligheten er nøye vurdert og plukket ut. Den fargerike kommoden fra Thomas Hill falt Erlend pladask for. Legg merke til Oscar-statuetten og bildet av dronning Maud. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Et skilt ved inngangen gir klare instrukser om å «vokte seg for hunden». Vaktbikkja er Erlends lille pomeranian, India, som tripper mot oss iført prinsesse-genser og tyllskjørt.

- Velkommen til meg, sier han - og viser inn til leiligheten som har vært hans helt spesielle prosjekt i over to år.

Nyter singellivet

- Her er det ingen sjalusi eller baksnakking og jeg kan være prins i mitt eget slott. Det var godt å slippe falske folk, og komme hjem til boligen jeg bygget med fantasi og kjærlighet, forteller han.

Leiligheten er relativt beskjeden i størrelsen, men flyter over av fløyel, farger og forgylt interiør. Det gir en eksklusiv følelse. Likevel er den også svært personlig og intim. Her nyter nordlendingen sitt eget selskap.

- Tidligere har jeg hatt tre samboere, men nå som jeg er singel kan jeg endelig ha alt slik jeg ønsker, forteller Erlend, som ikke legger skjul på at han dater.

LIKER FARGER: Erlend Elias er ikke redd for å bruke både farger og humor når han innreder hjemme. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
LIKER FARGER: Erlend Elias er ikke redd for å bruke både farger og humor når han innreder hjemme. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Senker skuldrene

Elias er stadig på reisefot som stylist, foredragsholder og komiker, og hjemme nyter han et kjærkomment fristed fra en hektisk hverdag.

De fleste tror at nordlendingen bare lever et liv i sus og dus, men sannheten er en helt annen.

- Folk tror jeg lever for party, glitter og glamour. Det stemmer at det er mye av det på rød løper, men her hjemme går jeg mest i slitte jeans og T-skjorte. Her kan jeg senke skuldrene, og være sliten i morgenkåpe!

Gigantisk selvportrett

I lang tid leide han ut boligen før han flyttet inn igjen etter en massiv oppussing. I kjent stil gikk det ikke stille for seg da Erlend entret nabolaget. På innflytningsfesten hang han opp et ti meter høyt selvportrett på utsiden av blokka.

- Det var så fullt her! Tenk, vi klarte å få plass til 132 mennesker i denne lille leiligheten. Nå skjønner jeg ikke helt hvordan det gikk til, forteller han og himler med øynene.

Royal stil

På soverommet trives han aller best, og jobber mye med PC-en på sengen. Her er 36-åringen konge, og stilen rojal. Lister og speil er forgylt. Det samme er den overdådige rammen rundt selvportrettet over sengen.

SKÅL!: På soverommet har
Erlend gått for en kongelig stil
med gullrammer, krystallysekrone
og spesiallaget stukkatur.
I hjørnet til høyre henger et
innrammet bilde av kong Harald
og dronning Sonja, men selvportrettet
over sengen stjeler mye fokus. Foto: Morten Eik / Se og Hør
SKÅL!: På soverommet har Erlend gått for en kongelig stil med gullrammer, krystallysekrone og spesiallaget stukkatur. I hjørnet til høyre henger et innrammet bilde av kong Harald og dronning Sonja, men selvportrettet over sengen stjeler mye fokus. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

I hjørnet har kong Harald og dronning Sonja fått audiens. På nattbordet står et bilde av dronning Maud, ved siden av prisen for «Verdens beste elsker».

- Det er hemmelig hvem som ga meg den, sier Erlend spøkefullt.

Her er også stylistens omfangsrike garderobe, som inkluderer alt fra cowboyhatter, til fargesprakende pelskåper, skinnbukser og naglestøvler.

- Jeg elsker sko, og har 300 par på loftet!

LUKSURIØST: Erlend Elias er glad i gull, sølv og tunge, luksuriøse stoffer. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
LUKSURIØST: Erlend Elias er glad i gull, sølv og tunge, luksuriøse stoffer. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

Hunde-garderobe

Mellom posering og fotografering, slapper Erlend av på balkongen med en røyk. Da skifter hunden India til hettegenser i leopardmønster, mens matfar toner ned i jeans og ullgenser.

India har selvsagt egen garderobe i gangen. Før fotografering av kjøkkenet, skifter den firbeinte frøkenen til en rød aftenkjole.

INDRE RO: Hjemme kan Erlend
senke skuldrene og nyte sitt eget
selskap. Det massive selvportrettet
på kjøkkenet kommer fra stylistens
egen salong, som han drev før han
fikk kreftdiagnosen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
INDRE RO: Hjemme kan Erlend senke skuldrene og nyte sitt eget selskap. Det massive selvportrettet på kjøkkenet kommer fra stylistens egen salong, som han drev før han fikk kreftdiagnosen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- For å være ærlig, lager jeg ikke så mye mat, til tross for at jeg har gått kokkeskolen, forteller Erlend.

Det svarte kjøkkenet domineres av et enormt selvportrett.

- Jeg bor alene, så hvorfor ikke? sier han, tett fulgt av en smittende latter.

- Det er morsomt med tanke på at jeg er svært lite selvopptatt.

MANN FOR SIN HATT:
Sko og hatter finnes i overflod
i leiligheten. Her viser stylisten
et av sine cowboy-inspirerte
antrekk. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MANN FOR SIN HATT: Sko og hatter finnes i overflod i leiligheten. Her viser stylisten et av sine cowboy-inspirerte antrekk. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Fikk kreft

Etter at han fikk diagnosen testikkelkreft for to år siden, har ikke helsen vært den samme. Da han i fjor takket ja til «Skal vi danse», ble det starten på fast trening, og et bedre kosthold.

Erlend gikk ned flere kilo.

- Tidligere gikk jeg på alle mulige dietter, som babymatdietten og ananasdietten, men nå prøver jeg å spise mer sunn og frisk mat.

Fra kjøkkenet går Elias videre ut i stuen, som er dekorert med spesialdesignede fløyelsmøbler. Grå sofaer med krystalldetaljer og en enorm blå lenestol foran en elektrisk peis. I barndommen hadde Erlend flere hundre Barbier hjemme, og spisestuebordet i marmor er dekorert med en diger Barbie-bil.

India er helt uanfektet av besøket fra Se og Hør, og tasser bort og legger seg på sin lyserosa «trone» foran peisen.

SØSKEN: Erlend Elias røper hemmeligheten bak lillebrorens klesstil, og forteller samtidig hva han synes om «Paradise»-innsjekken. Video: Marie Røssland / Reporter: Kine Falch Vis mer

Britney på badet

Baderommet er også helt unikt. Der har Erlend dekorert med bilder av kjendisvenner. Britney Spears, Pia Haraldsen, Alexandra Joner og Guri Schanke henger side om side.

- Jeg sa til Guri at jeg ser på henne hver gang jeg dusjer, sier Elias lattermildt

- Og jeg tror ikke Pia var helt fornøyd med plasseringen over do, humrer han.

Til ære for fotografen, demonstrerer han en av sine skjønnhetsrutiner, og er ugjenkjennelig når han kommer ut iført ansiktsmaske i gull og rosa badehette.

GÅR FOR GULL:
Badet er Erlends
skjønnhetsmekka. Her
er han klar for et bad
iført ansiktsmaske i gull
og badehette. Foto: Morten Eik / Se og Hør
GÅR FOR GULL: Badet er Erlends skjønnhetsmekka. Her er han klar for et bad iført ansiktsmaske i gull og badehette. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Pusset bort kjærlighetssorg

Leiligheten på Lilleaker er Erlend fristed. Og det var et tungt brudd som la grunnlaget for drømmehjemmet. Oppussingen av leiligheten ble en tankeflukt fra vond kjærlighetssorg.

- Jeg måtte få fokuset vekk fra bruddet. Jeg kunne lagt meg inn og fått hjelp, eller flyttet tilbake til Nord-Norge, men jeg kastet meg heller inn i leilighetsprosjektet. Den tiden var så dramatisk og tung, og endte med at jeg la alt av følelser og energi i oppussingen, forteller han åpenhjertig.

PERSONLIG TOUCH:
Baderommet er
dekorert med bilder av
kjendiser. Pia Haraldsen
og Britney Spears er
blant dem som har fått. Foto: Morten Eik / Se og Hør
PERSONLIG TOUCH: Baderommet er dekorert med bilder av kjendiser. Pia Haraldsen og Britney Spears er blant dem som har fått. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ekstrem

Med farger, greske søyler, gullrammer og selvportretter, er leiligheten helt klart unik – slik som sin eier.

- I dag hadde jeg nok ikke gjort den like ekstrem, men på det tidspunktet tok jeg ut alle ønsker og drømmer i boligen, forklarer han.

Erlend stortrives i sin rojale bolig. I flere år har han levd alene, men har ikke lukket døren for kjærligheten av den grunn. Han understreker likevel at han trives svært godt i ensom majestet.

- Nå har jeg endelig fått det slik jeg vil. Møter jeg drømmemannen får vi heller bo hver for oss. Friheten til å være alene er for meg ubetalelig!

LES OGSÅ: «Farmen»-deltakerne drakk seg dritings i skogen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer